ställde upp med följande startelva och bänk. Förbundets matchrapport hade lite andra gubbar från start men Götaholmaren tror att detta är närmare sanningen.

Startelvan
: Almedin Babacic (mv), Haris Memisevic, , Tommy Lundqvist, Elvedin Delibasic, Samir Abaz, Darmin Muslimovic, Sean Grebovic, Mirza Dervisevic, Denis Delic, Jasmin Hrvat, Tin Vucusic (C).

Bänken: Betim Bajrami, Elvin Motovac, Amir Hadzic, Dzani Hodovic, Ermin Aganovic.

När matchen väl drog igång var det FC Bosona som började bäst. Götaholm låg dock ganska tätt på mitten och Bosona spelade lite rakare än vanligt (i allafall de matcher Götaholmaren sett) och satte en del bollar direkt från backlinjen upp till forwards. Götaholm slarvade en del och Bosona hade bland annat en boll i ribban och några hörnor och farliga djupledsbollar.

Götaholm jobbade sig dock in i matchen och Shafie och Tobbe fick lite bollar att jobba med och även Abdi och Natti var med mer i spelet. Precis när Götaholm jobbat sig in i matchen och jämnat ut spelet lite kommer FC Bosonas 1-0 mål. En väldigt konstig situation där Götaholm har en frispark på mittplan som Ljungan ska ta men han petar bara till bollen (möjligen ska han lägga fram den eller så får han bara hjärnsläpp) och domaren anser att spelet är igång. En Bosonaspelare tar bollen direkt och de kan kontra. Bollen går ut på kanten och tillbaka in i mitten där Sean Grebovic kan frispelas och han gör inget misstag. Förbundets sida har en annan målskytt men Götaholmaren är ganska säker på sin sak. Riktigt tungt då Götaholm precis tagit sig in i matchen.

Det dröjer dock bara två minuter innan Götaholm kan kvittera. Shafie slår ett inlägg som landar på vid bortre stolpen där Rasta dyker upp. Han kan ta emot bollen och dra den på volley mot mål. Ingen kanonträff men i röran framför mål så går den in och matchen är kvitterad!

I slutet av första halvlek känns det som Götaholm tar över mer och Bosona känns lite trötta. Götaholm skapar en hel del bra chanser. Rasta har ett skott över, Abdi tar sig in i straffområdet men väljer att passa istället för att skjuta. Natti har ett skottläge i straffområdet som går över och även Tobbe har ett bra läge. Bosona är inte alls ofarliga och har några bra kontringar men Mackan är med bra. Bosona började bäst men Götaholm går till halvtidsvila som det lite piggare laget.

Tyvärr börjar andra halvlek riktigt illa för Götaholm. Efter bara tre minuter gör Bosona 2-1. En djupledsboll (som inte ser så farlig ut) släpps hem mot Mackan men en Bosonaspelare hinner före och kan peta in bollen i mål med knapp styrfart. Bosona har bytt en hel del gubbar inför andra halvlek och är nu det piggare laget ett tag. Det blir lite rörigt för Götaholm som har svårt att ta tag i spelet. Bosona för spelet men skapar inte så många jättechanser. Det farligaste är ett volleyskott från kortlinjen som smeker ribban.

Ännu en gång dröjer inte Götaholms kvittering så värst länge. Götaholm får en frispark precis över mittplan. Freddan tar den och drar den rakt mot målvakten som kommer ut. Mange kommer perfekt och hinner före målvakten och kan nicktoucha in bollen i mål!

Sista halvtimmen av matchen böljar lite fram och tillbaka. Båda lagen är trötta i det kvava vädret och även om Bosona kanske har lite mer boll är det Götaholm som skapar de bästa målchanserna. Victor har en jättechans på en hörna som går förbi alla och landar vid bortre stolpen men danskens fläkning går över. Götaholm är livsfarliga på sina hörnor och Ljungan har nog tre bra nicklägen. Natti har ett jätteläge att avgöra när han sliter sig loss och kommer helt fri men målvakten gör en fin räddning. Även Bosona skapar lägen men inte lika heta, Haris Memisevic har ett bra skott efter en fin dubbeltunnel men Mackan räddar till hörna. Darmin Muslimovic har en bra frispark som smiter utanför och Mackan är bra med och styr undan ett friläge.

När matchuret tickat upp till minut 84 händer det grejer (som dansken hade sagt). På en hörna (eller möjligen frispark) får Victor en riktigt bra träff med pannan och bollen ser ut att gå in precis under ribban. Bosonas Mirza Dervisevic kör en Luis Suarez och slår bort bollen med händerna. Solklart rött kort och straff.

Efter det traditionella korstecknet och kyss av bollen kan Rasta ganska lugnt rulla in bollen i mål och ge Götaholm en 3-2 ledning!

Som väntat backar Götaholm hem för att försvara ledningen men lyckas ändå skapa några chanser. Götaholm får en frispark precis utanför straffområdet men Ljungans skott är väl (om vi ska vara snälla) "sådär". Även Shafie är på väg igenom på en kontring.

Bosona har några chanser precis i slutet genom ett par hörnor och en frispark precis innan slutsignalen men Götaholm reder ut detta och tar en underbar trepoängare!

Hela laget gör en kanoninsats men extra beröm till Mackan (som är väldigt stabil i kassen) och Ljungan som var en bjässe i försvaret och använde sina axlar på bästa sätt. Hela laget jobbar för varandra och orkar sätta stopp för Bosonas annars giftiga upprullningar på mitten.

Götaholm går nu till påskvila som serieledare och får suga på den karamellen tills på måndag då det är dags att gå vidare.

Dagens klockrena Wedberg bjöd Abdi på innan matchen. Han tyckte att matchshortsen var för små och tyckte att Rasta skulle föra det vidare eftersom han är med i "elevrådet". Jag lovade att ta upp det med rektorn så fort jag kunde ;-)...

Västkusten tog som väntat sin första seger för säsongen när Elisedal i tisdags besegrades med hela 5-1 på bortaplan.

Västkusten tog tag i matchen direkt och drog igång med ett högt tempo som inte Elisedal hängde med på. 1-0 kom efter en kvart efter att ett stolpskott och en dålig rensing av Elisedalförsvaret som Aram Salih kunde ta vara på. Elisedal försökte dra ned på tempot och de lyckades efter Västkustens ledningsmål. EIS kommer in i matchen mer och har bland annat ett friläge efter en halvtimme som målvakten Sam Noori kan rädda till hörna. I samband med denna hörna får Elisedal ytterligare tre stycken men inga blir jättefarliga. EIS flyttar även upp spelet för att pressa VBK men VBK löser detta och kan göra 2-0 innan paus genom Erik Lukacs efter ett friläge.

Till andra halvlek byter VBK en hel del spelare och detta kanske påverkar att Elisedal kan reducera efter bara 5 minuter av andra halvlek på ett inte helt otagbart långskott från Matthew Bell. VBK spelar dock upp sig efter detta och resten av matchen kontrollerar man. EIS har ett farligt långskott till men det är det enda. 3-1 till VBK kommer på straff genom Pouyan Babr. VBK har en massa chanser men det dröjer till 81:a och 90:e innan 4-1 och 5-1 kommer.

Tränare Kenneth Lindfors var nöjd med matchen (och de många målen) förutom en 20-minutersperiod i första halvlek då laget gick ner i Elisedals tempo. Han vill även framhålla kollektivet framför några enskilda spelare.

I tisdags spelades även Marieholm-Öjersjö där Marieholm tog en imponerande 5-2 seger! Från Öjersjös hemsida kan följande snappas upp om matchen:

Marieholm chockstartar matchen med två snabba mål, det första efter ett anfall från kanten och dålig markering av Öjersjö. Det andra på ett friläge när bollen lyfts över ÖIF:s backlinje. Efter den dåliga starten kommer ÖIF in i matchen mer och skapar lite chanser, bland annat en farlig frispark (där det möjligen skulle vara målchansutvisning). Petar Bojovic har även en nick i ribban. Öjersjö slarvar dock och istället för mål framåt gör Marieholm 3-0 innan halvtid.

Öjersjö reducerar ganska snabbt i andra halvlek genom Bojovic efter slarv hos Marieholm. ÖIF flyttar nu upp gubbar och Marieholm skapar farliga kontringslägen och kan göra både 4-1 och 5-1. Öjersjö är ett slaget lag men kan iallafall till siffrorna genom Bojovics andra mål för dagen.

Imponerande av Marieholm som kan bli att räkna med.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Björndammen och Lekstorp spelade 2-2 i dag. Mer om detta i morgon.

Matchen mellan United Africa och Olskroken är uppskjuten då ingen domare dök upp. Tur kanske för Kroken som hade lite dåligt med gubbar. Kan det vara träningslägret som ställt till det? Framgår inte om "skadorna" är fotbollsrelaterade ;-).

I morgon kommer Croatia eller Gårda (eller båda) att ta sina första poäng för säsongen...

Götaholmaren lyfter på hatten och tackar för sig!