Oavgjort med mersmak...

I dagens träningsmatch var det tillfälliga serieledarna Croatia (Bokedalen har en match mindre spelad och är en poäng efter) som stod för motståndet på en nyklippt Gamlestadsvall. Trots nattens regn var planen inte alltför tungsprungen. Lagen har ju redan spelat mot varandra två gånger i serien, med en seger för GBK i första matchen med 4-0 och en 2-1 seger för Croatia i den andra.

Enligt rapporter hade Croatia i stort sett ordinarie lag sånär som på 2-3 spelare. Götaholm hade för dagen ett väldigt ungt lag och utan vissa rutinerade delar av mittfältet hade det varit ännu yngre ;-). GBK startade med följande lag:

Mackan
Freddan-Mange-Felix-Nemo
Sebban-Rasta (C)-Sladjan-Tobbe
Wedberg-Freddie

Bänken:
Tony
John-Kevin
Dani
Kevin

1-0 Mange (Sebban)
2-1 Rasta (Sladjan)

Matchen började lite trevande och lagen kände lite på varandra, men GBK visade tålamod och behöll bollen inom laget och rullade bra. Croatia skapar ett par halvchanser i första halvlek, ett halvt friläge från kanten som deras #10 drar högt över och ett bra skottläge i straffområdet som täcks. GBK skapar också lite chanser och bröderna Wedberg är nära att rinna igenom ett par gånger. Freddie har en bra dubbelchans och Nemo slår ett par hörnor som blir farliga. Det är också just på en hörna som ledningsmålet kommer. Nemo slår en hörna som touchas ut till Sebbe som skjuter. Hans halvträff styrs/klackas av Mange förbi en ställd Croatiamålvakt. En tolkning kan vara att Sebbe sköt på Mange men jag väljar att tolka det till Manges fördel ;-).

1-0 står sig i halvtid och det får sägas vara rättvist en ganska bra och välspelad match, särskilt med tanke på att det varit sommaruppehåll. GBK hittar en del bra kombinationer och vändningar. Det görs några byten i halvtid, bland annat klev Felix av och Kevin kom in som mittback. Freddie lämnade plats för Dani på topp. Felix gjorde en väldigt stabil och trygg första halvlek med Mange som mittlås. Freddie slet bra därframme och höll sånär på att bli målskytt.

Tyvärr började andra halvlek precis som i mötet i serien innan sommaruppehållet. GBK är inte riktigt med och det tar bara ett par minuter innan Croatia kan kvittera. En hörna (eller inlägg?) som inte rensas bort och bollen trillar ner framför en Croatiaspelare (tror det var #11) som kan placera in 1-1. Båda lagen hade då fått varsitt "skitmål". Croatia är nu det bättre laget i en tiominutersperiod innan GBK hittar tillbaka till sitt spel. Rasta och Sladjan vinner en del boll på mitten och Sladjan börjar leverera underbara genomskärare som Wedberg och Dani hugger på. Wedberg har ett tungt skott som smiter utanför. Båda lagen tröttnar och lagen blir "längre" och det blir lite ananas-skinka fotboll fram och tillbaka. Croatia skapar också lägen men de flesta skottlägen täcks av GBK-försvaret. GBK fortsätter att kontra när man vinner boll. Gång på gång hittar man bollar bakom Croatias backlinje. Dani har bland annat två jättelägen. Rasta lyckas krångla sig förbi ett par spelare och sedan smeka fram bollen till en helt ren Dani som tyvärr skjuter på målvakten. I det andra läget drar han målvakten och rullar bollen mot mål men en Croatiaspelare räddar på mållinjen. Freddan krävde målkamera.

Ledningsmålet ska dock komma halvvägs in i andra halvlek. Efter en Croatiahörna (tror jag) tokkontrar GBK och skapar ett 5 mot 3 läge. Sladjan för upp bollen och Rasta lyckas skrika sig till bollen på högerkanten. En perfekt passning av Sladjan gör att Rasta kommer fri från kanten och kan kyligt och ganska snyggt placera in bollen till höger om målvakten. På grund av trötthet uteblev målgest...

Slutet av matchen blir ganska hafsig, många byten och trötta ben. Med sju minuter kvar kvitterar Croatia. En lång boll in mot straffområdet skarvas vidare över Mange och den annars utmärkte Mackan halkar till och hinner inte ut. Croatiaspelaren hinner före och kan slå in 2-2.

Tyvärr slutar en annars ganska trevlig match på ett tråkigt sätt. Efter en incident som leder till en GBK-frispark i eget straffområdet blir det en hel del gruff. Efter att domaren dömt frisparken skjuter #19 i Croatia bollen på en GBK-spelare och bollen studsar ut till honom igen och då skjuter han bollen igen. Inget jättehårt skott men förbannat onödigt. Mange går fram och undrar vad han sysslar med vilket leder till att en massa spelare rusar dit. En del för att bråka, andra för att få bort sina spelare. Det blir en hel del knuffande och hårda ord. En eloge till Croatiakaptenen (#10) som försökte få bort sina spelare. Ett väldigt onödigt slut. Det hade dock varit lite grinigt under vissa delar av matchen. Trots att det var fem minuter kvar väljer domaren att blåsa av matchen. Ett enligt mig klokt beslut...

En helt klart bra match som bådar gott inför höstpremiären nästa vecka. Kul att de unga spelarna visar framfötterna. Dani gjorde ett väldigt piggt inhopp och visade att han vill vara med och fajtas om en anfallsplats. Nemo spelade väldigt vårdat på den lite ovana vänsterbacksplatsen...

Imorgon är det två pass, käk, femkamp och kanske en hamburgare efter maten som Lillen uttryckte det ;-) vilket faktiskt gör att han får Dagens Wedberg. Wedberg själv sa självklart en hel del dumma saker som vanligt men Lillen får ta den idag...

Thank you and good night...

...och ja, jag skriver om mig själv i tredjeperson.

#6


Kommentarer
Postat av: F

http://www.youtube.com/watch?v=48JA1g5qUbY



Återigen tummen upp!

2010-08-13 @ 23:14:03
Postat av: Ljnungan

ej rulla hatt e dumt

2010-08-13 @ 23:23:28
Postat av: mackan

Riktigt bra rasta keep it up !

2010-08-14 @ 00:40:29
Postat av: Groggen

Härligt, här har vi talang o potential att sköta om referaten till seriematcherna på hemsidan.

BRA match av samtliga, även om Tobbe var lite lat ;-)

2010-08-14 @ 08:14:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0