Bakåt & framåt

Götaholmaren börjar med att sammanfatta den andra spelade omgången i division 6A:

OLSKROKENS IF - MARIEHOLM BoIK 3-1

Olskroken
tar sin andra raka seger när Marieholm besegras med 3-1 hemma på Överåsvallen. Eftersom Marieholm är väldigt svårscoutat är det svårt att värdera denna seger men OIF leder iallafall serien efter två spelade matcher och känns väldigt intressanta. Nye Johan Hellenäs (från Rannebergen) gjorde mål direkt och kommer bli nyttig.

FC BOSONA - CROATIA GÖTEBORG 2-1

Chockstart från Croatia med mål nästan direkt. FC Bosona jobbade sig in i matchen och tog sakta men säkert över för att helt dominera andra halvlek och även avgöra. Bosonas bollinnehav och tålamod gav utdelning och laget fick revansch för premiärförlusten. Croatia står oväntat på noll poäng efter två omgångar och har bara mäktat med två mål och hade väldigt svårt att skapa farliga målchanser i denna match.

ÖJERSJÖ IF - BJÖRNDAMMENS BK 2-3

Götaholmaren
har inte tillgång till något matchreferat från något av lagen så matchbilden är svår att få grepp om. Det kan väl dock konstateras att det var omgångens skräll, nedre-halvan tippade BBK mot övre-halvan tippade Öjersjö. Derbyn brukar ju dock bjuda på oväntade reslutat och detta kan också ses som ett tecken på att serien kommer bli väldigt jämn.

GÅRDA BK - UNITED AFRICA FC 2-4 

Ännu en match där Götaholmaren bara har förbundets matchrapport att gå på. Dessutom har båda lagen varit svåra att hålla koll på under försäsongen. United Africa tar alltså sin andra raka seger och är tillsammans med Kroken de enda lagen med full pott. United Africa blir helt klart att se upp med och lär nog inte underskattas i fortsättningen. Gårda förblir en liten gåta och får vänta på sina första poäng.

LEKSTORPS IF - ELISEDALS IS 3-1

Omgångens säkraste även om Elisedal tog ledningen tidigt. EIS innehar sistaplatsen och frågan är om de har materialet att ta sig därifrån. Inget snack om att laget alltid kämpar (de har tagit ledningen i båda matcherna) men det verkar vara en del spelare som lämnat och det verkar svårt att få tag i spelare till matcher, särskilt spelare som orkar i 90 minuter. LIF är luriga och kommer säkert att smyga med i toppskiktet.

GÖTAHOLM BK - VÄSTKUSTENS BK 1-1

Två straffmål avgjorde mellan Real Madrid-Barcelona och Arsenal-Liverpool och så även i matchen mellan Götaholm och Västkusten. Där slutar väl likheterna ;-). Lagen hade varsin halvlek men väldigt slarvigt från båda lagen när man närmade sig motståndarmålet. Besviket hos Götaholm då man inte kom upp i normal standard och VBK har två poäng efter två matcher men hade nog hellre tagit en trepoängare istället för att vara obesegrade.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren blickar framåt mot veckan och matcherna i omgång nummer tre:

TISDAG 19/4

MARIEHOLM BoIK - ÖJERSJÖ IF

Båda lagen vann sina premiärer för att sedan förlora i andra omgången. Oviss match då Götaholmaren har väldigt svårt att få grepp om Marieholm. Har spets framåt med Ceesay och Hyseni men känns som dagsformen kan variera väldigt mycket. ÖIF är säkert väldigt taggade efter en tung derbyförlust mot Björndammen.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Oavgjort.

ELISEDALS IS - VÄSTKUSTENS BK

Båda lagen jagar första segern men VBK har två oavgjorda medans EIS har två raka förluster. Västkusten gillar att hålla bollen inom laget och spela kortpassningsspel. Elisedal kommer säkert hänga med ett tag men det är jobbigt att jaga boll för länge. Västkustens tålamod kommer att ge utdelning mot ett Elisedal som tyvärr för deras egen del inte kommer att orka.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Västkusten vinner.

ONSDAG 20/4

UNITED AFRICA FC - OLSKROKENS IF

De två enda fullpottarna möts här i en riktigt intressant match (synd att Götaholm spelar samtidigt). Båda lagen har självklart överraskat positivt och det här är riktigt svårtippat. Kroken verkar dock ha hittat ett stabilt och disiplinerat spel och verkar även ha fler spelare som kan avgöra i år än tidigare.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Olskroken vinner en jämn match. 

BJÖRNDAMMENS BK - LEKSTORPS IF

BBK
vann överraskande derbyt mot Öjersjö och frågan är om de kan ladda om mot Lekstorp. LIF har inlett med en oavgjord och en vinst och känns helt klart starkare på hemmaplan än på bortaplan. Lär bli en jämn och hård match.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Oavgjort.

FC BOSONA - GÖTAHOLM BK

Bosona
imponerade senast mot Croatia, det samma kan inte sägas om Götaholm i deras match mot Västkusten. Lagen har nog ganska bra koll på varandra särskilt då de möttes under försäsongen. Oviss match där vinnaren tar ett litet kliv mot toppen. Kan bli en målrik tillställning.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Inga kommentarer...

TORSDAG 21/4

CROATIA GÖTEBORG - GÅRDA BK

Götaholmaren har varit inblandad i (på planen eller läktaren) Croatias båda matcher men har dålig koll på Gårda. Båda lagen jagar dock sina första poäng här. Croatia saknade en del spelare mot Bosona sist som troligtvis är tillbaka. Gårda har både gjort en del mål men även släppt in 8 i de två första matcherna. Croatia har många tekniska och bollsäkra spelare men det gäller att göra mål också. Ännu en oviss match.

GÖTAHOLMARENS TIPS: Det lossnar lite för Croatia som vinner...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu till lite annat smått & gott...

Som alla känner till ska det hälsas (eller "tackas" som Freddie Wedberg uttryckte det) före match. Det ger ju det hela lite Champions League-känsla, men Lekstorp tar detta ett steg längre:

Götaholmaren gillar detta skarpt!

Vidare så har serieledande Olskroken varit på läger denna helg. Lägret var lagt i Landskrona och Götaholmaren gissar att det inte bara handlade om fotboll ;-). Rykten på Olskrokens sida gör gällande att "what happens in landskrona stays in landskrona". Sådana serieledare gillar Götaholmaren!

Mer Olskroken, klubben har inget lag i någon reservlagsserie i år men istället ett lag i korpserien. Olskorpen ställs mot det klassiska och anrika laget Miljonlotteriet i morgon. I serien ingår även goa lag som Casino Cosmopol, Paddington FC och Skinnrullarna KK.

Även Götaholms b-lag har premiär i morgon. Det är IK Zenith som står för motståndet. Väldigt många av de som spelade med a-laget mot Västkusten kommer att vila då det är ny a-lagsmatch på onsdag. Dock en hel del goa gubbar med imon eller vad sägs om Fjellman, Robin Larsen och ingen mindre än Matte Iljin!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är inte bara i Göteborg som fotbollssäsongen dragit igång. Min modersklubb Holsby SK tog en trepoängare i sin premiär borta mot Bälaryds IF i division 5 norra i Småland.

Även Myresjö IF vann sin premiär i division 3 Nordöstra Götaland mot Ulricehamns IFK. Min blygsamma karriär i Myresjö bestod av en säsong i juniorlaget och en handfull reservlagsmatcher men det var kändistätt i laget då målet vaktades av ingen mindre än Detroit Red Wings Johan Franzen och på en mittbacksplats fanns Robinson Erik Blomqvist. Så kan det gå till i de småländska skogarna...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon kan Queens Park Rangers nästan säkra en plast i Premier League till nästa säsong. Vid vinst över Derby hemma på Loftus Road är det 11 poäng ner till tredjeplatsen med fyra matcher kvar.

WE ARE QPR!

#6


Kommentarer
Postat av: Anonym

Lif har inlett med en oavgjord och en vinst och ingen förlust som det står.

2011-04-17 @ 23:59:21
Postat av: Götaholmaren

Självklart ska det vara en oavgjord och en vinst. Gick lite för snabbt där. Fixar det...

2011-04-18 @ 08:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0