All-round Berg

Tyvärr blev det lite försening på uppdatering, heldagen i lördags tog ut sin rätt i söndags. En kebabpizza från Utby Pizzeria och en sen kvittering av Djurgår'n räddade upp dagen men inte så mycket så att jag orkade uppdatera bloggen...

Eftersom semestern också tog slut idag så fanns det inte tid förrän nu. Men vi tar det från början och tar oss tilbaka till lördagens heldag:



Med en hel del spelare som inte kunde medverka så såg Götaholms lag ut så här:

Ljungan
Freddan-Mange-Felix-Tony
Koffe-Nicolas-Rasta(C)-Tobbe
Freddie-Berg

Bänken:
Gustav
Micro
Andreas
Natti

Utbynäs
saknade väl också en del spelare. Bland annat hade duktige Fredrik Jarnevi skadad knäet på träning under veckan och fick följa matchen från bänken. Även Pär Lagerqvist saknades för gästerna.

Skrällen i Götaholm var självklart att Ljungan återfanns mellan stolparna. Han har dock varit lite halvskadad och fick kliva av senast mot Bergsjö IF med knäproblem.

När matchen väl drog igång så var det ganska jämnt. Inte jättemycket spel via mitten utan lite längre bollar från båda lagen. Matchen svängde lite fram och tillbaka båda lagen skapar lite halvchanser.

Det är dock Utbynäs som tar ledningen. En frispark en bit utanför straffområdet seglar över muren och ställer Ljungan i målet. Rykten säger att "vinden tog den"...

Götaholm kvitterade dock innan halvtid med ett riktigt klassmål signerat Alexander Berg. Freddan hittar Berg med en långboll som han tar emot. Det blir en löpduell med en Utbynäsback som fäller ut armen för att hålla bort Berg men han är starkare och tar sig förbi. Precis innan Utbynäs målvakt (som var Alexander Devos i första halvlek) hinner först på bollen kan Berg retfullt lägga en yttersida som letar sig in via stolpen!

1-1 i halvtid och hyfsat lugnt för att vara ett derby. Det hettade dock till lite mer i andra halvlek. Utbynäs tog över spelet lite mer och pressade delvis tillbaka Götaholm. Motvinden hjälpte inte heller. Som sagt blev det lite grinigt på sina håll och en och annan kapning. Det blev även två röda kort i andra halvlek. Gustav som kommit in stod och gruffade lite med en Utbynässpelare vid en hörna och Ljungan gick dit för att styra upp det hela. Detta resulterade i att både Ljungan och Utbynässpelaren fick rött kort. Ljungan hade dock precis innan bjudit på först en benparad på ett friläge och sedan en enhandsräddning på returen!

Domaren lät dock båda lagen plocka in varsin spelare och Mange hoppade in i mål. Med en stund kvar av matchen avgjorde dock Götaholm. Rasta får bollen av Gustav ganska djupt på egen planhalva och hittar Freddie med en långboll. Freddie trampar in i straffområdet och tar sig ner till kortlinjen samtidigt som Utbynäs målvakt kommer ut och ur väldigt liten vinkel kan han rulla in 2-1!

Utbynäs trycker på för kvittering och borde bland annat haft en straff då Rasta kapar en Utbynässpelare i straffområdet men domaren hade nog en hel del spelare ivägen. Utbynäs skapar väldigt många hörnor som blir jobbiga men Mange håller nollan. Matchen slutar med en tokkontring där Götaholm kommer fyra mot två men det blir inget mål...

Götaholms gamle tränare Ronny Svedberg bytte in sig själv i slutet och visade hur man täcker en boll. Natti gjorde även ett kort inhopp då det var tänkt att Lillen skulle ta hand om Nattis dotter så länge. Dottern gillade dock inte sällskapet och Natti fick kliva av igen...

Riktigt gött med en vinst innan hösten drar igång och det är alltid trevligt att slå Utbynäs! Alexander Berg såg riktigt bra ut så länge han orkade (han var även inne och spelade mittback i andra halvlek).

Nicolas gjorde en stabil match på mitten och förhoppningsvis är han klar till lördagens match mot Västkusten...

----------------------------------------------------------------------------------------

Trots en del hårda tag på planen var det inga "hard feelings" då de båda lagen fortsatte dagen med att grilla, dricka öl och utkämpa en femkamp (som blev en sjukamp). Utbynäs skulle få sin revansch trots att Götaholm vann den klassiska förstagrenen "Ölhävning", även om Ronny Svedberg noterades för den snabbaste tiden.

Götaholm, ledda av en Koffe i storform, förlorade dock luftgevärsskyttet trots att just Koffe noterade 47 av 50 poäng! Kan ha något att göra med Tobbes 8 av 50...

Groggen (som låg bakom grenarna) överraskade med brännboll som tredjegren och där tog Utbynäs greppet om kampen med en vinst med minsta marginal (40-39). Götaholmaren skyller helt klart på Mange och Tobbe som missade en solklar lyra när de sprang in i varandra...

Minnet sviker lite men jag tror att Götaholm vann "Spikgrenen", då en spik skulle slås i på snabbast tid och att Utbynäs vann den femte grenen där man skulle komma närmast en kona med olika föremål (fotboll, frisbee mm). Wedberg var inlånad till Götaholms lag och svarade för en usel insats när han skulle komma så nära konan som möjligt med en fotboll...

Trots att Groggen försökte rädda Götaholm med att utöka tävlingen till en sjukamp men Utbynäs fick en liten revansch för matchen och vann alltså kampen efteråt.

Ordförande Roger stod för grillningen och gjorde som vanligt ett kanonjobb!

Det blev en riktigt trevlig dag som enligt rykten slutade på Halta Lottas för Utbynäs del och på Dancing Dingo för delar av Götaholms lag. En hel del galenskaper, bland annat spontandans på Avenyn, en utbuad bartender och en plånbok som försvann och sedan magiskt dök upp igen...

Götaholm laddar inför matchen mot Västkusten på lördag med träning tisdag och torsdag (19.00tisdag och 19.30torsdag). För Shafies skull tar jag det en gång till lite långsammare: t i s d a g  o c h  t o r s d a g. Länken till Götaholms hemsida finns till höger. Båda träningarna är på Kviberg...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Västkusten genrepade i fredags och slog Sjövalla med 5-2 efter att ha börjat svagt (0-2 efter 12 minuter). De vände dock matchen och enligt rapporter var det stundtals riktigt bra spel från VBKGötaholm får se upp på lördag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren meddelade att Semberija slog Croatia med 2-0 men det verkar dock som matchen aldrig spelades klart då det blivit bråk på planen. Kollar man kommentarerna från förra inlägget kan man läsa om detta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp mönstrade ett riktigt starkt b-lag i sin match mot Landvetter och vann med hela 10-2. Känns väl som det egentligen var ett genrep för deras a-lag inför veckans match. Hattrick av både Marcus Pätsi och Niklas Eliasson.

----------------------------------------------------------------------------------------------  

Även Gårda har spelat en träningsmatch och det blev 1-1 mot Lundby. Imponerande då Lundby leder 6D.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Även FC Bosona matchade ett starkt b-lag då man slog IK Zenith med hela 7-1. En hel del a-lagsgubbar återfanns på planen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för idag...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0