Who's hot and who's not?

Förutom lite smånyheter från 6A-världen tänkte Götaholmaren ge sig på att kolla hur lagen ligger till nu när träningsmatcherna har kommit igång. Vilka är heta och vilka är mindre heta? Först dock lite annat:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmarens ständige reporter hade i dag turen att stöta på Croatia-profilen Thomas Celec och missade självklart inte chansen att snacka lite fotboll. Celec missade lagets match mot Kortedala i helgen på grund av en lättare knäskada. Annars verkar läget vara bra i klubben, dock verkar det som laget får klara första halvan av säsongen utan sina två starkaste offensiva krafter. Som Götaholmaren tidigare meddelat så kommer troligtvis Mikael Sepahi (16 mål förra säsongen) inte att spela under vårsäsongen och nu verkar det även som den duktige Boris Lesic (15 mål förra säsongen) också kommer att missa inledningen på serien. Eftersom Götaholmaren haft folk på plats på båda Croatias träningsmatcher så noterades det självklart att Lesic saknades. Där försvinner över 30 mål framåt och en hel del assist. Götaholmaren har också undrat vem den skicklige innermittfältaren med nummer 10 är i Croatia och Celec kunde ge svar på den frågan: Daniel Rojas, 21-åring från Cruz Azul. Kanske han kan fylla en del av tomrummet?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibland är det underligt hur en sak kan leda till en annan. En googling på Daniel Rojas ledde Götaholmaren till Cruz Azuls hemsida. Där meddelades det att Cruz Azul spelat en träningsmatch i helgen. Inget konstigt med det men motståndarna var 6A-laget Elisedal! På förbundets sida stod det nämligen att Cruz Azul slog Säve med 3-0 men det var alltså Elisedal. Med tanke på alla turer med lag som har för lite folk och isigt planer så är det kanske inte så konstigt att förbundet inte hänger med i alla svängar när nya motståndare hittas. På Elisedals hemsida finns ingen information om någon Cruz Azul match, hemsidan saknar gästbok vilket försvårar informationssökandet.


Enligt Cruz Azuls hemsida rulllade Cruz Azul ut Elisedal första 25 minuterna av matchen men sedan jobbade sig Elisedal tillbaka in i matchen. Andra halvlek blev jämn och mållös. Det fanns en hel del bilder från matchen och Götaholmaren slängde ett getöga men kunde inte hitta förra säsongens skyttekung Martin "Kobran" Delmoro (24 mål 2010). Kultfiguren Delmoro har ju en förmåga att byta klubb då och då ;-)

Elisedal
har även en träningsmatch inbokad nästa helg, Solängens BK står för motståndet. SBK blev 10:a i 6B förra säsongen och bara en poäng från att åka ur.

Gött iallafall att Elisedal är igång. Då har alla 6A-lag förutom United Africa kommit igång med träningsmatcherna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorpsbloggen har nu en matchrapport från den målrika tillställningen mot Björndammen. Till och börja med heter tremålskytten Fransson i efternamn, förnamn Sebastian. Enligt bloggen speglar inte Björndammens ledning med 4-2 i halvtid hela matchbilden då två av målen kom på straffar och slarv från LIF. Straffarna verkar dock ha varit rätt dömda. Inte helt oväntat orsakade Marcus Johansson en av dem, Johansson vann busligan i hela 6A 2010 med 9 gula och 2 röda :-).

I andra halvlek sätter Lekstorp hög press direkt och Björndammen blir lite osäkra. LIF gör fyra mål och vänder på steken. Hela rapporten HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Krokens egen matchrapport från 1-3 förlusten mot SG-97 hittar ni HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, dags för lite sammanfattning av försäsongen. Götaholmaren kommer att ge lagen olika betyg, baserat på träningsmatchresultat, värvningar med mera. Betyget går från 5 Red Stripe-flaskor till 1 Red Stripe-flaska. 5 är det bästa och 1 är då det sämsta. Det är INGEN inbördes rankning mellan lagen som får samma betyg!


FEM RED STRIPE

FC BOSONA
Visar att de verkligen menar allvar med sin satsning. 2-2 mot Hålta kanske inte imponerade men i 4-3 segern mot Götaholm visade man att det finns väldigt mycket fotbollskunnande och har en fin blandning av gammalt och ungt. Värvningen av Haris Memisevic är kronan på verket.

LEKSTORPS IF
Det var väldigt tyst efter säsongen och inga träningar och inga tränare. Sedan small det bara till, nya tränare, ett gäng nyförvärv och en blogg! Har gjort tio mål på två träningsmatcher. Känns väldigt intressanta!


FYRA RED STRIPE

CROATIA GÖTEBORG
Föll på mållinjen förra året och trots frågetecken på Lesic och Sephai ser man starka ut. Två knappa förluster mot division 4-motstånd, där man borde slagit Hovås. Spelskickligt och offensivt lag.


TRE RED STRIPE

ÖJERSJÖ IF
En hel del upp och ner förra säsongen, i sina bästa stunder ett av seriens roligaste lag. Stabil seger över BK Wobbler i första träningsmatchen. Nya burväktaren Sellberg verkar vara ett kap. Verkar vara bra uppslutning på träningarna.

GÖTAHOLM BK
Misslyckande förra säsongen och en hel del mål framåt försvann med Daniel Wedberg och Sladjan Ilievski. Nytändning dock med ny tränare, tre stabila nyförvärv och lite nygamla spelare som kan växa. Stod upp bra mot Bergsjö och var bättre än FC Bosona i en halvlek. Bra känsla i truppen.

OLSKROKENS IF
Ny tränare kan höja laget. Jonas "Söder" Söderström gjorde mål i helgen. Laget vann första träningsmatchen mot Mölndal med 2-1 och stod upp bra mot storsatsande SG-97 i helgen trots förlust. Har fått några nya namn men har redan en stabil stomme sedan innan.

GÅRDA BK
Det gamla allsvenska gänget har en förlust (0-3 mot Säve) och en vinst (3-2 mot IK Zenith) i sina två träningsmatcher. Hade en väldigt bra höst förra säsongen. Svårlästa och lite hemlighetsfulla för tillfället.


TVÅ RED STRIPE

VÄSTKUSTENS BK
Klarade sig kvar i sista matchen förra säsongen och har värvat en del. Att de trots detta inte fick ihop spelare till helgens match drar självklart ned betyget. Förlorade sin enda träningsmatch hittills med 2-3 mot Hälsö.

MARIEHOLM BOIK
Väldigt svårt att ha koll på därför det låga betyget. Imponerade inte heller i sin första träningsmatch där det blev förlust 2-4 mot FC Fiskebäck.

BJÖRNDAMMENS BK
5-14 i målskillnad på två träningsmatcher måste svida. Särskilt 1-8 förlusten mot Bokedalen. Litet uppsving mot Lekstorp men tappade 4-2 till 6-5 i andra halvlek.

ELISEDAL IS
Har varit väldigt tyst omkring klubben men plötsligt dök det upp ett reslutat, 0-3 mot Cruz Azul. Stort frågetecken på skyttekungen Delmoro, utan honom hade EIS spelat 7:an i år.

EN RED STRIPE

UNITED AFRICA FC
Inte ett ljud sen serien slutade 2010. Dök dock upp ett par bokade träningsmatcher på hemsidan förra veckan. De kanske ligger i hårdträning men det känns inte riktigt så...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för i dag. Nästan.

Tror det är hockey i dag. Tror Sveriges genom tiderna bästa hockeylag spelar, mot något lag från Göteborg. Undrar hur det går ;-)

#6



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0