Wayne Gretzky

Trots att det var väldigt många återbud till dagens träning (och dessa tappar inte bara rent fotbollsmässigt men självklart också i träningsligan) blev det till slut 13 spelare och en Grogg.

Efter lite uppvärmning, där vissa spelare hade svårt att skilja på målområde och straffområde, så blev det spel för hela slanten.

Buden var många på hur det skulle spelas, Groggen hävdade att det var ca 7 mot 7 medans Bengan tyckte att 6 mot 6 lät vettigare. Konstigt att en gammal målvakt som Bengt inte räknar med målvakterna.

Lagen såg iallafall ut så här. RÖDA: Aleks, Filip, Tony, J-K, Rasta, Micro och Nemo. BLÅA: Johan, Felix, Koffe, Gurra, Shafie, Abdi,  och Groggen.

Tyvärr fick Groggen avbryta efter en stund, enligt de senaste läkarrapporterna handlade det om ett allvarligt fall av pingislunga ;-). Groggen hann dock med att visa att målkänslan finns kvar med en kylig lobb över Aleks

Träningen avslutades med en straffsparksläggning mellan lagen. Det var det RÖDA laget som gick vinnande ur denna straffdramatik.

Det är möjligt att kanske någon spelare i det RÖDA laget missade sin straff. Det viktiga är ju dock att LAGET vinner och att man inte hakar upp sig på individuella detaljer. Dessutom vet ju alla att det är helt annorlunda att slå en straff i en matchsituation. Rykten säger att det ska finnas en aktiv spelare i Götaholm som trots att han slagit en hel del straffar för klubben aldrig missat ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen hade det varit skönt att basta, men eftersom förste bastuansvarige (Tobbe) och även andre bastuansvarige (Freddan) inte var på plats blev det INGEN bastu. Oansvarigt av bröderna Bäver att inte lösa en sådan fråga och delegera ansvaret! Katastrof!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Efter träningen var det alltså dags för Götaholms årsmöte som nästan alla kände till. Micros respons var dock: Va? Vilket möte?

På mötet avhandlades en hel del punkter, bland annat verksamhetsberättelsen för 2010, hur det står till med ekonomin, val av delar av styrelsen till 2011 med mera.

Det kan väl sammanfattas att ekonomin är bra (mycket tack vare ett betydligt arv som klubben fick från en medlem som gick bort förra året), a-lagets sportsliga prestationer under 2010 var under all kritik, den sittande styrelsen kommer i stort sätt att vara kvar 2011.

Den ofta återkommande debatten om medlemsavgiften dök som vanligt upp. Seniorspelare betalar 1000 kronor i medlemsavgift, en summa som ser liknande ut i de flesta klubbar. I Björndammen kostar det 1400 (gäller från 15 år), Västkusten betalar 1000 kronor, Öjersjö har 1600 kronor och FC Bosona har 1000 kronor bara för att nämna några. Götaholms medlemsavgift ligger alltså i linje med (eller under) många av de andra klubbarna i 6A.

Vissa hävdar dock att den egentliga summan för att spela fotboll i Götaholm landar på runt 2000 kronor och att detta borde uppmärksammas, särskilt för nya spelare. Då frågar sig säkert många hur detta kan komma sig? Götaholm måste som nästan alla andra klubbar få in pengar på något mer sätt än med medlemsavgifter. Vissa klubbar säljer bingolotter, vissa säljer strumpor, 6A-kollegan Olskroken säljer Enjoy-häften. Götaholm har för att dra in extra pengar sålt matpåsar (med blandade köttprodukter). Inget konstigt med detta och eftersom seniortruppen kostar mest är det inget konstigt med att den ska dra sitt strå till stacken. Tanken var att varje seniorspelare skulle sälja en matpåse (ca 300 kronor) varje månad, inte konstigare än att spelare i andra lag säljer bingolotter eller Enjoy-häften. Det var dock så att vissa spelare inte kände att de hade tid att sälja matpåsar och då erbjöds dem en deal med Götaholms ordförande Roger. Istället för att sälja en matpåse i månaden kunde de helt enkelt betala 100 kronor direkt till klubben för att täcka vinsten från matpåseförsäljningen. Många spelare valde helt enkelt detta alternativ.

Om en spelare då valde att betala 100 kronor i månaden i 10 månader (fotbollen är ju inte igång exakt hela året) blir ju detta 1000 kronor om året. Lägg då till 1000 kronor i medlemsavgift och det kostar då 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm. Det är alltså denna "dolda" avgift som vissa medlemmar (både på detta årsmöte och det förra) har kritiserat.

Det finns dock ett STORT logiskt misstag i detta resonemang. Det verkar allstå som det kostar 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm, detta är dock inte helt sant. När det gäller matpåsarna hade spelarna TRE alternativ: sälj matpåsen, köp den själv eller betala 100 kronor.

Väljer man alternativet att sälja matpåsen (vilket igen inte är konstigare än att sälja något annat för klubben) så betalar man ju endast 1000 kronor i medlemsavgift för att spela fotboll i Götaholm.

Väljer man alternativet att köpa den själv får man en massa gött kött till ett väldigt bra pris och man tjänar pengar jämfört med om man köpt samma mängd kött i butik.

Väljer man dock alternativet att betala 100 kronor i månaden så kommer det att kosta 2000 kronor att spela fotboll i Götaholm.

Att det skulle finnas en "dold" medlemsavgift hos Götaholm som alla spelare tvingas betala är alltså helt fel.

Varje spelare har möjlighet att välja själva vad de vill göra angående matpåsarna. Vill man inte betala mer så är det bara att kavla upp ärmarna och kränga matpåsar.

Sedan är det ju självklart att nya spelare ska informeras om vad som förväntas av dem och vad de får när de spelar för Götaholm. Förutom medlemsavgiften ingår det att spelarna hjälper till på annat sätt att dra in pengar till klubben. Det ska väl tilläggas att det inte är många spelare i division 6 som får sina träningskläder tvättade efter varje träning, har tillgång till egen klubblokal och får mat efter vissa träningar...

Nog om detta...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms juniorlag behöver spelare! Så har men den rätta åldern och är sugen så är det bara att höra av sig. Information om juniorlaget finns på deras hemsida. Klicka HÄR.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Några av Götaholms spelare har varit eller är ute på äventyr. Götaholmaren har lyckats komma över bilder från Victors och Mattes Åre-resa:
 

En annan som tagit sig längre ut i världen är överstegsfintens okrönte mästare Johan Torsholm. Mr Torsholm befinner sig för tillfället i Mexico på bröllopp (dock inte hans eget). Det lär gå vilt till och vissa skrämmande bilder har nått bloggen:



Ja, denne Torsholm vet man aldrig var man har.

Dagens rubrik kanske verkar konstig för vissa men dagens inlägg är faktiskt nummer 99 i ordningen!

#6

Kommentarer
Postat av: Anonym

Biden måste vara tagen precis efter det att Johan "Tosse" Torsholm gjort sin berömda överstegsfint på beachfotbollen!!!

2011-01-29 @ 19:25:08
Postat av: Vasaloppsfantomen

Verkar som våran kära bloggförfattare kandiderar till en styrelseplats..... Tror inte att Roger hade skrivit texten om medlemsavgiften bättre själv....eller var ´det kanske det han hade gjort.



Annrs skriver du grymt Rasta!

2011-01-31 @ 14:07:27
Postat av: Götaholmaren

Här spökskrivs inget ;-) texten och innehållet står jag för, helt själv. Dessutom har jag ju i det här fallet även helt rätt ;-). Sen är det ju en helt annan diskussion hur man drar in extra pengar till klubben och om matpåsar är det bästa sättet. Men att det skulle kosta 2000 att spela i GBK stämmer ju inte. Kan även meddela att jag vänligt men bestämt tackade nej till ett styrelseerbjudande på årsmötet. Tack för berömmet...

2011-01-31 @ 19:52:33
Postat av: Vasaloppsfantomen

Tror att du hade gjort stor nytta i GBK-styrelse. Synd att du tackade nej. Trodde inte att det var spökskrivet men det kändes som ett friläge för att retas lite!



Hoppas att vi ses snart!

På eller utanför planen!

Robin(om du nu inte listade ut från signaturen)

2011-02-01 @ 08:05:20
Postat av: Vällingexpressen

Jag har inte råd!!!!



Rasta for president!



Hur mkt stålar fick Götaholm ärva?

2011-02-02 @ 11:44:08
Postat av: Götaholmaren

Eftersom alla som var på årsmötet fick redan på det så antar jag att det inte är någon hemlighet: 158 558, 25 KR.

2011-02-02 @ 18:10:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0