Halmstad - 2011

Det numera årliga och lika klassiska inofficiella "träningslägret" i Halmstad är nu avklarat...

Götaholm kom detta år med ett riktigt starkt lag, tyvärr blev det inte riktigt en hel startelva och Daniel Wedberg fick (till allas stora glädje då detta betydde flera garanterade skratt) lånas in från SG-97. Laget för Halmstad 2011 såg iallafall ut som följer:

Mackan
Freddan-Felix-Gurra
Lillen-Rasta-Freddie-Tobbe
Groggen-Wedberg

En mycket stabil 3-4-2 uppställning som skulle ge Halmstad (och deras uteliv) en rejäl match ;-).

Pressen och förhoppningarna på Daniel Wedberg var självklart stora och frågan var självklart om han skulle orka leverera i fem dagar?

Vi hann inte ens komma till Gamlestadsvallen (där vi skulle samlas innan avfärd) förrän "citatmaskinen" satte igång!

När vi kör in vid Coop och mot G-vallen ser vi en vacker dam på trottoaren.

Wedberg
utbrister då: Fan, man blir ju kåt innan kaffet!
Någon svarar: Men, Wedberg du dricker ju inte ens kaffe!
Wedberg: Nej, men ändå!

Detta var bara början på en sällan skådad kavalkad av underbara Wedbergare!

I bilarna på vägen ner mot Halmstad hade Lillen en liten spontanquiz om Slottsskogen med sina medpassagerare. Bland annat kluriga frågor som "Hur många tallar finns det i Slottsskogen?" och "När matas sälarna?" Gurra gissade stabilt på 13.00 OCH 23.00 på sälfrågan och när Wedberg senare skulle svara på den tänkte han till ordentligt: Måndagar klockan 14.00!

Innan vi ens hann ner till Halmstad hade Wedberg även levererat ännu en godbit. Båda bröderna Wedberg sitter i baksätet jämte varandra och plötsligt nyser Daniel Freddie rakt i ansiktet:

Freddie: Va fan gör du! Måste du nysa rakt på mig!
Wedberg: Jag nös inte, det var saliv!

Hmm, självklart är det mycket bättre om det är saliv :-)

Väl nere i Halmstad checkade vi som vanligt in på vandrarhemmet på Södra Badvägen där vår värd Velo (även känd som "Kotten" eller "Dag-Otto") tog emot oss.

Dag-Otto x 2


Vårt hem i fem dagar...

Ganska snart drog den årliga volleybollmatchen igång och här bjöds det på en del roligheter. Rykten säger att Rasta möjligen har övergett sitt Djurgår'n då han hoppade till den klassiska ramsan "Alla som INTE hoppar är djurgårdare". Personen själv i fråga har "inga kommentarer".

Det spelades en hel del volleyboll under helgen med en hel del snygga poäng och goa räddningar. Men inte helt oväntat var det Wedberg som ännu en gång skulle stå i centrum. Titta och njut!



Detta kan mycket väl ha varit helgen absoluta höjdpunkt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets nyförvärv var ingen mindre än Götaholms målvakt Markus Manninen som gjorde sin första Halmstadsresa. Inget snack om att han infriade förväntningarna!
 

Hmm...denna bild kan hänga ihop med att Mackan lyckades gå ut första kvällen utan vare sig plånbok, nycklar eller mobil. Taxibilen var även tvungen att göra ett litet stopp på vägen ;-)

Det roligaste med den kvällen var annars att Freddan lyckades övertyga sin far och Groggen att vi skulle till ett lugnt ställe där man kunde ta en öl och ta det lugnt, kanske lite livemusik. Vi hamnade på Leffes ute vid Tylösand, Per Gessles nattklubb som var allt annat än lugnt ;-). Lillen var väl sådär nöjd på sin son dagen efter...

Tobbe var den som stekte mest på Leffes och champagnen flödade!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedberg höll verkligen tempot upp och drog till med klassiska uttryck som "stel som en korkek". Eftersom han bestämde sig sist av alla för att följa med hade alla redan delat på kostnaderna så Wedbergs tusenlapp skulle användas för att köpa frukost varje dag. Wedberg ville dock inte att vi skulle använda hans tusenlapp på den lilla närbutiken utan åka till Willy's eftersom det var billigare där. Mycket möjligt att det är billigare på Willy's men tusen kronor är fortfarande tusen kronor...vart man än handlar :-)

Fredagen bjöd annars på den mycket efterlängtade amerikanska fotbollsmatchen mellan Chicago Bears ledda av Rasta (Jay Cutler) mot Pittsburgh Steelers ledda av Tobbe (Big Ben Roethlisberger). Innan matchen var det dags för draften och efter mycket tänkande blev det Freddie (en taktisk bra spelare som även har en bra kastarm) som blev Steelers förstval. Efter mycket övervägande svarade Rasta med en liten chansning och satsade på Mackan (lång, bra på att plocka ner bollar, men är han seriös och tillräckligt nykter?).

Efter draften såg lagen ut så här:

BEARS:
Rasta
Mackan
Felix
Gurra

STEELERS
Tobbe
Freddie
Freddan
Wedberg

Det var Bears som började bäst och Rasta kunde hitta Mackan med några fina kast. Även ett och annat "running play" som gav fina yards. Bears gick upp till en stabil 3-0 ledning (1 poäng per touchdown) efter att Rasta hittat Mackan tre gånger om. Steelers började blitza lite mer och detta gav utdelning och Wedberg kunde reducera. Det blev ännu tätare när Tobbe hittade Freddie med en lång pass. Matchen avbröts dock vid ställning 3-2 till Bears. Riktigt kul och en hel del goa passningar OCH tacklingar!

Innan den amerikanska fotbollsmatchen drog igång bjöd Wedberg på ännu ett klassiskt citat. Vi hade tagit med en kratta från vandrarhemmet för att fixa till sanden och Gurra stod och krattade. Wedberg påpekar då att Gurra gör ett sådant bra jobb att han kunde kratta när det är höjdhopp! Är det mattan som ska krattas då?

Det var dags för ännu en match efter den amerikanska fotbollen. En klassisk strandfotboll: Äldre mot Yngre!

Yngre bestod av Tobbe, Freddie, Wedberg, Gurra och Mackan och det lite snyggare Äldre laget bestod av Lillen, Groggen, Rasta, Felix och Freddan. Yngre gjorde mål direkt genom Freddie men Äldre tog sig tillbaka genom fint passningsspel och Groggens slit. Rasta snor bollen av Wedberg (som dräller som siste gubbe) och kvitterar. Freddie ger yngre ledningen igen men Freddan kan hitta fram med två smörpassningar till Rasta som fullbordar sitt hattrick och ger Äldre segern med 3-2!

Inte oväntat två av spelarna i det Äldre laget...

Fredagens utgång var legendarisk då 5 av 8 gubbar hade röda byxor! Frågan är om The Corner sett en sådan täthet i röda byxor någonsin. Succen var ett faktum! Redan innan vi var inne på stället sattes nivån.

Fredagen bjöd också på firandet av Lillens födelsedag med bland annat en mycket fin dikt. Tyvärr bjöd även kvällen på en skada på Mackan. En skada på revbenen som gjorde att han inte kunde ta ett ordentligt andetag och att det gjorde ont så fort han skrattade. Självklart försökte alla få honom att skratta så mycket som möjligt ;-). Till och med poliserna i Halmstad jävlades med honom. Vilket gjorde att Mackan lät som en säl! Stor humor!

Mackan: hälften såll - hälften säl!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördagen bjöd på en hel del sol och därför en hel del hängande på stranden. Wedberg levererade även där. Han och Lillen körde hänga gubbe i sanden och Wedberg skulle gissa. Efter att ha tagit ett par av bokstäverna utbrister han: Fan, nu finns det inga kända bokstäver kvar!

Resten av resan får sammanfattas lite kompaktare:

-Freddie lekte trafikpolis (något som inte alla uppskattade)
-Rasta lyckades välta ut hälften av sin öl runt volleybollplanen (oavsett vart han ställde den)
-Wedberg har stora problem med att koka nudlar
-Mackan blev nedbrottad av en rugby-tjej (som hade ena armen gipsad)
-Freddie om ställningen i VM-finalen mellan Japan-USA: "Det har stått 2-2 hela matchen"
-Groggen om partytältet som stod nära volleybollplanen: Akta glasrutan!
-Gurra när det blev rött kort i VM-finalen: Åker hon ut nu?
-Freddie gick hem hos de lite äldre damerna (Agda 87)
-Vissa andra satsade lite yngre ;-)
-Freddie lyckades även i år att smasha sin bror i huvudet (men nu var de i olika lag)
-Torkel i knipa diskuterades en hel del under en händelserik fredagskväll


Som lagkapten är det viktigt att tänka på kosten...

Wedberg reser alltid med stil! Undrar om han tar den här när han reser utomlands också ;-)

Mannen, myten, legenden: Daniel "citatmaskinen" Wedberg

Sälen & Freddan

Det var en underbar resa och med sådana här gubbar kommer Götaholm bli livsfarliga i höst!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har hänt lite i de andra klubbarna i 6A men det får vi ta lite senare!

#6

Kommentarer
Postat av: Tobbe (Big Ben)

Klassiker :) längtar redan till nästa år!

2011-07-20 @ 23:52:06
Postat av: Sälen

fan vad jag skrattar när jag läser detta ! helt underbar resa :)

2011-07-21 @ 11:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0