Gårdagens matcher

Götaholmaren gissade på LIF-seger och fick rätt men det var väl ingen högoddsare. Elisedal stod dock upp riktigt bra, iallafall målmässigt.

Lekstorp började lite trevande med ganska dåligt tempo och många felpass samtidigt som Elisedal försvarade sig bra. Precis innan halvtid kunde dock Marcus Pätsi ge bortalaget ledningen efter att ha blivit framspelad av nyförvärvet Johan Persson.

LIF har mycket boll i första halvlek och en hel del fasta situationer. Kapten Robin Granqvist hade bland annat en snabb frispark som träffade ribban.

Lekstorp för matchen i andra halvlek och har en hel del chanser och även ett par straffsituationer i det offensiva straffområdet. Med dryga kvarten kvar får LIF 2-0 genom Alfred Lindberg men efter detta slappnar LIF av och i den 80:e minuten reducerar Elisedal på en av sina få chanser. Enligt Lekstorps matchrapport var det självmål men domaren noterade Iain Stewart för målet. EIS skapar dock inga farliga kvitteringschanser och får jaga vidare efter sina första poäng. Det hjälpte väl inte heller att Elisedals Salam Mahdi fick rött kort i 87:e minuten.

Det verkar dock som EIS fått in några nya gubbar i laget, iallafall var det ett par namn i matchrapporten som Götaholmaren inte kände igen.

LIF var självklart nöjda med de tre poängen men läser man matchrapporten så finns det mer att hämta gällande spelet. Matchrapporten hittas HÄR.

Lekstorp är nu faktiskt bara fyra poäng från förstaplatsen (möjligtvis fem om Kroken vinner på söndag).

Götaholmaren varnade lite för Gårda inför denna matchen och fick rätt med sin skrällvarning. Tyvärr finns det inte så mycket info om själva matchbilden men Götaholmaren har lite krokar ute för att få lite detaljer, dock verkar vissa prioritera att spela FIFA istället för att hjälpa bloggen ;-).

Gårda öppnade iallafall matchen riktigt bra och ledde med 2-0 efter 22 minuter. En straff (som Andy Erheriene slog in) precis i början av andra halvlek gav UAFC lite kontakt men i 85:e minuten satte Mawuli Gokah 3-1. Matchen var dock inte över utan Eddy Osagie reducerade ännu en gång för UAFC minuten senare. Gårda höll undan även om målskytten Gokah fick rött i 89:e.

Imponerande av Gårda som lägger viktiga poäng mellan sig och nedflyttningsstrecket. Det spetsar ju även till toppstriden där det nu bara skiljer fem poäng mellan 1:an och 7:an.

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade idag ett kort pass på Kviberg där för övrigt lördagens motståndare Västkusten tränade innan. Det saknades dock en hel del folk, en del jobbar, vissa känner sig lite krassliga och andra sysslar med annat.

Detta lämnar tyvärr en hel del frågetecken inför truppen till den viktiga lördagsmatchen. Särskilt på mittfältet då Jonas Edvardsson, Martin Johansson, Nicolas Wolf och Shafie Nurani saknas av olika anledningar...

Imon blir det lite inför helgens matcher...