Västkustens
trupp:

Pouyan Babr, Arash Dodangeh, Nicholas El Hatib, Aamir Fouad (C), Rachid Hersi, Mohamed Jafari, Mohamad Krayem, Adilson Lima, Erik Lukacs, Aram Mohammed-Salih, Mauricio Ponce Poblete (mv).

Bänken: Oscar Garrido Ortiz, Yonis Mohamed Omar, Sam Noori, Edmond Shala.

Det kan konstateras att Västkusten även efter dagens match inte tillhör Götaholms favoritlag. Som vanligt var det ganska blåsigt på Kviberg denna dag och det var Västkusten som hade vinden i ryggen i den första halvleken.

Det är också VBK som börjar matchen bäst. De rullar i gång sitt spel och håller bollen på marken. Götaholm blir lite avvaktande och har svårt att hitta något eget spel. Trots spelövertaget har VBK inga jättechanser i början. Ett par långskott och lite inlägg men inget som verkligen testar Mackan. Götaholm har det som sagt svårt i början och försöker mest med långbollar mot Natti och Abdi men detta är svårt i motvinden.

Götaholm spelar dock upp sig lite och skapar fyra hörnor i rad och en blir riktigt farlig då Victor är väldigt nära att få pannan på bollen. Halvleken fortsätter med att VBK för matchen genom sitt kortpassningsspel och GBK får mest rikta in sig på kontringar. Några håller dock på att bli riktigt farliga. Natti är på väg igenom och försöker passa Tobbe som är helt ren på bortre men passningen stoppas. Även Abdi är på väg igenom några gånger men det lilla extra saknas. Rasta har ett skottläge utanför straffområdet men det blir en så kallad "slaskträff".

Västkustens spelövertag leder till en del chanser och laget har ett par frisparkslägen utanför straffområdet men inga som blir farliga. Många av deras djupledsbollar blir för branta i medvinden och Mackan är bra med. Den faligaste chansen kommer när bollen lyfts in och Mackan går upp för att ta den. Han är ganska hårt åtgången av Västkustensspelare men domaren låter spelet fortsätta och bollen hamnar på fötterna hos en VBK-spelare. Mackan gör dock en fin reflexräddning på skottet.

Första halvlek slutar alltså 0-0 och Götaholm har en hel del att tänka på. Trots medvind nu för Götaholm är det VBK som även börjar denna halvlek bäst med fortsatt fint spel på marken via mittfältet. VBK skapar lite hörnor men inga riktiga målchanser.

Götaholm börjar dock att ta över spelet efter en stund i andra halvlek. VBK försöker hela tiden att spela upp bollen via backlinjen och Götaholm sätter lite högre press och kan vinna en hel del boll eller tvinga VBK att slå en långboll och där vinner GBK backlinje det mesta. Lite fler bollar börjar hitta ut till Tobbe och Shafie på kanterna och även Abdi har mer att jobba med. Det känns även som VBK börjar tröttna lite och även när de anfaller sätts Mackan inte på några prov.

Götaholm skapar en del chanser. Rasta har två bra skottlägen men inga mål. Abdi har något skott och det skapas en hel del hörnor och frisparkar som lyfts in i straffområdet.

Den bästa chansen kommer när Freddan hittar Abdi med en långboll och han kan ta sig förbi sin gubbe och ta sig ner mot kortlinjen och slå en boll mot bortre där Victor kommer. Tyvärr drar Victor sitt närskott rakt i magen på målvakten!

I den 82:a minuten kommer dock Götaholms ledningsmål. Tobbe tar sig in straffområdet och blir knuffad i ryggen och domaren pekar på straffpunkten. Rasta gör inget misstag och fortsätter att vara 100% i Götaholmströjan från straffpunkten. Vissa kortväxta personer i tränarstaben antydde att det var en dålig straff, men alla straffar som går in är bra straffar enligt Götaholmaren ;-).

Nu känns det som Götaholm äntligen ska få revansch för de två uddamålsförlusterna förra säsongen men tyvärr blir det inte så.

Bara ett par minuter efter Götaholms straff får även VBK en straff. Bollen slås in från VBK:s vänsterkant och Felix går upp mot två Västkustenspelare för att rensa undan bollen. Bollen tar på en VBK-spelare och sedan på Felixs hand/arm. Västkustens spelarna ropar på straff och domaren blåser.

En väldigt svårt situation att bedömma. Särskilt som spelare i det ena laget ;-). Visst tar bollen på handen men det är absolut inget medvetet från Felix och det är svårt att gå in i en duell med armarna längst sidorna. Sedan går det självklart att vrida och vända på att det kanske inte blivit straff om inte Götaholm fått en precis innan. Hade rollerna varit ombytta är jag säker på att Götaholms spelare klagat om det inte blivit straff.

Hur som helst sitter straffen säkert nere vid stolpen och Mackan kan inte göra så mycket. Det var den spelande tränaren Adilson Lima (som spelade mittback för dagen) som satte straffen.

Götaholm får ett par chanser i slutet bland annat en frispark precis utanför straffområdet. Edvardsson tar den men tyvärr slinker den utanför.

Matchen slutar 1-1 och båda lagen förblir obesegrade efter två omgångar. Lagen hade varsin halvlek och resultatet får väl anses som rättvist. Dock är det självklart fruktansvärt frustrerande att leda när det är 7-8 minuter kvar och inte vinna. Götaholm borde ha kunnat få ut mer av sitt spelövertag i andra halvlek. Tyvärr föll det ofta på dåliga eller slarviga sistapassningar och en hel del spelbeslut.

Västkusten har en hel del duktiga spelare och är jobbiga att möta. Laget har en väldigt klar spelide och slog inte många långbollar under matchen utan försökte spela sig ur de flesta situationer och det ska de ha en eloge för.

I morgon eller på måndag får det bli en liten sammanfattning av den andra omgången innan vi blickar vidare mot den tredje omgången där Götaholm beger sig till Bläsebovallen och tar sig an FC Bosona.