(var vänlig sätt in valfritt könsord)

Anledningen till rubriken är att min ömma moder läser denna blogg och jag vill på intet sätt uppröra henne i onödan. Dessutom vet man aldrig vilka andra som hittar hit. Men med tanke på rubriken är det inte svårt att gissa hur kvällens match mot Bergum slutade. Säsongen som gud glömde fortsätter för Götaholm BK.

2-3 (1-1)

1-0 (6 min) Wedberg (Felix)
1-1 (17 min) Patrik Clasborg

1-2 (52 min) Dan Öisjöen
2-2 (79 min) Victor (Rasta)
2-3 (81 min) Nicklas Westman (straff)

Den åttonde (!) uddamålsförlusten inkasserades (och den fjärde 3-2 förlusten) på Gamlestadsvallen denna fredagskväll. Bergum kom stärkta från att ha besegrat Croatia och de har häng på toppen. GBK behövde å andra sidan en vinst för att ta sig upp från bottenstriden. Så båda lagen hade inga problem med motivationen inför matchen. I vårmötet vann Bergum med 2-1 efter att ha avgjort på en hörna med 30 sekunder kvar av matchen...

Beroende på hur man ser på det ställde GBK upp med en 4-5-1, 4-3-3 eller en 4-2-3-1 uppställning. Robin och Martin J spelade som defensiva mittfältare med Edvardsson framför sig. Rasta och Tobbe skulle ligga ganska offensivt på sina kanter. Laget såg iallafall ut så här:

Mackan

Freddan-Matte-Felix-Nemo

Robin-Martin J

Rasta (C)-Edvardsson-Tobbe

Wedberg

Bänken: Dani, Sladjan, Freddie, Sebban, Victor

Ljungan var alltså avstängd och Mange hade mycket att greja med eftersom han flyttar imorgon. På något sätt lyckades han greja med detta från läktarplats ;-)

Bergum öppnade matchen klart bäst och tog tag i spelet direkt. GBK blev tillbakapressat och fick mest slå ifrån sig i början. Bergum skapade dock inga jätteheta chanser. Mitt i denna press slår Felix en underbar djupledsboll mot Wedberg som springer ifrån sin back och hinner före målvakten och kan lobba in 1-0. Detta efter bara sex minuter! GBK har äntligen fått en bra start på en match och dessutom ett "lätt" mål. Inte rättvist spelmässigt men gött. Bergum fortsätter sin press och GBK får mest slå ifrån sig. När vi väl får upp bollen blir Wedberg lite för ensam och vi hinner inte riktigt upp med laget. Bergums malande ger till slut utdelning. Ett inlägg från deras vänsterkant letar sig fram till en fri spelare i straffområdet som kan kvittera. Det såg ut som skottet tog på en försvarare.

Efter målet spelar dock GBK upp sig och jämnar ut spelet. Wedberg är på väg igenom någon gång och några långa frisparkar från mittplan som lyfts in blir farliga. Rasta och Wedberg har ett farligt kontringsläge men Wedbergs inspel mot Rasta bryts. Bergum saknar dock inte chanser heller. Ställningen 1-1 står sig i halvtid och efter en bra inledning av Bergum har GBK jämnat ut spelet.

Tyvärr fortsätter GBK sin trend med dåliga starter på andra halvlek. Nästan direkt lyckas man ge bort bollen trots att man har avspark. Det dröjer inte länge (52:a minuten) innan Bergum kan ta ledningen igen. Bollen kommer in från deras högerkant efter ett inkast eller möjligen en hörna och en Bergumspelare kan peta in bollen vid första stolpen.

GBK viker dock inte ned sig utan öser på och tar faktiskt över spelet. Kan ju dock ha att göra med att Bergum försvarar sin ledning. Rollerna från första halvlek är lite ombytta, GBK trycker på och Bergum kontrar. På tio minuter lyckas Bergums Dan Öisjöen med bedriften att få två gula kort och bli utvisad. GBK-pressen fortsätter och man har en hel del hörnor (Felix har en riktigt bra chans men nicken går över) och även frisparkar. Bergum är farliga i sina kontringar och matchen står och väger. GBK spelar nu någon form av 3-3-4 och Victor, Sladjan och Dani har kommit in. Efter lite fint rull i 79:e minuten hittar Rasta Victor utanför straffområdet och den store dansken skickar iväg ett skott. Träffen är väl inte klockren (tur var väl det för då hade bollen landat vid Kozaras klubbhus) men den letar sig in nere vid stolproten. 2-2 och äntligen har GBK lite flyt.

GBK trycker på för vinst och detta kom att straffa sig. Bergum kontrar och ett instick utanför straffområdet gör att en Bergumspelare blir fri med Mackan. Mackan kommer ut, killen petar bollen och Mackan klipper spelaren. Svårt att säga om han förstärkte eller inte men enligt mig är straffen solklar. Hade vi haft ett motsvarade läge och inte domaren blåst hade vi nog fått ett gäng röda kort för protest. Som gammal straffskytt vet jag att en bredsida till höger om målvakten aldrig är fel. Bergums Nicklas Westman (som för övrigt var mycket bra) tyckte också detta. Straffen var väl inte Rastaklass ;-) men tillräckligt bra för att gå in trots att Mackan går åt rätt håll. Matchuret stod då på 81 minuter.

Den sista delen av matchen dunkade GBK iväg långbollar mot Victor och tryckte upp allt de hade men det hjälpte inte. Ännu en tung förlust. Det ska dock tilläggas att Bergum är ett väldigt jobbigt lag att möta med många duktiga spelare...

GBK återfinns nu på tionde (!) plats i tabellen med bara Västkusten under sig (eftersom Babylon drog sig ur är det bara ett lag som åker ut). GBK har fyra poäng till godo och en massa plusmål. Ödesmatch nästa vecka då motståndet är just Västkusten...

För att ändå avsluta med något positivt bjuder vi på två Wedbergare (rykande färska från dagens samling). Innan match smörjer Robin in sina ljumskar (helt naken för övrigt) då Weberg, som sitter jämte, undrar varför han har plastgräs på låret. Vi tror att Wedberg menar de små svarta gummibitarna från konstgräsplaner. När vi sitter inne i samlingsrummet runt 17.30 (samlingen var 17.00) utbrister han: Fan, det är ju timme kvar till samling! Vi gissar på att han blandat ihop match och samling ;-)

Hade detta varit ett managerspel så hade vi startat om säsongen, men nu är det inte så. Vi får istället göra som Freddan sa och kriga klart säsongen!

DIF slog iallafall GAIS och tog tredje raka :-)

Thank you and good night...

#6    


Kommentarer
Postat av: Mange

hade gärna lirat idag men att komma 20min efter avspark ouppvärmd och packat o städat av lägenheten hela dagen tror jag inte hade varit någon succe... när jag inte ens har hunnit träna på 2 veckor.

2010-08-28 @ 00:06:53
Postat av: F

Nu får vi kriga vidare !

Idag blir de öl . Puss

2010-08-28 @ 09:21:07
Postat av: Gustavus

Mindre öl, mer träning ;)

2010-08-30 @ 14:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0