Inför omgång 4 & lite annat gött...

Ingen går säker för Götaholmaren och efter lite utbyte av information med sina hundratals kontakter i fotbollssverige kommer här en matchrapport från Croatias vinst över Gårda. Som alla seriösa journalister skyddar självklart Götaholmaren sin källa. Enligt denna källa såg matchen alltså ut så här:

Croatia började matchen bäst med få tillslag, ett bra och snabbt passningsspel. Detta kom dock av sig efter en stund då det blev mer individuellt spel och mer bolltransport från Croatias sida. Detta medförde att Gårda hade lättare att ligga rätt i defensiven.

När Gårda precis verkar komma in i matchen svarar Croatia med en blixsnabb spelvändning och kan göra 1-0. Gårda är dock bra med spelmässigt i matchen nu och hittar många bra vändningar av spelet. När bollen dock kommer till den sista tredjedelen är det dock väldigt ineffektivt. Gårdas enda riktigt bra målchans i första halvlek är ett friläge som Croatias målvakt räddar till hörna.

2-0 till Croatia kommer även det efter en blixtsnabb spelvändning ut på högerkanten. Därifrån kommer inlägget som går över Gårdas målvakt mot bortre stolpen där Jihad El-Hajj kan nicka in bollen i mål.

3-0 kommer även det innan halvtid och trots lite mer bollinnehav hänger självklart Gårdaspelarna med huvudet.

Det verkar som Gårda pratat om den sista tredjedelen under halvtidsvilan för i andra halvlek börjar laget skapa fler farliga chanser. Croatiaspelarna försöker fortfarande göra väldigt mycket på egen hand men när de spelar på få tillslag och hjälper varandra blir det farligt direkt. Croatia skapar tre-fyra farliga lägen i andra halvlek då de tar hjälp av varandra.

Det är dock Gårda som trummar på och kommer oftas runt på kanterna och skickar in bollarna framför mål. Gårda har dock väldiga problem att träffa mål. Till slut kommer dock 3-1 målet och lite efter det har även Gårda ett rungande ribbskott som studsar ner på "fel" sida mållinjen för Gårdas del. 3-2 reduceringen kommer för sent och Croatia kan hålla undan.

Sammanfattningsvis kan det sägas att Gårda har mycket boll och har väldigt bra spelvändningar då de överbelastar en sida för att sedan vända spel. Laget är dock väldigt ineffektivt på den sista tredjedelen. När det gäller Croatia har man många spelskickliga spelare men man använde sig förvånandesvärt lite av varandra. När man väl gjorde detta resulterade det i fina mål och tre poäng.

Götaholmaren tackar för denna matchrapport. Har någon av Götaholmarens läsare sett en 6A-match och vill dela med sig är det bara att emaila: [email protected]

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Efter lite påskledighet är det dags för den fjärde omgången i 6A:

ONSDAG 27/4

VÄSTKUSTENS BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.30 Kviberg)

Två lag som tippades på den nedre halvan av Götaholmaren och dess läsare men som har överraskat positivt. VBK är till och med obesegrade med två oavgjorda och en storvinst senast. BBK har fått in lite nya spelare har plockat en del poäng. Bland annat en fin derbyvinst mot Öjersjö. Kommer bli en jämn match mellan två lag med positiva tongångar just nu. Västkusten kommer att rulla boll och om BBK kan och orkar sätta press högt upp kan detta löna sig. Går man dock bort sig högt upp öppnar det luckor bakåt.

TIPS: Oavgjort med liten fördel VBK.

GÅRDA BK - FC BOSONA (19.30 Överåsvallen)

Gårda BK jagar fortfarande första segern men verkade ha hyfsat spel mot Croatia men utan att kunna omvandla chanser till mål. FC Bosona har trots stabilt spel bara fått med sig en vinst på de tre första matcherna. Blir en intressant match. Gårda kan säkert skada FCB då de gillar att komma runt på kanterna med snabba spelare. Med sina offensiva yttrar och centrerade mittfält finns det ytor på kanterna hos FCB som Gårda säkert kan använda. Får FCB igång sitt rull på mitten lär dock inte Gårda få låna bollen så mycket och då spelar det mindre roll om det finns ytor. Lite måste-match för båda lagen, då FCB säkert vill haka på toppen och Gårda vill självklart lämna botten. Mirza "Suarez" Dervisevic saknas för FCB.

TIPS: Bosonas tålamod och offensiv kommer att ge tre poäng. Gårda får jaga vidare.

TORSDAG 28/4

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Överåsvallen)

Kroken fick senaste matchen mot United Africa inställd och stod alltså över tredje omgången. Är detta bra eller dåligt för Kroken är frågan? Är formen konserverad? Laget har dock varit på läger och även kommit igång med sitt b-lag (där det blev vinst i premiären) så humöret är säkert på topp. Croatia tog en efterlängtad seger mot Gårda och det är säkert positiva tongångar även där. Götaholmaren har dock fått för sig att Olskroken passar ganska dåligt för Croatia. Tränare Pantzar har hittat stabilitet i Kroken och laget kommer att ligga tight på Croatia och det kan även tänkas att det kommer smälla en del. Kan Croatia dock hitta sitt fina kortpassningsspel och blixtsnabba vändningar så kan Kroken få svårt att hänga med.

TIPS: Kroken får gälla som favoriter till tre poäng.

FREDAG 29/4

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK (19.00 Lekstorpsvallen)

Lurig match. Lekstorp är obesegrat och starka hemma men Marieholm är svårlästa och har två segrar på tre matcher och gör mycket mål framåt med Ceesay och Hyseni. Möjligen att målfarlige Marcus Pätsi är tillbaka för LIF, men Jonathan Valli Pätsi saknas efter rött kort senaste mot BBK. Kan bli en hårdspelad match där ostskivorna möjligen kan dugga tätt.

TIPS: Lite fegt kanske, men kryss får det bli.

GÖTAHOLM BK - ELISEDALS IS (19.00 Gamlestadsvallen)

Gräspremiär på G-vallen, som inte lär se ut som Nou Camp. Sett till lagens inledning på säsongen ska självklart Götaholm gälla som favoriter och vill man stanna i toppen är det bara tre poäng som gäller. Elisedal kommer dock att kämpa och slita och ge allt de har. Det ska inte glömmas att de varit med bra i inledningen av alla sina matcher men inte orkat i slutet. Götaholm har dessutom svårt för just EIS då man till exempel förlorade båda matcherna förra säsongen. Götaholm måste verkligen se upp och inte ta lätt på denna drabbning.

TIPS: Inga kommentarer.

LÖRDAG 30/4

ÖJERSJÖ IF - UNITED AFRICA FC (13.00 Öjersjö IP)

Ännu en lurig match. ÖIF föll stort mot Marieholm i förra omgången och är säkert revanschsugna medans UAFCs förra match blev inställd. Laget har dock två segrar i de två första omgångarna. Götaholmaren har inte sett några av lagen live denna säsong. Kommer United Africas framgångssaga att fortsätta eller sätter ÖIF stopp för detta för att själva haka på toppen? Frågetecken för ÖIF på duktige Mikael Kubic som saknades mot Marieholm.

TIPS: Oavgjort.

---------------------------------------------------------------------------------------------

För er som missat detta pågår det en liten debatt här på Götaholmaren efter senaste inlägget. Det gällde FC Bosonas matchreferat från matchen Bosona-Götaholm. Götaholmaren höll inte riktigt med om att de flesta lagen i 6A saknar eget spel eller spelidé men menade mer att handlade om olika spelidéer. Diskussionen gled även in på vacker fotboll (hur man nu bestämmer det) jämfört med effektiv fotboll...

Kolla gärna förra inlägget (och kommentarerna) och kommentera!

Götaholmaren ber dock alla att hålla en respektfull och trevlig nivå.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränar i kväll 18.00 Gamlestadsvallens gräs för första gången i år. Bengan har lovat ett hårt pass efter påskhelgen.

Götaholm har även b-lagsmatch mot FC Bosona i morgon på G-vallen. 19.00 drar matchen igång.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Klockan 16.00 i dag börjar matchen mellan QPR och Hull. Vid vinst säkrar QPR spel i Premier League nästa säsong.



WE ARE QPR!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0