Gött & blandat

Om vi börjar med evighetshistorian gällande UAFC och Bosco Godson-affären så är ju den 7:e december (onsdag nästa vecka) sista dagen för att lämna in en överklagan mot GFF:s senaste beslut. Beslutet var ju att UAFC blir av med poäng i de matcher Bosco Godson spelade, vilket gör att FC Bosona vinner serien och att Öjersjö går förbi Björndammen i botten och skickar ner dem i sjuan

Som vanligt är inte sista ordet sagt gällande detta. Enligt UAFC:s blogg har klubben lämnat in en kraftfull protest och tar hjälp av en "FIFA-lawyer".

Även Björndammen jobbar på en överklagan. Inte mot att UAFC blir av med poäng men att BBK drabbas som tredje part och åker ur.

Om Götaholmaren ska spekulera så känns det väl som inte ens en FIFA-advokat kan ändra det faktum att Bosco Godson spelat för två klubbar under 2011 utan att övergången gick rätt till. Enligt källor har denna advokat varit i kontakt med Sandarna för att dubbelkolla att det verkligen var en tävlingsmatch Bosco spelade (vilket det självklart var).

När det gäller BBK så har nog klubben en hyfsad chans. Förra året (2010) var det strul i 6B då ett lag (Cruz Azul?) använde en avstängd spelare vilket upptäcktes i efterhand och resultat ändrades. Detta gjorde att en tredje part (Sjövalla?) åkte ur. Sjövalla överklagade och fick vara kvar och 2011 spelade man med 13 lag i 6B. Dessutom ändrades 5B i efterhand denna avslutade säsong då GFF kollade alla gula kort och upptäckte att Bokedalen använt en avstängd spelare i en match mot SG-97 (en match BIF vann). Med poängen från den ändrade matchen gick SG förbi Mölnlycke och tog andraplatsen (och uppflyttning). Mölnlycke protesterade och menade att man inte hade förutsättningarna klara inför sista omgången (då man spelade 1-1 i tron om att detta skulle räcka). Mölnlycke fick igenom protesten och både SG och Mölnlycke flyttades upp.

Ska man kolla på dessa två fall (Sjövalla och Mölnlycke) så har BBK en hyfsad chans att även nästa år spela 6A. 13 lag skulle inte göra så mycket då 6A avslutat de senaste tre säsongerna med bara 11 lag... 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som Croatias Alexander Nylin kommer närmare och närmare en övergång till Gårda BK. Götaholmaren försöker nå herr Nylin för en kommentar men har ännu inte lyckats.

Just Gårda verkar vara en populär klubb för Croatiaspelare. Götaholmaren har innan rapporterat att Nylin och även Joel Tesfai tränat med klubben. Nu verkar även Beshar Ali ha dykt upp på en träning...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Det är många 6A-lag i farten när det gäller olika futsalturneringar:

Det var dock inget 6A-lag som vann GBG Challenge utan det var FC Charrua. FC står för Futsal Club och tar man sig en titt på deras hemsida så har de en imponerande trupp med många spelare som representerat elitföreningar i Göteborg. Lite oväntat fanns till exempel Sebastian Eriksson med. Han lär väl dock inte varit med förra helgen då han rehabtränar i Italien.

Croatia är i Skillingaryd av alla ställen denna helgen och spelar Tomislav Cup. En inomhusturnering för kroatiska lag som byter spelplats varje år.

Sävedalens IF anordnar kommunmästerskap i futsal nästa helg. "Best in town" heter cupen och inte mindre än tre 6A-lag (beroende på hur man räknar) finns med: Öjersjö IF, Björndammens BK och Bokedalens IF.

Tomtecupen i Angered är som vanligt på gång och spelschemat verkar vara ute. Dock inte för allmänheten ännu. Lekstorp ska dock ha med två lag och det ena laget delar grupp med 6A-nykomlingen Roma United.

Västkusten spelar futsal i helgen och i fredags avgjordes gruppspelet i Tibros Möbelcup. VBK imponerade stort och vann sin grupp på 9 poäng (full pott) och 9-0 i målskillnad. Bra start för nya tränarduon Foaud & Fortes

------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen har en ny hemsida. Bokedalen-länken i högerspalten är uppdaterad. BIF har visst en ny tränare, förnamnet är Jens, efternamnet är än så länge okänt.

------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö verkar ha en möjlig ny tränare på gång. På tisdag (6/12) kommer han att dyka upp på Öjersjös träning och kolla läget.

------------------------------------------------------------------------------------

Även om FC Bosona med största sannolikhet lämnar finrummet och 6A för grönare betesmarker så kan Götaholmaren inte riktigt släppa taget ännu.

Klubben har gjort klart med en ny tränare. Klubben satsar från de egna leden och förre spelaren Nikola Majdandzic satsar nu helhjärtat på tränarkarriären. Majdandzic har även spelat i Croatia och Marieholm.

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm var tyvärr tvungna att ställa in sin träning i torsdag pga av röv-väder. Nästa träning blir på måndag (5/12) på vanlig tid 18.30. På måndag tas truppen ut till torsdagens träningsmatch (8/12) mot Styrsö (som spelas på Kviberg på GBK:s träningstid). Tanken är att så många nya spelare som möjligt ska få visa upp sig. Så har man provat hos Götaholm de senaste veckorna så är det läge att dyka upp på måndag!

-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var allt för denna gången!

Glöm inte att gå med i Götaholmarens Facebookgrupp om ni inte redan är med där!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0