En bra lördag

Igår avslutades Götaholms träningsvecka med två lätta träningspass, massa god mat, en femkamp och för vissa en liten lagfest med tillhörande utgång.

Klockan 10.00 hade 16 spelare dykt upp för att påbörja det första lätta träningspasset. Efter uppvärmingen med bland annat kvadraten (där en viss målvakt hade problem igen med att hålla ihop benen) blev det en övning där vi jobbade på försvarsspel och överflyttningar med backlinjen och delar av mittfältet.

Träningen avslutades med lite tvåmålsspel där lagen indelades i äldre mot yngre som det brukar vara på träningsläger. Efter att det äldre laget dominerat och radat upp chanser lyckades dock det yngre laget komma tillbaka och vinna matchen.

Till lunch blev det pasta och köttfärssås som Roger hade lagat till oss. Efter lite vila började det andra passet klockan 14.00. Nu hade vissa spelare lämnat och de kvarvarande gjorde upp i en match fotbollstennis, även denna gången ställdes yngre mot äldre. Efter en mycket jämn match avgick det yngre laget med segern. Träningen avslutades med lite frisparkar och straffar.

Kvällen bjöd på väldigt god mat som Roger fixade på grillen och en underhållande femkamp. Ölhävning, ärtspottning, stövelkastning, golfbollskastning och frisbee (MTA Maximum Time Aloft, där det gäller att kasta frisbeen i luften och fånga den igen, längst tid i luften vinner). Världsrekordet inhavs för övrigt av amerikanen Don Cain och ligger på 16,72 sekunder och sattes 26:e maj 1984. Groggen visade vad skåpet står med en tid över 7 sekunder, det ska då tilläggas att han tävlat i bland annat SM i just denna gren. Efter en tät och underhållande femkamp stod Kevin som vinnare med Mackan som tvåa.

Dagens Wedberg blev svår att utse då det var en lång dag och det sas en hel del dumheter. Mackan ligger bra till då han lyckades med bedriften att tvätta ett tomt tvättnät ;-). Även Wedberg själv bjöd på ett klassiskt citat då vi fick nerkylda flaskor med vatten (eller rättare sagt is) efter träningen. Han frågade helt enkelt hur länge flaskorna hade legat i is? :-)

För delar av laget slutade kvällen med ett besök på Bryggeriet med bland annat en oroväckande stor andel röda byxor. Vilket i och för sig gav en anledning till den numera klassiska ramsan.

Ser man tillbaka på höstupptakten och den gångna veckan ser det riktigt bra ut. Mycket folk på träningarna och bra genrep i fredags. Nu är det bara att fortsätta med två bra träningar nästa vecka och tre poäng mot Elisedal nästa fredag.

Dagens länk visar hur vissa delar av laget tränade under sommaren för att hålla sig i form. Det finns även en del 2.

Till sist så får vi inte glömma att QPR även vann sin andra match i The Championship. Stabila 3-0 i den svåra bortamatchen mot Sheffield United. Mot Premier League!

#6


Kommentarer
Postat av: Fjellinho

Fantastiskt underhållande läsning. Långt över medel-bloggen. Höjdpunkten so far är ju helt klart den maratonlånga summeringen av vårsäsongen (orka!) och klippet med Micro i synttofs! Forza GBK /JF

2010-08-16 @ 17:26:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0