Vilda Västern!

Det blev ett kliv framåt för Götaholm BK i den viktiga bortamatchen mot Lekstorp. I en svängig tillställning med massa chanser kunde GBK ta en poäng efter att krutröken lagt sig. Det var en helt del gubbar borta vilket gjorde att GBK ställde upp med följande lag:

Aleks
Freddan-Victor-Robin-Felix
Rasta(C)-Martin J
Sladjan-Edvardsson-Dani
Wedberg

Bänken:
Freddie
Nemo
Shafi

Lekstorps IF - Götaholm BK 3-3 (2-1)

0-1 Dani (Sladjan) 13 min
1-1 Daniel Jonasson 27 min
2-1 Marcus Pätsi 45 min
2-2 Wedberg (Edvardsson) 52 min
3-2 Sebastian Fransson (straff) 56 min
3-3 Rasta (straff) (tid ??? en kvart kvar kanske)

Götaholms offensiva 4-2-3-1 uppställning i kombination med Lekstorps offensiva 4-3-3 uppställning (är inte säker på exakt hur den såg ut) gjorde att det blev en match med en hel del chanser och snabba kontringar. GBK började matchen bäst och hittade ett fint passningsspel direkt. Lekstorp var dock närmast att spräcka nollan då de hade en boll i stolpen. Sladjan började piggt och kom runt på sin kant. Wedberg högg där framme och var nära ett par gånger i början. Det var GBK som skulle ta ledningen på ett väldigt vackert mål. Felix hittar Rasta i mitten som kan lägga vidare till Martin. Martin hittar en framstormande Sladjan på kanten som kommer runt. Han hittar in med bollen till Dani som på ett tillslag sätter dit den i nättaket! Efter målet är det ganska jämt och Lekstorp börjar skapa en del chanser. Efter 27 minuter kommer även kvitteringen, på en halvkontring kommer de runt på kanten och kan rulla vidare den till en fristående spelare som (om jag inte minns fel) drar Aleks och rullar in den.

GBK kör dock på och är väldigt nära att ta ledningen. Felix kämpar mot målvakten i en duell och bollen ligger fri för en sekund. Rasta är där och ska bara peta in den men han försöker av någon underlig anledning att ta med sig den och målvakten får ut en hand. Lekstorps målvakt blir även skadad i denna situationen. GBK skapar mer och Freddan hittar Rasta i mitten som hittar Wedberg i djupet. Tyvärr missar Wedberg friläget och bollen smiter utanför. I anfallet efter gör Lekstorp 2-1. En av deras spelare tar sig in i straffområdet och dunkar på. Bollen sitter högt i första krysset. Inte mycket att göra något åt. Lekstorp går till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Offensivt var det bra i första halvlek men lite rörigt defensivt då alla inte hittar sina positioner. Detsamma kan säga om Lekstorp.

GBK kämpar vidare i andra och etablerar en hel del spel på Lekstorps planhalva. Edvardsson snurrar lite ute på kanten och sticker in den till Wedberg. Wedberg trampar förbi sin gubbe in i straffområdet och skjuter ett lågt skott nere vid första stolpen. 2-2 och GBK är med igen! Tyvärr dröjer det inte länge innan Lekstorp tar ledningen igen. De kommer runt på kanten och skickar in bollen i straffområdet. En av deras spelare får den och vänder och vrider lite och sen trillar han. Domaren pekar på straffpunkten. Inte lätt att vara objektiv men den kändes lite väl lätt. Straffen sitter säkert till höger och Lekstorp är ännu en gång i ledning. GBK går nu lite på knäna och Lekstorp har mycket spel och många hörnor och frisparkar. Efter en hörna som GBK inte får undan studsar bollen omkring som en flipperkula innan Freddan kan fläka sig och styra ett skott i stolpen.

GBK jobbar sig dock tillbaka in i matchen och istället för att bara dunka iväg chansbollar rullar man sig faktiskt fram till chanser. Det blir några halvfarliga hörnor och Wedberg är nära att komma igenom några gånger. GBK kommer även runt på kanterna en del. Rasta får ett skottläge utanför straffområdet och eftersom han inte kan gå på kraft så försöker han placera den. Bollen skruvar sig fint men tar i ribban! Till slut kommer GBK runt på sin högerkant och någon (Nemo eller kanske Sladjan) skickar in bollen framför mål och bollen tar på armen på en Lekstorpspelare. Domaren tvekar inte och dömer straff. Efter att ha kysst bollen och gjort korstecken placerar Rasta in bollen till 3-3. Målvakten går dock åt rätt håll men kan inte riktigt nå den. Vilket håll straffen gick åt är hemligstämplat ;-)

Båda lagen öser på för ett segermål och det skapas en hel del halvchanser för båda lagen sista delen av matchen. Tyvärr skadas Freddan och får kliva av. GBK lyfter en hel del långt men skapar inga jättechanser. Både Shafi och Sladjan har skott utifrån i slutet men matchen slutar 3-3. GBK har även en till straffsituation men domaren väljer att fria. Det blev stundtals en lite grinig match men så blir det när det gäller så mycket...

Det kan visa sig vara en värdefull poäng.

Edvardsson stod för matchens prestation då han mitt under andra halvlek bara försvann från planen. Han behövde helt enkelt gå på toaletten. Ingen på Götaholms bänk uppfattade dock detta. Klassiskt! ;-)

Ryktena säger att Wedberg bjöd på en annan klassiker efter matchen. I omklädningsrummet skulle den gode Wedberg säga TV i plural. Han slänger ur sig: Televisioner! Efter en del skratt säger han: Vad heter det då? Ronny svarar: Kanske TV-apparater...

För er som vill se ett klassiskt derby så spelar Götaholm mot Utbynäs (med b-laget) imorgon på G-vallen klockan 18.00...

Good night and good luck!

#6

Kommentarer
Postat av: Helmet

Underbart Läsande med ett drömavslut på storyn av Mr. Wedberg.... 1 poäng var viktig, nu fortsätter vi framåt

2010-09-09 @ 18:19:52
Postat av: Johan

Jag var faktiskt på bollen ganska mycket på straffen =)



Jag ska dock inte avslöja vart den blev slagen :)

2010-09-15 @ 20:37:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0