Målfest!

Idag avslutades den 19:e omgången i division 6A med matcherna Bergum-Olskroken och Croatia-Fadini.

Hemmastarka Bergum hade inga problem att besegra Olskroken hemma på Bergumsvallen (konstgräset) trots en konstig start på matchen. Bergum tar ledningen ganska tidigt genom Sebastian Larsson efter lite flipperspel i Olskrokens straffområde. Efter detta får Olskroken en hörna som nickas mot mål av en Olskrokenspelare. Enligt rapporterna från matchen gör Bergums vänsterback Mattias Johansson en "Luis Suarez" och tokräddar bollen med händerna liggandes i luften. Resultatet är självklart: rött kort och straff! Måltjuven Jonas Söderström får chansen att göra sitt 16:e mål för säsongen från straffpunkten men Bergums målvakt Jimmy Bertilsson gör en fin räddning. Debatten om denna regeltolkning togs ju upp i VM (då Ghana missade sin straff) och vissa hävdar att det istället borde dömas mål istället för straff. Men, nu är det dessa regler vi har.

Trots att man nu spelar med en man mindre lyckas Bergum göra två mål till innan halvtid genom Magnus Karlsson och Nicklas Westman. Olskroken skapar en hel del chanser, Söder har enligt uppgifter ett par fina lägen, men det är Bergum som står för målen. I andra halvlek gör Magnus Karlsson sitt andra mål för dagen och Christian Gustavsson sätter 5-0 målet. Imponerande av ett effektivt Bergum att vinna med 5-0 med en man mindre större delen av matchen. Blytungt för Kroken som nu har 0-10 på de senaste två matcherna.

Den andra matchen mellan Croatia och Fadini har ännu inte kommit in på förbundets hemsida. Om man dock kollar Everysports sida står det att Croatia vann med 10-0!!! Har försökt nå domaren men utan resultat. Om detta stämmer bjöd alltså Croatia på en riktig målfest och visar att man inte gett upp hoppet om andraplatsen.

Matchrapporten från matchen Gårda-Öjersjö har dock dykt upp på förbundets sida. Av den kan man utläsa att Öjersjö tog ledningen ganska snabbt genom Michal Kubic (16:e minuten) men Gårda kvitterade två minuter senare genom Sebastain Gokah. Matchbilden ändrades rejält när Öjersjös Alexander Nylin fick rött kort direkt i den 24:e matchminuten. Vet inte alls vad som hände och inga av lagens hemsidor är uppdaterade. Innan halvtid kan dock Gårda ta ledningen genom Anton Benjam Walberg. Efter 20 minuter i andra halvlek görs det inte mindre än tre mål inom loppet av tre minuter. Först kvitterar Öjersjö genom Johan Dermark, sedan ser Mawuli Gokah och Farid Runklint till att Gårda går ifrån till 4-2.

Om nu reslutatet från Croatia-Fadini stämmer slutade alltså den 19:e omgången så här:

Västkusten (18) 16p -18

Västkusten har Olskroken i nästa omgång och med tanke på formen på de två lagen är det inte omöjligt att VBK tar en vinst. Fadini ställs mot Götaholm och ska man gå formmässigt är GBK vassare (underskattning är dock bland det farligaste man kan syssla med). Elisedal har Lekstorp på hemmaplan.

Götaholm har träning imorgon inför den viktiga matchen mot Fadini på onsdag.

Eftersom matchuppgifter saknas i Croatia-Fadini uppdateras skytteligan imorgon istället.

Glöm inte bort att QPR fortsätter att tokdominera i the Championship. Inga problem mot Doncaster borta, 3-0 efter två mål av den lettiske mittbacken Kaspar Gorkss och ett straffmål av Adel Taarabt. Obesegrade och serieledning med sex pinnar!