Alla heter Johan i Göteborg...

Först så får vi här på Götaholmaren be så mycket om ursäkt då ett fel smygit sig in i förra inlägget. I Götaholms b-lags förlust mot Bosona gjorde Matte Iljin INTE mål. Han klev istället av lite halvskadad. Det hade dock blivit något fel med laguppställningen och Matte spelade inte i sin vanliga tröja nummer 19 utan Dani spelade i den. På grund av detta stod det alltså på matchrapporten på nätet att Matte var målskytt. Det gäller att kolla sina källor! Dani var alltså målskytt i b-laget, och Matte är inte stekhet utan mer lite gött ljummen...

Gårdagens fredagsträning var helt ok. Som Groggen uttryckte det: Jättebra uppslutning, vi brukar ju inte vara så här många på fredagar! Inget konstigt med det uttalandet tycker kanske ni. Eftersom vi aldrig tränar på fredagar i vanliga fall var det lite småkul. Det var iallafall 17-18 spelare vilket gjorde att det gick att utföra en bra träning.

Felix hade med sig en kompis som testade på det, Johan som killen heter är målvakt. Det är även en till ny kille som gjort några träningar (en kompis till Kevin) som också heter Johan. Lägg då till Ljungans kompis Johan Torsholm som spelat med oss ett tag. Så från inga Johan i laget blev det tre helt plötsligt. Hur löser man då detta? Felix kompis Johan får helt enkelt bli Målvaks-Johan. Får väl helt enkelt höra med Ljungan och Kevin och se om de har några bra smeknamn på sina kamrater.

Träningen inleddes iallafall som vanligt lite kvadratspel. Om inte minnet sviker hade både Aleks och Gurra lite svårt att hålla ihop benen. Efter detta var det lite passningsövningar innan det var dags för spel resten av träningen. Vi varierade lite mellan två tillslag och fria tillslag. Första omgångarna var det bra fart på spelet och en hel del fina mål. Wedberg hade en fin rökare i närheten av krysset och Johan (Kevins kompis) hade ett par tunga skott som hittade rätt. Det var stundtals ganska hårt spel, mycket kamp och lite lagom grinigt. Johan Torsholm och Ljungan hade några goa dueller där Ljungan försöker tackla omkull Johan och Johan försöker tunnla Ljungan. Underhållande! Det var också nära ett drömmål när Rasta forsökte sig på en cykelspark, men Aleks stod rätt placerad och orkade inte ens göra en TV-räddning. I slutet tröttnade många och det var lite dåligt hemjobb och positionsspel. Träningen blev dock en bra genomkörare inför den lediga helgen...

Nu har det trillat in en matchrapport om torsdagens match mellan Bokedalen och Elisedal. Målmässigt fick Elisedal en kanonstart då (vem annars) Martin Delmoro gjorde mål redan i fjärde minuten. Bokedalen svarade dock nästan omgående genom Tobias Johansson. Delmoro hade dock andra planer och gav Elisedal ledningen igen med sitt 23:e mål för säsongen. Detta stod sig til halvtid och en bit in i andra halvlek innan Bokedalen kunde göra två mål och vinna matchen. Carl Palstam kvitterade på straff innan Johan Nilsson avgjorde med sitt 12:e mål för säsongen. Enligt Bokedalens hemsida var första halvlek ganska jämn och Delmoro var nära att bli tremålsskytt men Bokedalens målvakt gjorde en fin räddning. I andra tog Bokedalen över och trummade på och fick till slut utdelning och kunde vinna matchen.

Av någon konstig anledning är inte matchen Gårda-Öjersjö uppdaterad (inte ens resultatet finns) på förbundets sida. Vilket gör att jag inte kan rapportera några målskyttar. Inte heller någon av lagens hemsidor har information. Det enda vi vet är som sagt att Gårda vann med 4-2.

Imorgon är det dags för de två sista matcherna i omgång 19:

Croatia
ställs mot Fadini. Croatia som jagar Bergum i kampen om andraplatsen är lite svåra att veta vart man har. De stod över förra omgången och efter sommaren har det gått lite knackigt. Två vinster (mot GBK och Västkusten) och tre förluster (Bergum, Lekstorp och nu senast Olskroken). Ett väldigt bollskickligt och svårt lag att möta när de har medgång, men det kan vara ett lite grinigt och gnälligt lag i motgång. I Croatia saknas med säkerhet Henok Berhane (tre mål i år), då han fick rött kort senast mot Olskroken. Annars är det mest Boris Lesic och Mikail Sephahi (båda 12 mål var) som man ska se upp med. Fadini har inte rosat marknaden efter sommaren och har två raka förluster, Gårda 4-1 och Bokedalen 7-1. Inga röda kort i senaste matchen. Tipset kommer inte oväntat att bli på Croatiaseger i denna matchen.

Den andra matchen spelas mellan Bergum och Olskroken. Bergum är väldigt svårspelade på hemmaplan (8 raka vinster hemma denna säsongen) och de vill självklart skaka av sig Croatia och sätta lite press på Bokedalen inför avslutningen. Inför matchen har man två raka segrar (VBK och Lekstorp) och Clasborg och Westman har kommit igång med målskyttet. Olskroken var inne i en väldigt bra period med en likamatch mot Bokedalen och två segrar innan man gick på pumpen ordentligt mot Götaholm. Självklart vill man ha revansch och höja sig de sista matcherna. Olskroken verkar komma till spel med samma trupp som mot GBK. Tipset kommer ändå att gå till Bergum. De är tunga att möta, väldigt bra på hemmaplan och spelar för att nå femman.

Till sist Dagens Wedberg: Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-) 

Ny uppdatering imorgon efter matcherna med skytteligan bland annat...

#6   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0