Startuppställningar:

EIS: Jonathan Rasmussen (mv), Thomas Johansson, Julien Michel Crapsky (C), Brendan Lawlor, Iain Stewart, Peter Murphy, Tobias Prodan, Driss Sahla, Come Frachon, Ryan Leak, Anthony Wearing.

ÖIF: Andreas Rådström (mv), Olof Hedin, Viktor Gustafsson, Mattias Liljenbring, Pierre Högberg (C), Mikael Nilsson, Tobias Moberg Elgbratt, Marcus Halldin, Joakim Halldin, Jonathan Landahl, Michal Kubic, Petar Bojovic.

Öjersjö
skapar mängder av chanser i första halvlek men det är EIS som kan ta ledningen med 1-0 genom Driss Sahla. Öjersjös speciella målskytt Michal Kubic slår till slut in en retur och kvitterade precis innan halvtid och i andra halvlek var det inget snack om saken. Öjersjö kunde göra tre mål och hade enligt rapporter en hel del chanser på fler. Elisedal saknade en hel del spelare och hade bara en avbytare och många av spelarna tröttnade rejält. Det är nog bara att hålla med vissa röster i EIS:s gästbok: att det kommer bli en lång säsong för Elisedal. Öjersjös fina form håller i sig men det är svårt att veta om matchen ska tolkas som ett riktigt styrkebesked från ÖIF eller att EIS kommer få det riktigt tufft? Det ska tilläggas att det blåste ordentligt på Överåsvallen denna afton. Öjersjös matchrapport hittas HÄR.

Lagen:

UAFC: Samir Abbas, Solomon Kunle Akotun, Ghaith Al Jawad, Ongolo Ayakpor, Ojo David, Osasumwen Efosa, Protus Elad, Andy Erheriene, Tokola Gilbeau Manjih, Gilbert Mensah, Welford Mensah, Segun Adeolu Ogunsola, Calvin Okafor.

FCB: Almedin Babacic (mv), Denis Delic, Jasmin Hrvat, Tommy Lundqvist, Tin Vukusic (C), Mirza Dervisevic, Darmin Muslimovic, Haris Memisevic, Sean Grebovic, Dani Hodovic, Elvin Motovac.

United Africa tog en tung premiärseger över FC Bosona när man vann med 1-0 på ett blåsigt Kviberg. Lagen har följts åt både i division 8 och i 7:an förra året. Det var dock topptippade FC Bosona som började bäst och med vinden i ryggen satte laget press på UAFC. Trots att Bosona hade spelet var det svårt att skapa chanser till en början då vinden blåste hårt och UAFC låg bra defensivt. Chanserna kom dock till slut men målen uteblev för Bosona. Elvin Motovac, Sean Grebovic och Darmin Muslimovic hade alla bra chanser. Muslimovic hade en frispark i mål men domaren hittade ojustheter i muren. UAFC hade bland annat en farlig nick men halvleken är helt klart Bosonas.

Trots motvind i andra halvlek behåller Bosona övertaget och håller bollen på marken. Mitt i denna press sticker dock United Africa upp och vänder spelet fint och resultatet blir att bollen hamnar i mål! Namnet på målskytten är för tillfället oklart.

Bosona fortsätter dock med sitt spelövertag och sätter press mot UAFC:s mål. Chanserna duggar tätt men United Africas målvakt tar allt och står för flertalet kanonräddningar. I slutet spelar Bosona med en tvåbackslinje och flyttar upp allt de har. Detta gör att UAFC får lägen i slutet men då är det Bosonas målvakts tur att göra fina räddningar.

United Africa står emot pressen och kan vinna med matchens enda mål.

FC Bosonas matchrapport hittas HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------------

I kväll spelades matchen mellan Björndammens BK och Olskrokens IF (start 19.00 på Furulundsplanen). Olskroken gick segrande ur den striden med 4-2 (2-1), mer om detta i morgon.

I morgon kliver Götaholm in i serien med ett tufft möte med favorittippade Croatia. 13.15 blåser domaren i gång matchen på Bergsjövallen.

I morgon spelar även Marieholm BoIK - Gårda BK (14.00 Gunnaredsplan).

I onsdags föll Götaholms grannar Utbynäs tungt i premiären i 5:an. 1-5 mot Tollered trots ett tidigt ledningsmål av Fredrik Jarnevi. Alexander Devos fick dubbla ostskivor av domaren och blev utvisade i slutet.

Även Kortedala föll i sin premiär. Förlust 4-3 mot Rannebergen. Tre gamla götaholmare fanns på planen: Tom Berndtson, Pontus Svedberg och Sladjan Ilievski. Men tyvärr för Kortedala hjälpte inte det...