Tomtecupen!

Efter lite återbud (bland annat på grund av ryggskada efter för mycket pingisspelande på Wii) kom Götaholms BK till start i den klassiska Tomtecupen med följande lag: Mackan, Tobbe, Freddan, Nemo, Martin J, Ljungan, Edvardsson, Victor och Johan Torsholm (som smög in som en joker).

I gruppen ställdes man mot kommande 6A-kollegan FC Bosona (som vann 7A), Bosna IF (4:a i 6D) och Hovås Billdal IF (som slutade 9:a i 4B).

Det laget som kommer från en lägre division får börja matchen med en straff för varje division som skiljer. I första gruppmatchen vann FC Bosona över Hovås Billdal med 3-1. Eftersom jag bara såg slutet vet jag inte om Bosona gjorde något mål på sina tre straffar men det utgår jag ifrån.

Götaholm började alltså mot Bosna IF och den matchen vill nog laget helst glömma. Väldigt rörigt och väldigt få målchanser för GBK. Martin J hade ett hyfsat långskott som målvakten fick sträcka ut sig på men det var nog den enda. Bosna trillade boll och skapade en del men det var inte förrän Götaholm började få gula kort (vilket resulterar i en minuts utvisning) som Bosna gjorde mål. Freddan, Tobbe och Johan Torsholm tog varsitt gult kort och ett tag satt både Tobbe och Freddan utvisade, vilket betydde att GBK spelade 3 mot 5. Bosna vann till slut matchen med 2-0. Lite bilder från matchen:

Tobbe kliver inte undan...

Freddan får en ostskiva och får vila i en minut...

Tobbe tycker synd om sin bror och gör honom sällskap ;-)

I nästa match i Götaholms grupp besegrar Bosna Hovås Billdal med 3-1, efter att bland annat Sonny Karlsson snyggt dunkat in en av deras bonusstraffar.

I nästa match ställdes Götaholm mot FC Bosona. FC Bosonas bonusstraff klarar Mackan! Götaholm spelar upp sig och är med bra i matchen. Götaholm gör också matchens första mål när Bosona har en spelare utvisad. Nemo rullar över bollen till Tobbe som kan klippa in 1-0. Detta är ett resultat som står sig men Bosona har några riktigt bra lägen som borde resulterat i mål. Matchen artist var annars Johan Torsholm som under ett byte lyckades snubbelfinta bort sig, missa ett jätteläge när bollen fastnar under hans sko, och göra en underbar överstegsfint som avslutas med att han trillade omkull. Efter detta blev Johan en klar publikfavorit och det gick ett sus genom publiken varje gång han kom in. I FC Bosona återfanns för övrigt Dani Hodovic.


I den sista matchen mot Hovås Billdal hade Götaholm två bonusstraffar. Victor började med att slå en ganska dålig straff då han helt enkelt går fram och skjuter rakt på målvakten. Den andra straffen är dock högklassig, Jonas Edvardsson smyger fram och kan retfullt enkelt peta in bollen mellan benen på målvakten. GBK börjar alltså matchen med 1-0. Matchen i sig var ganska avslagen och Hovås hade mest boll men skapade inga jätteheta chanser och det kändes som GBK hade koll på läget. Götaholm vaskar fram en och annan halvfarlig chans men det ser ut som matchen kommer att sluta 1-0 till Götaholm. Med 27 sekunder kvar kommer dock kvitteringen, ett inspel framför mål som tar på Edvardsson (tror jag iallafall) och ställer Mackan. Riktigt surt och nu var GBK tvungna att ha resultatet med sig i sista matchen mellan Bosna och FC Bosona. Ljungan var annars het i denna match och lyckades med bedriften att trycka en motståndare i den enda meter ribbstol som fanns i hallen. Han hade även en superfrispark som smet precis över ribban ;-)

Eftersom både Bosna och FC Bosona klarade sig vidare på oavgjort så kändes det som matchen skulle sluta lika. Självklart skulle vi här på Götaholmaren aldrig anklaga några lag för läggmatcher men matchen slutade iallafall 0-0 och både Bosna och FC Bosona gick då alltså vidare. Vi önskar självklart dessa två lag lycka till i slutspelet!
 
Götaholms insats var godkänd men inte så mycket mer. GBK är inte känt för att vara något fantastiskt inomhuslag. En oavgjord, en förlust och en vinst får anses som helt ok.

Det var som vanligt mycket folk på läktarna och bra stämning i Angeredshallen. Många kända ansikten och både nuvarande och gamla götaholmare. Pontus Svedberg och Tom Berndtsson dök upp tillsammans med den gamle götaholmaren Niclas Andersén, som nu spelar i IFK Göteborg. Mange var där med bröderna Wedberg. Götaholmslegenden Claes Carlsson syntes även till i vimlet. Sladjan, Valle och Lati var även där. Det hängde även lite spelare från 6A-kollegan Olskroken på läktaren.   

Det finns även en hel del filmklipp från Tomtecupen som numera ligger uppe på YouTube. Här kommer länkarna:

Tobbe gör 1-0 mot FC Bosona.

Johan
får publikens stöd i matchen mot FC Bosona och Tobbe trixar.

Johan showar och FC Bosona missar ett jätteläge.

Victor missar Götaholms första bonusstraff mot Hovås Billdal.

Edvardsson sätter iskallt den andra bonusstraffen mot Hovås Billdal.

Nemo missar ett jätteläge mot Hovås Billdal.

Mackan får göra en svettig räddning mot Hovås Billdal.

Ljungans superfrispark.

Bosnas Sonny Karlsson gör ett snyggt straffmål.

Mackan klarar FC Bosonas bonusstraff.

Klipp från Götaholm-Hovås Billdal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I den andra gruppen imponerade Rannebergens IF 3 då de vann sin grupp på 7 poäng och inga insläppta mål. Johan Hellenäs som varit och tränat med Götaholm återfanns där. I gruppen fanns även Marieholm BoIK (som spelar i 6A nästa säsong), Tölö IF och Hyppelns IF. Marieholm tog sig vidare som tvåa i gruppen trots att man förlorade med hela 6-0 i första matchen mot Rannebergen.

Kvällens mål stod nog Tölös målvakt för då han dribblade hela motståndarlaget innan han hängde in bollen. Tölö förlorade dock matchen med 3-1.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var gött att se lite fotboll och se två av de nya lagen i 6A, Marieholm och FC Bosona.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågan är dock om det sett annorlunda ut om den där Rasta varit med i Götaholms matcher? Troligtvis hade det sett ut så här ;-)

Efter två raka förluster för QPR var det kanske många som väntade på det stora rastet, men med två segrar (4-0 kross av Swansea och 2-0 borta mot Coventry idag) leder QPR serien med 7 poäng!

#6 


 


Kommentarer
Postat av: edvard

tomtecupen.com för dem som vill ha koll!

2010-12-28 @ 22:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0