2lax11

Vi lämnar 2010 och tar klivet in i 2011, dags för ett nytt fotbollsår att dra igång. Snart börjar försäsongen och lagen i 6A börjar förbereda inför den förhoppningvis spännande fotbollssäsongen 2011.

Götaholmaren hann med 83 inlägg under 2010 sen det första inlägget dök upp den 31 juli, klockan 14:46. Detta ger i runda slängar ett inlägg varannan dag, vilket känns som ett helt ok snitt.

När bloggen började var tanken att följa Götaholms öden, äventyr, matcher, träningar och ibland sociala aktiviteter. Det stod klart ganska snart dock att om bloggen skulle få några läsare utöver klubbens spelare, tränare och de närmast sörjande så var innehållet tvunget att täcka mer än vem som åkte på flest tunnlar under uppvärmningen och alla dumheter som Daniel Wedberg kläckte ur sig...

Götaholmaren har inga ambitioner att bli någon ny Fiskebäcksblogg (som förövrigt är igång efter lite välförtjänad julledighet) där i stort sett alla lokala divisioner från 7:an upp till 3:an avhandlas. Hur Dalla orkar och hinner med har jag ingen aning om men han gör ett underbart jobb.

Tanken är istället att Götaholmaren ska vara den sidan man går till när man vill ha koll på lagen i division 6A, spelare som kommer och går, träningsmatcher, målskyttar och utvisningar, och kanske en och annan skön anekdot från omklädningsrummet. Detta ska dock försöka göras utan att tappa Götaholmskänslan, och med humor och glimten i ögat...

Götaholmaren kommer självklart också att ha lite koll och följa de spelare som för tillfället lämnat GBK för att spela i andra klubbar.

För att Götaholmaren ska kunna leva upp till att vara den bästa bloggen för 6A gäller det ju att ha bra kontakt med de andra klubbarna i serien. Med vissa klubbar har man väldigt bra kontakt men med andra har man knappt någon. Tanken är att bygga upp ett kontaktnät med personer från alla 6A-klubbar för att på så vis kunna hålla sig uppdaterad med vad som händer. Tveka inte att maila Götaholmaren: [email protected].

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

Det är inte bara Götaholm som har varit i farten i mellandagarna och spelat den klassiska inomhusturneringen Tomtecupen. 6A-kollegan Croatia visar att man är ett fortsatt bra inomhuslag då man tog full pott och vann sin grupp. Rannebergen besegrades med 1-0, Marieholm BoIK 2 med 3-1 och slutligen Real Maskin BK med samma siffror, 3-1. Bäste målskytt i Croatia var Genc Doroci med tre mål. Nästa gruppspelfas spelas imorgon och Croatia har hamnat i samma grupp som Härryda IF, Marieholm BoIK 1 och Bosna IF. Första matchen spelas 16.48 i Angeredshallen mot Marieholm BoIK.

Croatia Göteborg.

Nykomlingen i 6A FC Bosona visade att de är ett duktigt inomhuslag. Båda deras lag är vidare till den andra gruppspelsfasen. Det laget som tog sig vidare från Götaholms grupp ställs mot två Rannebergenlag och FC Roma United. Det andra FC Bosonalaget får möta IF Jedinstvo, Lärje-Angered och SKIF Semberija.

Även Västkustens BK och Öjersjö IF ställde upp i Tomtecupen men båda lagen fick likt Götaholm respass i första gruppspelet. Öjersjö började dock bra med att besegra den gamla götaholmsrivalen Utbynäs med 1-0 efter att ha gjort mål på sin bonusstraff. Mot FC Roma United blev det dock förlust med klara 3-0 och efter oavgjort mot både Härryda (2-2) och Rannebergen (0-0 och två (!) missade bonusstraffar) blev det alltså inget fortsatt spel för ÖIF. Västkustens BK förlorade sina två första matcher mot SKIF Semberija och Lundby IF 06. Resultatet i sista matchen mot FC Roma United 2 finns inte med men oavsett resultat räckte det inte till fortsatt spel...   

Vill man ha full koll på Tomtecupen är det www.tomtecupen.com som gäller!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller nyförvärv har det hänt en del. Lekstorps IF har presenterat två nyförvärv inför säsongen 2011. Robin Granqvist återvänder till LIF och kommer närmast från spel i den nyblivna 6A-föreningen Björndammen men har även spelat i Hargs BK (division 4 Nyköping) och Sävedalen. Enligt Lekstorps hemsida är Robin en spelare som vi kommer få stor nytta av nästa år,som pådrivare och vägvisare och som kan spela på alla centrala positioner på plan. Nyförvärv nummer två heter Niclas Eliasson och kommer från Lerums IS där han enligt uppgift ska ha varit en tongivande spelare i flera säsonger. Glöm inte heller att hålla koll på Lekstorp på deras blogg.

Att Götaholms Dani Hodovic lämnat klubben för FC Bosona vet ju alla som följer Götaholmaren. Nu kan klubben även presentera två nyförvärv till:

Tony Boghomian. En snabb och markeringssäker försvare som enligt Bosonas hemsida kommer ge bredd till försvaret och öka konkurrensen ytterligare.

Samir Abaz.  Bosona skriver följande om denna spelare: En rutinerad target forward med många fina klubbar bakom sig. Närmast kommer han från div 5 laget Virgo IK. Han kommer att tillföra tyngd och rutin i anfallet, vilket behövs för att inspirera och vägleda ungdomarna.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som de flesta vet har det varit oroväckande lugnt när det gäller nya spelare till Götaholms a-trupp. Precis innan 2010 tog slut och 2011 började dök dock ett rykte upp om att en ny spelare ska dyka till försäsongsstarten. Enligt dessa 100% (?) säkra källor gäller det en teknisk och offensiv spelare som tidigare ska ha representerat Götaholm. Fortsättning följer...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR åkte på en tung 1-0 förlust idag borta mot Norwich men håller ändå undan i toppen av The Championship...

Götaholmaren passar på att önska en god fortsättning...

#6


Kommentarer
Postat av: T

Vilken fin reklam vi (Croatia) fick där! :)

2011-01-03 @ 11:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0