Västkustens BK - Säve SK

Götaholmaren slår något form av rekord genom att uppdatera bloggen två gånger under bara ett par timmar. Dessutom görs det med ett getöga på Milan-Napoli.

Götaholmaren ljög tyvärr i förra inlägget då det hävdades att det inte fanns något matchreferat i matchen Västkusten-Säve. Det gjorde det visst, och det låg i inkorgen hos Götaholmarens email. Problemet var bara att det inte upptäcktes förrän nu...

Västkusten passade på att lufta lite spelare som inte fått spela så mycket och dessutom testade tränare Kenneth Lindfors två olika uppställning i halvlekarna.

Första kvarten var lite trevande från båda lagen där VBK försökte få igång lite rull och Säve slog lite längre bollar mot sina långa anfallare. Efter tjugo minuter kommer den första riktiga målchansen när Västkustens speciella måltjuv Erik Lukacs får ett friläge men efter att ha rundat målvakten träffar han stolpen.

VBK kontrollerar matchbilden och Säve har svårt att skapa något. Precis innan halvtid har dock Säve fyra-fem hörnor i rad som kanske borde resulterat i mål.

Den första halvleken slutar dock mållös.

Västkusten byter spelsystem i andra halvlek och det tar ett tag innan det sätter sig och spelarna hittar rätt positioner. Försvarsmässigt blir det lite rörigt och Säve skapar lite halvchanser.

Efter ca 10 minuter in i halvleken tar Västkusten över och börjar skapa mängder med chanser. Skärpan saknas dock och flertalet frilägen och bra lägen missas. Som så ofta slutar det med att det är Säve som gör mål. Efter en kontring får Säve frispark utanför straffområdet. Skottet tar i muren och ställer målvakten, 1-0 till Säve.

Målet kom med kvarten kvar och i sista delen av matchen sätter VBK hög press och skapar chanser, bland annat ett par frilägen. Det vill sig dock inte för VBK denna dag. I och med att VBK pressar kan Säve skapa några farliga kontringar men matchen får inga fler mål...

Götaholmaren tackar Kenneth Lindfors för matchrapporten...