Vad händer i FC Bosona & Olskroken?

Götaholmaren tog sig ett litet snack med FC Bosonas Sean Grebovic nu när försäsongen börjar närma sig. Grebovic var 7A:s skyttekung med sina 23 mål förra säsongen men sitter även i styrelsen, håller koll på hemsidan och ska även nästa säsong träna laget. Alltså en perfekt kille att prata med om man vill veta vad som händer hos nykomlingarna...


Lite information om vårt intervjuoffer...

När det gäller tränarfrågan tar alltså Grebovic över den sysslan tillsammans med Damir Kurbasic. Förra årets spelande tränare Darmin Muslimović har ju som bekant tagit tränaruppdraget i Lärje-Angered. Om den nya tränarduon inför säsongen 2011 säger Sean följande:

Vi båda är runt 30 och har massvis med fotbollskunskap i oss och kommer att leda Bosona under 2011.

Som Götaholmaren rapporterade presenterade FC Bosona tre nya spelare för några veckor sedan: Tony Boghomian, Dani Hodovic och Samir Abaz. Klubben verkar dock ha ett till äss i rockärmen även om Grebovic är lite hemlighetsfull:

När det gäller nya spelare så har vi presenterat 3 stycken och en till är på gång, namnet vill jag inte nämna än, men en fantastisk anfallare i alla fall.

När det gäller målsättningen för klubben så är det ganska klara besked:

Våran målsättning är som med allt, att vinna så mycket som möjligt. Vårt mål är att spela division 5 fotboll 2013, men om vi lyckas knipa det i år skulle det vara bonus. Jag vet att vi är nykomlingar men vi har en fantastisk ung trupp som utvecklas hela tiden och egentligen kan dem bli hur bra som helst. Jag har haft dem i 2 år nu och de har tagit jättekliv och mognat som fotbollsspelare.

När det blev klart att Darmin Muslimović skulle träna Lärje utgick Götaholmaren kallt med att hans dagar i FC Bosona var räknade men tydligen var det ett förhastat antagande:

Darmin är en grym tränare och han lever för fotbollen, kom ihåg vad jag säger nu men han kommer att vara en allsvensk tränare inom snar framtid, och det har vi läst först på Götaholmarens blogg. Bosona har egentligen inte tappat så mycket, Darmin är fortfarande Bosona's spelare och kommer träna med oss hela tiden och bara koncentrera sig på spelet, vilket han inte kunde göra som tränare då ville han instruera andra i övningarna. Förlust är det definitivt inte, utan vinst, han kommer att lira och andra tar mer ansvar för att föra klubben till nya höjder.

När Darmin Muslimović alltså blir allsvensk tränare så kom ihåg var ni läste det först! Vi tackar självklart Sean för denna lilla guldklimp av information.

Eftersom den andra nykomlingen från 7A, United Africa FC, är lite svåra att få kontakt med så tänkte vi här på Götaholmaren att vi pumpar Sean på lite information om klubben:

När det gäller UAFC så har vi stora erfarenheter av deras lag och sättet att lira boll på. Vi har mött dem i 8:an och i 7:an och en sak är säker du vet aldrig vilket lag dem kommer med. Det kan vara deras spelare men det kan också vara spelare från ligor högre upp som spelar på andras spelarleg. Många lag kan intyga att dem mött deras lag en gång och nästa gång en hel ny 11 på plan. Men vilket som så spelar dem en fin fotboll på marken och jag tror många lag kommer att ha svårigheter med dem i år. Deras spelare är atletiska och snabba och alla har fin teknik.

Så pass alltså, då fick vi lite matnyttig information om våra nya motståndare. När det gäller 6A avslutar Sean med att säga att:

Jag ser verklig fram emot seriespelet och tror att det är en svår serie med många duktiga och anrika lag. 

Får väl hoppas att Götaholm är med bland dessa duktiga och anrika lag ;-).

Götaholmaren tackar Sean Grebovic för att han tog sig tid att svara på lite frågor och vi önskar FC Bosona lycka till i serien.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om det är Sean Grebovic man ska prata med om FC Bosona så är det Sven Pettersson som man ska prata med när det gäller 6A-kollegorna Olskrokens IF


Sven Pettersson.

Götaholmaren
gjorde slag i saken och hörde sig för med klubbens spelande ordförande och förre tränare (2009 & 2010). Rykten på Krokens hemsida har indikerat att anfallaren Patrik Thorsson (6 mål och näst bäste målskytt i klubben 2010) är på väg bort:

Vad gäller Thorsson så är han med stor sannolikhet på väg att lämna oss den här säsongen. Det kommer naturligtvis bli kännbart för oss med tanke på hur skralt vi har det med avslutare i klubben. Söder klarar sig förvisso bra även som ensam spets i vår "reservformation" 4-5-1, men det är synd om vi inte har fler verkliga alternativ.

Även duktige mittfältaren Andreas Öster omges av rykten. Ordföranden reder ut begreppen:

Andreas Öster jobbar väldigt mycket just nu. Han satsar allt på näringslivskarriären, jobbar mycket utomlands och hinner inte vara med Kroken. Åtminstone inte under uppehållet. Han har dock ett sant fotbollshjärta och jag är ganska säker på att han kommer dyka upp lagom till Överåsvallen tinar.

När det gäller nyförvärv har det också cirkulerat en hel del rykten om att flera meriterande spelare skulle vara på väg till Kroken:

Magnus Elf (ex-Bolltrollare) har inte varit med på länge och hans status är osäker. Han var en given rotationsspelare när jag fick bestämma men hamnade ganska ofta utanför startplatserna. Det gjorde även sotenäsättade Andreas Blomster, och ingen av dem har varit med oss under uppehållet. Vi har dock inte gett upp hoppet om någon av dem.

Ett tungt avbräck är också fjolårets haussade nyförvärv Peter Svensson (även han ifrån Sotenäs). Han är en mycket skicklig offensiv spelare, men han hade svårt att kontinuerligt träna med oss, kom aldrig riktigt in i klubben och fick inte ut sin fulla förmåga. Det känns som om han kommer få svårt att motivera sig igen, men man vet aldrig.
 
En spelare som dock kommit tillbaka efter en termin av fokus på studier är vår stenhårda ytterback Yashin Hajee. Lite träning på honom för att få tillbaka tajmingen så är han ett verkligt tillskott.
 
Vad gäller rykten kring andra sotenässpelare så är min personliga känsla att försvarsspelaren Linus Hellgren ligger närmast till hands för en signatur. Han bor på rätt sida stan, känner flera av oss och har studerat i Uppsala samtidigt som både David Andersson (som intervjuades av Dalla på hans blogg) och jag själv.
 
Johan Sandahl (f.d. div 1) hade varit coolt att få in i Kroken, men det känns betydligt längre bort. Tyvärr. Även Johan Bergman (som hade gått rakt in på topp bredvid Söder) hade varit ett enormt lyft för oss, men det är nog också en bit bort i dagsläget. Vi har också en tredje sotenäsare med namnet Johan på gång, nämligen Johan Andersson. Han tillhör förvisso fortfarande Smögens IF men jobbar och bor här. Han är en ung, skicklig mittfältare som helt säkert hade tagit en startplats hos oss.

Ord och inga visor från ordförande Sven där. En kul liten information om Yashin Hajee är att jag spenderade två timmar idag med att spela inomhus med bland annat honom. Det var även Pushers-spelare, några Qvidingsjuniorer, en gammal avdankad GAIS och Gårdaspelare och annat löst folk. Om Yashins tajming vill jag inte orda ;-) men han var iallfall INTE med i det vinnande laget.

När det gäller Sven Petterssons egen roll i laget har han följande att säga:

Själv ser jag fram emot säsongen och jag tycker det ska bli kul att möte er och flera av de andra lagen i serien. Jag måste också erkänna att det känns som en lättnad att själv kliva ner och mera bli en i laget och lämna över ansvaret för uttagningar och träningar till min betydligt mer rutinerade efterföljare Ray Pantzar. Det känns också bra för klubben och jag tror det kommer bli ett viktigt lyft för oss att få in Ray som en utomstående tränare. Även om jag har trivts på kanten under 09 och 10 så tror jag både Kroken och jag personligen mår bäst av en förändring. Det kommer framför allt sporra truppen och även ge de spelare som kanske inte fick förtroendet (av mig) förra säsongen en chans att börja om på lika villkor som övriga inför en ny tränare.
 
Huruvida det blir någon egen speltid är ju inte längre upp till undertecknad att bestämma, men jag hoppas naturligtvis utmana om en mittfältsplats. Eller vem vet, kanske siktar jag högre än så och går all in för att knipa Thorssons (eventuellt) avlagda forwardströja...

Götaholmaren tackar självklart Sven Pettersson för visat intresse och önskar honom och Olskroken lycka till i seriespelet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

För er som undrar hur det gick i Tomtecupen så kan Götaholmaren meddela att det slutade på följande vis:

Semifinaler:

Roma United FC 1 - Lärje-Angered IF 2-5
FC Kozara - Marieholm BoIK 1 2-1 

Match om tredjeplats:

Roma United FC 1 - Marieholm BoIK 4-0

Final:

FC Kozara - Lärje-Angered 2-1 (efter Sudden Death)

Det var alltså FC Kozara som till slut stod som segrare efter ett avgörande mål i sudden. Målet ligger faktiskt på YouTube om man vill titta kan man klicka HÄR. Ska man vara petig så ser man faktiskt inte målet, men spelet fram till målet och firandet efter ;-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller inomhusturneringar har Daniel Wedbergs nya klubb SG97 spelat Ytterby Cup. De vann sin grupp igår före Ahlafors, Hålta och Tuve. Idag blev dock Donsö och Kärra för svåra...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

QPR åkte idag ur FA-cupen idag mot Blackburn med 1-0 men det kanske var lika bra så allt fokus kan läggas på att ta sig upp i Premier League. Ryktas även att Jonathan Woodgate är på väg till klubben...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0