Mer från veckans matcher



Vi börjar med matchen Marieholm - Lekstorp, där LIF tog sin sjätte raka seger och det verkar ha varit en helt galen tillställning!

Matchen startar i högt tempo och hemmalaget Marieholm är lite hetare, dock utan att skapa de riktigt heta chanserna. LIF jämnar dock ut spelet och efter cirka en halvtimme kan laget ta ledningen genom Marcus Pätsi. En frispark slås in i Marieholms straffområdet och Johan Hedström kan skarva bollen till Alfred Lindberg som i sin tur hittar Pätsi som drar upp bollen i nätttaket!

LIF får dock inte behålla ledningen så länge då snabbe Milad Mehrbeheshti kvitterat med sitt sjunde mål för säsongen. Friläget luktade misstänkt offside enligt Lekstorps matchrapport men domaren friade och Mehrbeheshti gjorde alltså inga misstag och lurade Emi Syrén, som för dagen vaktade LIF-målet.

1-1 efter en första halvlek som böljade fram och tillbaka. Andra halvlek skulle dock bli något att berätta för barnbarnen!

Marieholm börjar även andra halvlek lite hetare men Lekstorp jobbar sig tillbaka och matchen står och väger. Med en halvtimme kvar börjar det dock hända saker. Marieholm får ett bra frisparksläge när matchuret står på 60 minuter och Fidan Hyseni kliver fram. Frisparken går över och i besvikelsen över detta yppar den gode Hyseni ett illa valt kvinnligt könsord. Domaren hör detta och det resluterar i ett rött kort. I samma veva får även Marieholms avbytare Uliks Avdijaj också rött kort. Lite oklart om han får det innan eller efter Hysenis röda kort, möjligen klagar han på domarens beslut gällande Hyseni. Avdijaj säger iallafall något som domaren uppfattar är tillräckligt för att få ett rött kort för...

Dramat har dock bara börjat och i matchminut 82, i samband med en Marieholm-frispark, så uppfattar domaren ett hot från någon i publiken med Marieholmsympatier. Enligt domaren handlade det om att han skulle få någon form av stryk efter matchen.

Detta resulterar i att domaren bryter matchen och Lekstorp ställer in sig på att åka hem. Marieholm övertygar dock domaren att fortsätta och de skickar iväg publiken.

Matcher återupptas alltså med ca 8 minuter kvar utan publik och med mörkret som sänker sig över Lövgärdesplan. LIF skapar några riktigt heta chanser, Sebastian Fransson tar sig förbi både backar och målvakt men missar det öppna målet. Samme Fransson får öven chansen från straffpunkten när Johan Persson kapas i straffområdet. Fransson missar dock straffen. Rykten säger att han skyllde på mörkret ;-), nästan lika illa som att skylla på att straffpunkten är dålig. Enligt Fransson själv så gjorde han sin sämsta fotbollsmatch genom tiderna, men var självklart nöjd med vinsten.

För vinst blev det till slut, Alfred Lindberg (som även avgjorde mot Götaholm innan sommaren) avgjorde efter att han tagit sig förbi på kanten och placerat in bollen. Götaholmaren är inte helt säker men det är möjligt att straffen kom efter Lindbergs segermål.

Minuterna tickar på och Lekstorpsbänken tycker att det borde vara slut då det enligt deras uppfattning är inne på den femte övertidminuten. Marcus Pätsi som klivit av och sitter på bänken frågar domaren om det inte är slut och då får han ett gult kort. Domaren ber Pätsi vända sig om så han kan se hans nummer men eftersom han har överdragströja på sig så går det inte att se något nummer. Pätsi påpekar detta för domaren på ett sätt som domaren inte gillar och detta resulterar i ännu ett gult kort och alltså ett rött kort!

En helt galen tillställning alltså med missad straff, avbrott, tre röda kort och 11 (!) gula (om man räknar Pätsis båda)! Det ska även tilläggas att det var väldigt mörkt i Angered när matchen till slut var klar...

Rapporterna säger att LIF låg hårt på (särskilt kapten GranqvistMarieholms lagkapten och skytteligaledare Toni Ceesay och lyckades hålla honom borta från spelet så mycket som möjligt.

LIF har kontakt med de två topplagen och är utan tvekan seriens formstarkaste lag. Man har även fyllt på truppen med ännu ett par spelare. Backen Danny Höglund från Rannebergen är nu spelklar och Mattias Gylling återvänder till LIF efter en sväng i Floda. Anfallaren som är född 1991 har haft lite problem med skador men är helt frisk nu och kommer säkert att höja konkurrensen i truppen.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.



Som sagt tung förlust för ÖIF som hade behövt poäng här. Obialor gjorde sitt första mål för säsongen för UAFC och såg till att de behöll serieledningen...



En viktig seger för FCB som hakar på UAFC. De första rapporterna gjorde gällande att Omid Larizadeh inte skulle spela men det verkar som Gårda hade problem med att få ihop spelare så en lite halvsjuk Larizadeh återfanns på bänken. Det var även han som senare kunde slå in sin egen straffretur till 1-1.

-----------------------------------------------------------------------------------

Idag spelas Croatia-Olskroken (om inte Gamlestadsvallen tagit för mycket stryk av regnet) och Björndammen-Västkusten...

Snart börjar även helgens riktiga höjdare: Wigan - QPR! QPR har även precis gjort klart med Newcastles badboy Joey Barton! Gött att få en teknisk och spelande mittfältare till klubben!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0