Groundhog Day

1993 kom filmen Groundhog Day (den svenska titeln var Måndag hela veckan) med Bill Murray och Andie MacDowell i huvudrollerna. I filmen spelar Murray den slitna vädermannen Phil Connors som motvilligt är ute och rapporterar om Groundhog Day. Hela filmen går ut på att när Phil vaknar upp nästa dag är det Groundhog Day igen och han måste genomlida dagen igen. Nästa dag är det Groundhog Day igen, han har helt enkelt fastnat i samma dag.

Nu undrar ni säkert vad detta har med Götaholms fotbollslag att göra. En hel del säger jag. GBK har nämligen fastnat i samma match. Det känns som vi spelar samma match hela tiden. Det är en ganska jämn match där GBK är med hela tiden och gör ett par mål. Matchen står alltid och väger lite, men den slutar alltid på samma sätt. I slutet på matchen gör motståndarna det vinnande målet.

Den viktiga matchen mot Västkustens BK igår var tyvärr inget undantag. GBK kom till start med följande lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Matte-Felix
Rasta(C)-Sladjan-Robin-Tobbe
Edvardsson-Wedberg


Bänken: Dani, Nemo, Martin J, Johan, Victor

Västkustens BK-Götaholm BK 4-3 (2-3)

0-1 Wedberg (Robin) 5 min
1-1 Emil Östlund 20 min
1-2 Rasta (Sladjan) 28 min
2-2 Erik Lukacs 43 min
2-3 Matte (Sladjan) 44 min

3-3 Adilson Lima 60 min
4-3 Hatib Nicholas El Hatib 89 min

Inledningen av matchen var ganska händelserik. VBK hade mycket boll i början och GBK såg lite förvirrade ut. När man väl fick tag i bollen blev det dock farligt, man vände på spelet bra några gånger och Tobbe hade en bra chans. Redan efter fem minuter skulle även GBK ta ledningen när Robin hittade Wedberg i djupet. Wedberg sprang ifrån sin försvarare och rullade kallt in bollen förbi målvakten. En perfekt start på denna superviktiga match. Efter detta hade VBK fortsatt mycket boll och skapade ett visst tryck mot Mackan i GBK-kassen. GBK hade också lite chanser då man kom runt på kanten ett par gånger och Wedberg fick en del bollar i djupet som nästan resulterade i frilägen.

Tyvärr skadades Tobbe en bit in i matchen och fick kliva av, Martin J ersatte. Efter 20 minuter kom Västkustens kvittering. Domaren släpper en fördel utanför Götaholms straffområde och VBK-spelaren klipper till med vänstern och bollen sitter hårt i närheten av krysset. Inte mycket för Mackan att göra...

Det dröjde dock inte så länge innan GBk skulle ta ledningen ännu en gång. Efter en hörna av Sladjan kommer bollen tillbaka ut till honom. Han slår in bollen hårt och lågt framför mål. VBK har inte orkat lyfta upp alla sina gubbar (iallafall enligt domaren, som stod bra till) och Sladjans passning når Rasta som på nära håll kan slå in bollen via målvakten i mål. I detta läge kändes det ändå som det var Götaholms match.

Slutet av den första halvleken skulle dock bli händelserik. I den 40:e minuten får Ljungan gult kort efter att domaren ansett att han gick för hårt in i en duell. Domaren hade även innan sagt till Ljungan att ta det lite lugnare. Bara ett par minuter senare får en VBK-spelare bollen i Götaholms straffområdet. Ljungan satsar som vanligt 120 procent in i duellen. Tyvärr träffar han spelaren mer än bollen. Domaren plockar först upp det gula och sedan det röda kortet till Ljungan. Självklart pekar han även på straffpunkten (inte för att det finns någon straffpunkt på Kviberg). Straffen är inte bra slagen och Mackan går åt rätt håll och räddar den. Tyvärr är det inga Götaholmsspelare som brytt sig om att rusa in, vilket gör att VBK-spelaren kan slå in sin egen retur till 2-2.

Dramatiken i första halvlek är dock inte slut. GBK får en hörna som Sladjan slår perfekt och Matte möter perfekt med skallen. Bollen letar sig in nere vid stolpen. GBK kan alltså gå till halvtidsvila med en 3-2 ledning trots att man är en man mindre.

Matchbilden i andra halvlek blir ganska väntad. VBK har väldigt mycket boll och rullar en hel del. GBK packar ihop det och försöker kontra. VBK skapar en hel del chanser och i 60:e kan de kvittera efter att GBK inte fått undan bollen i eget straffområde. Wedberg har en bra chans då han är på väg igenom, han dras dock i tröjan och tappar fart. Domaren ger fördel men avslutet går utanför, mycket beroende på att Wedberg har tre motståndare som i stort sätt sliter i honom. GBK byter en hel del och både Dani och Victor kommer in. Trots stort övertag i bollinnehav för Västkusten lyckas GBK skapa en del chanser. Rasta har ett volleyskott som målvakten precis får fingrarna på (även om domaren missade detta). GBK har några frisparkar på mittplan då man lyfter upp alla duktiga huvudspelare. Tyvärr leder detta inte till några mål. Dani var pigg när han kom in men när han väl fick bollen orkade inte GBK riktigt fylla på med folk för att skapa riktigt heta chanser.

En pinne mot laget som jagar bakom i tabellen och spel med en man mindre i en halvlek är ju inte så illa, tänkte man, Det skulle man inte ha gjort. I 89:e minuten händer det som inte får hända men som hänt GBK allt för många gånger denna förbannade säsong. VBK tar sig runt på sin högerkant och slänger in bollen framför mål. En VBK-spelare är först med en fot och kan styra in segermålet. GBK-försvaret ville ha det till offside men jag har ingen aning om det var offside eller inte. Den sista minuten försöker GBK självklart att fixa en sista chans men det går inte. Slutet på matchen blir tråkigt då en VBK-spelare och Victor har en dispyt vilket slutar med lite bråk. Domaren som står jämte väljer dock att inte göra något. Lite tumult utbryter då spelare från båda lagen springer dit. Läget lugnar dock ned sig och lagen kan tacka varandra...

Ännu en uddamålsförlust (den nionde) och ett sent mål i röven i den sjukaste säsongen jag någonsin spelat. Västkusten ligger nu bara en poäng bakom GBK. Det sjuka är att GBK med sina 39 mål har gjort näst mest i hela serien (Bokedalen har gjort 50) och man har +6 i målskillnad (fjärde bäst i serien)...

Avslutningen på serien kommer att bli spännande. Men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Nu är det ännu viktigare att alla kommer och tränar och kör hårt...

#6


Kommentarer
Postat av: Staffan

Götaholm har helt enkelt inte marginalerna med sig den här säsongen. Nu får ni ta er samman så det inte blir 7an nästa år.

2010-09-02 @ 19:46:00
URL: http://olskrokensif.blogg.se/
Postat av: Ljungan

Nu biter vi ihop gubbar!

2010-09-02 @ 20:49:49
Postat av: F

Höjjer vi allt nu !!! KRIGA!

2010-09-02 @ 22:13:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0