Gårdagens bataljer...



Olskroken förlorade första höstmatchen mot Marieholm och igår blev det ännu en förlust när United Africa blev för svåra. UAFC hade 1-0 i halvtid och precis i början av andra halvlek fick Krokens Anders Hellenäs rött kort. Riktigt vad som hände där vet inte Götaholmaren.

Att spela mot United Africa med 11 man är jobbigt nog men att göra det med 10 gubbar måste vara extremt jobbigt. Inte helt ologiskt då att UAFC kan göra både 2-0 och 3-0 innan Krokens specielle målskytt Jonas "Söder" Söderström kan reducera i slutet av matchen...

Även om matchen på planen är färdigspelad är kanske inte sista ordet sagt ännu. Götaholmaren skrev inför matchen att UAFC hade två spelare avstängda: målvakten Solomon Kunle Akotun och Segun Adeolu Ogunsola. Båda hade kommit upp i tre gula kort (Götaholmaren blev lite osäker och dubbelkollade detta). Om man tidigare idag klickade på matchrapporten på förbundets sida till matchen Olskroken - United Africa så fanns Ogunsola med i laguppställningen. Matchrapporten var dock ofullständig då endast laguppställning och slutresultat fanns med, alltså inte målskyttar och varningar. Lite senare idag var matchrapporten fullständig (med målskyttar och varningar) och då fanns Ogunsolas namn INTE med...

Kommentarer på gästboken både hos Götaholmaren och på Krokens hemsida påpekar detta, alltså att UAFC spelade med en avstängd spelare.

Frågan är ju om Ogunsola spelade i gårdagens match eller inte?

Götaholmaren vill alltid tro det bästa om människor och skulle aldrig anklaga ett lag för att medvetet fuska. Det känns väldigt konstigt om UAFC skulle ha full koll på målvaktens Akotuns varningar men inte Ogunsolas. Om de skulle bestämt sig för att försöka fuska och ta med en avstängd spelare så borde det väl ha varit Akotun, då han varit seriens kanske bästa målvakt och en av deras viktigaste. Uppenbarligen räknar UAFC sitt lags varningar då avstängde Akotun inte spelade igår. Ogunsola har dessutom fått sina gula kort #2 och #3 i de senaste två matcherna (innan matchen mot Kroken). Har en spelare fått gult kort två matcher i rad så kollar man väl extra noga om han har ett gult sen tidigare?

Götaholmaren tror helt enkelt att det blev ett fel när laguppställningen fylldes i. Laget kan ju fyllas i via internet dagen innan match och den som då fyllde i laget kanske gjorde ett misstag och tog med Ogunsola utan att veta att han var avstängd. När sedan den "riktiga" matchrapporten fylldes i precis innan match så var Ogunsolas namn inte med (eftersom de kommit på att han hade tre gula). Det var därför Ogunsola inte fanns med när den fullständiga matchrapporten dök upp på förbundets sida. Detta är Götaholmarens teori.

Jag tror ju inte att lag kan ändra sin laguppställning efter matchen är slut.

Om det skulle vara så att Ogunsola spelade (omedveten eller medveten om sin avstängning) så kommer det nog att bli väldigt svårt att bevisa.

Götaholmaren håller alltid på att man är oskyldig tills man bevisar motsatsen...

---------------------------------------------------------------------------------



Inte oväntat gick Västkusten segrande ur matchen mot Elisedal. Lite förvånande dock att det gick så pass lätt. 1-0 efter 6 minuter, 2-0 efter 20 minuter och 3-0 i halvtid. Emil Östlund noterades för 4-0 målet och han spelade även en stund i matchen mot Götaholm. Östlund har befunnit sig i Norge hela våren och frågan är om han flyttat tillbaka eller om det bara är ett besök? Skulle han vara tillbaka hela hösten så är det ett intressant tillskott till VBK:s trupp...

-------------------------------------------------------------------------------------

Det kommer att bli en uppdatering senare ikväll men jag kan inte lova hur utförligt det blir. Bloggen tar nämligen en liten minisemester då chefsredaktören åker till Rom över helgen...

#6

Kommentarer
Postat av: Robin

Det troliga är att Africa haft med honom i laguppställningen men sedan insett misstaget och med en penna strykt hans namn. När domaren sen lägger in alla händelser i fogis så tar han bort honom från den slutgiltliga truppen. Africa själva kan inte förändra laguppställningen efter matchen men domaren kan.

2011-08-18 @ 17:37:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0