En tung, tung lördag...

Det är bara att konstatera att Götaholm har fruktansvärt svårt för Västkustens BK. Sedan VBK tog sig upp i 6A har Götaholm bara tagit en poäng på fyra försök.



Problemen för Götaholm började redan innan matchen startade med sena återbud (eller mer kommunikationsproblem) och spelare som hade problem att ta sig till samlingen i tid.

Väl på uppvärmningen kände Freddan att han inte kunde spela då en skada gjorde sig påmind. Detta gjorde att det fick stuvas om lite i laget:

Mackan
Matte-Ljungan-Felix-Tony
Freddie-Rasta(C)-Mange-Tobbe
Natti-Berg

Bänken:
Abdi
Shahram
Victor
(Freddan)

Matchen började i ganska högt tempo där Västkusten var lite hetare och hade högre passningstempo. VBK har bud på en straff i inledningen då Erik Lukacs (tror jag) blir tacklad av Ljungan i Götaholms straffområde. Domaren friar men det kändes väldigt mycket som straff. Även Götaholm har en straffsituation när Mange blir nerdragen lite senare. Båda lagen har lite halvchanser men efter 10 minuter tar GBK ledningen. Natti jobbar bra nere vid kortlinjen och blir fälld precis utanför straffområdet. Felix tar den och slår en pressad frispark precis mellan straffpunkten och målet. Flera spelare kommer inspringades och bollen nickas väldigt snyggt in under ribban. Först verkar det som det är Matte som nickat in bollen men det visar sig att det var ett självmål, ett väldigt snyggt självmål.

Götaholm blir kanske lite passiva efter detta och VBK rullar på bra. Mittfältet ligger dock ganska bra på sina gubbar och mycket av VBK:s bollinnehav återfinns i deras backlinje. Detta gör att de istället försöker hitta lite längre bollar upp på sina forwards, antagligen på fötterna eller bakom GBK:s backlinje. Detta skapar lite oreda och VBK skapar bra lägen. Tyvärr blir det även lite hetsigt i just denna del av matchen och det hänger väl lite bråk i luften. Detta löstes dock av ett byte...

VBK skapar en del chanser via snabba omställningar och ett par hörnor och får lite tryck på Götaholm.

VBK kan kvittera efter 27 minuter efter ett fint anfall där de spelar sig hela vägen igenom. VBK:s duktige kapten Aamir Fouad får bollen precis utanför straffområdet och kan servera Lukacs så han blir fri och kan rulla in 1-1.

Götaholm höjer sig dock innan halvtid och har några bra chanser. Tobbe har ett bra skott som räddas och Abdi har en nick som Västkustens målvakt för dagen (Jonas Karlén) gör en bra räddning då han lyckas hålla bollen utan att släppa retur framför fötterna på Rasta. VBK har fortfarande mycket boll men tempot har avtagit och det är mycket rull i backlinjen och upp på mittfält och tillbaka till backarna.

En första halvlek som var händelserik och som väntat hade VBK mycket boll. GBK stod dock upp bra och kunde stundtals hitta lite spel och skapa bra chanser. 1-1 kändes väl rättvist i detta läget.

Andra halvlek börjar väldigt chansrikt och Götaholm har två chanser direkt. Efter fint spel kan Rasta hitta ut till Tobbe till vänster i straffområdet men skottet går över. Götaholm har även en till bra chans precis efter paus. Det är dock VBK som tar ledningen med 2-1VBK spelar sig fram fint på kanten men har lite tur när bollen spelas in. Inspelet tar på en Götaholmsspelare och friställer Fouad helt och han kan peta in bollen. Riktigt tungt då Götaholm precis hade skapat två fina chanser.

GBK:s replik kommer dock omgående. Matte bryter ett uppspel precis vid mittplan och älgar på. En underbar tåpassning friställer Natti i djupled och han placerar in bollen i bortre krysset! Ett riktigt fint mål.

Matchen står och väger lite och VBK fortsätter att rulla men GBK är inte ofarliga. Tobbe har mycket boll ute på sin kant och båda lagen har en del halvchanser. Götaholms spel är dock lite mer energikrävande och det märks på spelarna. VBK vänder på spelet mitt på Götaholms planhalva och Adlison Lima får bollen och kan ta sig mot mål. GBK orkar inte riktigt upp i pressen och Lima går på skott. Bollen sitter klockrent i krysset och VBK är åter i ledning.

Att ligga under mot ett lag som Västkusten, som både gillar att hålla bollen inom laget och som är duktiga på det är riktigt jobbigt. Särskilt när spelarna i det egna laget är riktigt trötta. Götaholm orkar aldrig riktigt resa sig efter Limas fullträff och bara fem minuter senare kan Rachid Hersi rulla in bollen i öppet mål efter fint spel av VBK

Götaholm försöker men orkar inte. Visst skapas det ett par chanser under den sista halvtimmen. Abdi skjuter över i bra läge. Tobbe är på väg igenom på kanten. Många frisparkar lyfts långt mot VBK:s mål men inget hjälper. GBK har några bra frisparkslägen som Rasta slarvar bort. VBK kan hålla bollen och spela av matchen och när GBK trycker på får de bra lägen att utöka ledningen, bland annat ett friläge som Mackan räddar.

VBK vinner rättvist och Götaholm får ta sig en rejäl funderare på vad som krävs om man vill vara med i toppen.

Orken är väl en av de största anledningarna till att matchen förloras. Det kändes som Götaholm bytte mellan 10-15 gånger under matchen och fick hela tiden ändra om i laget. Att hela tiden ha nya spelare på nya platser gör det svårt att hitta något spel. Det spelet Götaholm spelar kräver mycket energi, orkar man sätta press på ett lag som Västkusten går det att vinna boll och ställa om då de gärna vill spela sig ur situationerna. Så länge Götaholm orkade så fanns det faktiskt många bra sekvenser där Götaholm spelade till sig bra lägen...

När tröttheten kommer så kommer också de långa chansbollarna och då blir laget bara ännu tröttare. Självklart är det inte bara de som slår långbollarna som har ansvar, är det ingen som vill ha bollen på fötterna eller orkar komma och möta så är det ganska givet att det blir långt...

Argumentet att Götaholm skulle sakna spelarmaterialet för att spela bollen på marken köper jag inte alls. Det gäller bara att jobba med tålamod och att verkligen våga spela bollen på en markerad spelare. Det känns som man gör det väldigt lätt för sig om man säger att Götaholm bara kan slå långt...

Götaholm kommer aldrig att vara ett lag som bara spelar på marken och håller bollen inom laget 20-30 passningar men det gäller att variera sitt spel och våga ha lite tålamod.

Det andra stora problemet är tyvärr inställningen hos vissa spelare. Vissa tar det inte seriöst, detta märks oftas direkt. Det kan handla om att komma i tid till samlingar och att vara fokuserade vid uppvärmning. Känns som vissa spelare tar det med en klackspark...

Eftersom serien är så fruktansvärt jämn så är Götaholm fortfarande med i racet men det känns lite som laget står vid ett vägskäl.

Ska man vara med i toppen krävs det att alla kommer och tränar, det är svårt att genomföra en meningsfull träning med 12 spelare. Att Götaholm inte orkar hänger ihop med att spelarna tränar för dåligt.

Det är alltid svårt att veta vad man ska kräva av spelare i division 6 och hur högt fotbollen ska prioriteras på den här nivån. Jag kan omöjligtvis kräva att alla ska ta det lika allvarligt som jag gör men när alla sitter på försäsongen och lovar att satsa på att bli ett topplag så får man utgå från att de är villiga att lägga ner den tiden det tar för att få det att fungera. Det räcker inte med att säga att man ska bli ett topplag för att bli det...

Götaholm har som förening (spelare & styrelse) satt ett mål att ta sig uppåt i seriesystemet igen. Ska man vara lite krass så får vi antagligen ändra klubbens målsättning till att vi vill vara ett mittengäng i sexan ELLER så får vi hitta spelare som har rätt inställning och motivation (eller se till att de spelarna vi har hittar motivationen)...

Jag spelar gärna ett par säsonger högre upp innan jag lägger skorna på hyllan, och jag hade gärna gjort det med Götaholm...

----------------------------------------------------------------------------------------

Efter den tunga förlusten mot VBK så var hoppet att QPR:s comeback i Premier League skulle rädda upp dagen. Trots att QPR förde matchen i första halvlek anförda av Adel Taarabt så tog Bolton ledning precis innan halvtid med ett skott i krysset. Ett självmål och ett skott som ändrade riktning avgjorde matchen och det blev till slut 0-4. Men QPR kommer alltid tillbaka...

WE ARE QPR!

----------------------------------------------------------------------------------------

Idag spelar Marieholm mot Olskroken, möjligt att det blir en till uppdatering av bloggen senare ikväll...

#6

Kommentarer
Postat av: Coach

Det var inte bara GBK som saknade folk, VBK saknade sina målvakter, två mittbackar, alla ytterbackarna och lite löst folk (coachen).

2011-08-14 @ 13:31:29
Postat av: Götaholmaren

Helt klart. Lite förvånad att se Jonas i målet, men han gjorde en stabil match. Skyller absolut inte förlusten på att vi saknade gubbar, det var väl mer att de vi hade inte orkade...

2011-08-14 @ 17:36:34
Postat av: Coach

Jag förstod vad du menade rasta :)

//Kenneth

2011-08-14 @ 17:41:48
Postat av: Fjellman

Rasta: De senaste två säsongerna har jag ställt frågan till senioransvarig och tränare om hur man försäkrar sig om att alla unisont står bakom målet att vinna sexan.



Jag har som bekant inte längre någon vidare närvaro pga av jobb och småbarn och ville vara tydlig med det inför förra säsongen. Ingen i övrigt uttryckte någonting i någon riktning (träna/spela mkt eller lite) och i ärlighetens namn gör klubben och tränarna inte särskilt mycket för att ta reda på eller utveckla den individuella dialogen med spelarna eller ställa specifika krav!

2011-08-18 @ 12:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0