Sammanfattning av vårsäsongen!

Då var det dags att sammanfatta vårsäsongen i 6A. Även att förbundets tabell inte har fått med Björndammens vinst över United Africa FC (BBK tilldömdes segern med 3-0) så har Götaholmaren räknat med det reslutatet. Vi kör igenom tabellen!



Absolut inget snack om att United Africa har varit seriens stora överraskning! Laget tog sig upp som tvåa i 7A och var väldigt svårscoutade under försäsongen. En hel del vinster men mot ganska dåligt motstånd. UAFC tippades ganska långt ner av de flesta (även Götaholmaren) mest för att ingen riktigt visste hur bra laget var. Det var egentligen bara från FC Bosona-håll som man höjde ett varnande finger då man spelat mot UAFC både i 7:an och 8:an. Den sterotypiska bilden av afrikansk fotboll (som ofta hörs när det är VM) är att det finns många individuellt dukiga spelare men lagen ofta saknar bra struktur defensivt eller faller på taktiska misstag. Inget kunde vara mer fel när det gäller UAFC! Laget har hållt nollan i 7 av sina 12 matcher och bara släppt in 10 mål (då är 0-3 förlusten mot Björndammen inräknad). Deras defensiv har varit seriens bästa och deras målvakt Solomon Kunle Akotun har varit seriens bästa. Inget snack om att UAFC har duktiga spelare framåt, Calvin Okafor har snurrat med många 6A-försvarare under våren, men det är defensiven som tagit UAFC till toppen. Laget har visat väldigt bra tålamod och lugn med boll och många lag har fått springa och jaga. Sedan hjälper det ju inte motståndarlagen att UAFC själva orkar springa en hel del.

Det enda negativa är självklart matchen mot Björndammen som fick avbrytas vid ställningen 2-2 i 89:e minuten då BBK tilldömdes en straff. Domaren kände sig hotad av flera UAFC-spelare och valde att avbryta matchen. Beslutet kom sedan att BBK fick segern med 3-0.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: United Africa kommer helt klart att hålla sig kvar i toppen, håller de bara känslorna under kontroll så kan det mycket väl bli femman nästa säsong.



Ännu en nykomling som är med i toppen direkt. Om United Africa var en överraskning så var FC Bosona lite mer väntat men ändå imponerande att laget är tvåa (på sämre målskillnad). Laget har en riktig intressant blandning av gammalt  och ungt. Rutinen från spel högre upp kommer från spelare som Sean Grebovic, Darmin Muslimovic och Haris Memisevic och de unga och hungriga spelarna representeras av Benjamin Grozdanic, Elvin Motovac och Dzani Hodovic.

Laget började med två uddamålsförluster på de tre första omgångarna men radade sedan upp fyra raka vinster och verkade ha hittat de vägvinnande spelet och tog sig uppåt i tabellen. Laget kanske blev lite för bekvämt och i omgången efter kom vårens bottennapp och man föll mot ett taggat Västkusten med 3-0.    

Tränarparet Sean Grebovic och Damir Kurbasic fick dock ordning på laget direkt och Elisedal fick betala i matchen efter (FCB vann med 9-1!). Storsegern följdes av fina segrar mot Björndammen och Marieholm och en 0-0 i seriefinalen mot United Africa. I veckan tjuvstartade laget omgång 13 där det blev en uddamålsförlust mot Croatia i en match som kunde slutat lite hur som helst.

Laget spelar i sina bästa stunder riktigt underhållande OCH effektiv fotboll och har kanske seriens bredaste trupp. Det är även mycket möjligt att truppen kryddas med någon eller några nya spelare under sommaren.

En seriös och ambitiös förening som vill uppåt i seriesystemet och som gjort 6A till en roligare serie.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer att vara kvar i toppen och fightas om spel i femman nästa år.



Missade kvalet förra året (på målskillnad) och verkade stå utan sina två bästa målskyttar från säsongen 2010 (Lesic och Sepahi) och Götaholmaren ställde sig frågan om vem som skulle göra målen?

Trots en ganska taskig start (inledde med två raka förluster) så kom laget igång ordentligt och vann 6 raka matcher och i denna svängen kom även kaptenen Boris Lesic tillbaka. Laget klättrade snabbt uppåt i tabellen och ledde nog till och med serien vid något tillfälle (om inte minnet sviker). Målskyttet löstes med att 6-7 spelare turades om med att göra målen istället för en eller två målskyttar.

Efter detta kom dock en svacka som började med en tung 2-3 förlust mot Björndammen. Detta följdes av en 1-4 förlust mot Marieholm och en katastrofinsats mot United Africa (0-8!). Plötsligt halkade Croatia efter topplagen lite men detta skulle ändras innan sommaruppehållet. Tyvärr för Götaholm var Croatia på strålande spelhumör i nästa omgång och efter en halvtimme stod det 6-0 till Croatia i en match som slutade 9-3!

När Croatia och FC Bosona tjuvstartade den 13:e omgången i veckan tog Croatia en fin seger och är nu definitivt med i kampen om topplatserna igen!

Laget vimlar av duktiga och tekniska spelare och kan ställa om blixtsnabbt när tillfälle ges.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Är i sina bästa stunder ett riktigt, riktigt bra lag men kan också hamna i svackor och förlora matcher. Kan man behålla fokus och behålla formen under sommaren lär man bli att räkna med. Möjligt även att Mikael Sepahi kanske dyker upp under hösten och förstärker laget inför slutspurten.



Om United Africa var den stora positiva överraskningen så dyker Kroken in som god tvåa. Götaholmaren trodde helt klart att OIF kunde vara med och störa topplagen men det har visat sig att laget själva kunde vara ett topplag. Ett tungt och jobbigt lag att möta och har man seriens målfarligaste spelare (Jonas "Söder" Söderström, 14 mål) så behövs det inte så många chanser framåt. Nye tränaren Ray Pantzar verkar ha fått ordning på laget och lite nya spelare har även höjt nivån. Viktigast var nog att Johan "Såsen" Hellenäs valde Kroken. Möjligtvis att han är "såsig" vid sidan av planen men under match är han väldigt nyttig för sitt lag.

Om de tre lagen före vill ha mycket bollinnehav och rulla mycket boll på marken så spelar Kroken lite mer direkt och har gjort det riktigt bra.

Våren har varit lite upp och ner för Kroken och de har blandat väldigt fina resultat men en och annan jobbig förlust. 2-6 mot Croatia sved självklart men sedan har man dunkat på både Lekstorp med 5-2 och Gårda i Överåsderbyt med 4-0. Avslutade starkt med tre vinster och en oavgjord på de fyra sista matcherna.

Föreningen verkar må bra och rykten säger att det är mycket folk på träningar och en hel del nya gubbar verkar ha dykt upp.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Har hittat sätt att vinna jämna matcher under våren och lever självklart mycket på Söders mål. Kan mycket väl försvara sin fjärdeplats men räcker nog inte till för att utmana om de absoluta topplaceringarna.



Trots att Götaholm blev av med två duktiga spelare i Daniel Wedberg (till SG-97) och Sladjan Ilievski (till Kortedala) så kändes försäsongen riktigt bra och nyförvärven Abdi Bashir, Filip Boidache och Nathaniel "Natti" Vanke visade direkt att de tänkte tillföra klubben mycket. Seriespelet började även riktigt lovande och efter sex omgångar hade det blivit fyra vinster och två oavgjorda och Götaholm var det enda obesegrade laget kvar. De jämna matcher som förra säsongen slutade i uddamålsförluster slutade nu med vinst. Götaholm hittade ett sätt att vinna även när motståndarna hade mer boll och fler chanser. Grunden las i en stabil defensiv där Markus Manninen var riktigt bra i mål och i att Götaholm kunde ställa upp med i stort sett samma startelva match efter match i början av säsongen.

Inget varar dock för evigt och efter ett tag kom en svacka. Den första förlusten kom mot Olskroken där Götaholm i och för sig skapade tillräckligt med chanser för att vinna men inte kunde få in bollen. Det blev en poäng i nästa omgång i en rejäl dust med Marieholm och vinst över Öjersjö i en svängig match. Varningarna hade dock hunnit ifatt Götaholm och till den svåra matchen mot United Africa saknades 4-5 ordinarie spelare. Trots detta stod Götaholm för en sällan skådad kämpainsats och man kunde vinna med 1-0 trots att man knappt haft bollen under kontroll i andra halvlek.

Det märktes dock att truppen kanske inte var så bred som man hoppats. Långtidsskador på bland annat Natti, Mexico och Robin Larsen och att b-lagssäsongen tog slut tidigt gjorde tyvärr att träningarna inte blev så välbesökta och det kändes kanske under de sista matcherna att truppen var sliten.

I den näst sista omgången föll Götaholm mot ett hårt kämpande Lekstorp hemma på Gamlestadsvallen och i den avslutande matchen (även den på G-vallen) föll laget ihop totalt och fick se sig förnedrade med 9-3 av CroatiaGötaholm släppte in en tredjedel av alla sina insläppta mål i den sista matchen!

Sommaruppehållet kom nog lägligt för Götaholm och ger laget en chans att ladda batterierna inför hösten.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Den spelstilen Götaholm har tar på krafterna och förhoppningvis kommer spelarna att sköta sin träning under sommaren. Det gäller att få tillbaka lite glädje få ihop truppen igen så kan det även bli en rolig höst för Götaholm.

     

Trillade ner från femman och var väldigt svårscoutade inför säsongen. Försäsongsresultaten gav inte heller några direkt svar på vad man kunde förvänta sig av Marieholm. Det visade sig snabbt dock att framåt var det inga problem då målfirma Ceesay/Hyseni var i farten. Snittar fyra mål framåt i varje match men släpper även in två i snitt i varje match. Slog bland annat Elisedal med 13-0!

Har varit ganska mycket upp och ner och har ofta spelat bra och vunnit för att sedan förlora i nästa match. Känns som kontinuiteten har saknats.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer nog att fortsätta på den inslagna vägen. Kan slå vilket lag som helst när allt stämmer men kommer säkert även att förlora en hel del målrika och svängiga matcher.



Ännu ett av de lagen som Götaholmaren trodde på inför säsongen. Hade en väldigt bra försäsong och tippades alltså som ett tänkbart topplag. Säsongen började även hyfsat och laget plockade en del poäng och var bland annat det första laget som slog United Africa. Bästa spelaren under försäsongen Marcus Pätsi drogs dock med skador och försvarsspelet ville inte riktigt fungera. Efter vinsten mot UAFC blev det fyra matcher utan vinst (tre förluster och en oavgjord) och LIF rasade i tabellen.

Laget tog sig dock samman och fick se målvakten Kim Granqvist återvända till klubben samtidigt som rätt gubbar verkade ha hamnat på rätt plats i försvaret. En skadefri Marcus Pätsi återvände även till startelvan. 

Vårsäsongen avslutades med tre raka segrar över Öjersjö, Götaholm och Västkusten och plötsligt ser det ljusare ut för LIF!

PROGNOS FÖR HÖSTEN: Alla lagen lär få se upp med LIF om formen håller i sig. Ett riktigt jobbigt lag att möta som inte ger bort något gratis. Kan nog klättra en bit uppåt.



Tränarparet Kenneth Lindfors och Adilson Lima har verkligen fått ordning på laget som bara var en match ifrån att åka ut förra säsongen. VBK öppnade serien med två oavgjorda men sedan blev det tre raka segrar och laget var med i toppen och slogs. Laget föll visserligen mot United Africa med 0-3 men reste sig snabbt och vann mycket fint mot FC Bosona med 3-0 i omgången efter och slog sedan Gårda BK med 5-2 av bara farten.

I denna otroligt jämna serie har man dock inte råd med några längre svackor och tyvärr för Västkustens del avslutades våren med tre raka förluster mot Olskroken, Öjersjö och Lekstorp. Detta gjorde självklart att laget föll i tabellen och tappar viktig mark mot toppen.

VBK har stundtals bjudit på väldigt trevlig fotboll med stort bollinnehav blandat med snabba omställningar.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Laget måste försöka hitta sitt vinnande spel igen, särskilt då lagen under jagar på. Har potential att slå de flesta lagen men kommer nog inte att orka ta sig upp till toppen igen.



Ännu ett lag som var väldigt svårscoutat inför säsongen. Kom ju som bekant från 6B och hade en ganska usel försäsong. Tappade mycket spelare inför säsongen men flyttade upp många juniorer då juniorlagen las ner. Har dock klarat sig hyfsat i sin nya omgivning men lär få fightas för att hålla sig kvar då både Gårda och Öjersjö vaknat till liv bakom dem.

Har blandat bra matcher (slog Croatia med 3-2) med mindre bra matcher (0-8 mot Gårda och 1-5 mot Marieholm) men hade även United Africa på gaffeln (2-2 och straff i 89:e) när matchen bröts.

Ett kämpande lag som alltid är jobbiga att möta.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kan ställa till det för lagen högre upp men måste i första hand slå lagen runt omkring sig för att undvika streckstriden. Götaholmaren tror dock att laget kommer att vara ett av de lagen som kommer att slåss för att hålla sig kvar.



Laget avslutade säsongen 2010 riktigt starkt och Götaholmaren placerade in Gårda bland ett gäng andra mittenlag med möjligheter att överraska uppåt. När fyra omgångar var spelade väntade dock Gårda fortfarande på sina första poäng. De kom i och för sig i matchen efter (2-2 mot Götaholm) men sedan blev det ändå storförlust mot Olskroken med 0-4

Gårda har dock ryckt upp sig i slutet och tog 11 poäng på de sista sex matcherna (tre vinster, två oavgjorda och en förlust). Alla lag som mött Gårda är verkar ganska övertygade om att laget borde ligga mycket högre upp. Ibland har man säsonger där inte mycket stämmer...

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Kommer att klättra uppåt och kommer säkert att kunna förstöra en hel del i sina möten med topplagen.



Ett av de lagen som Götaholmaren trodde på mest inför säsongen. En riktigt stabil försäsong där man gick obesegrad och bland annat slog Bokedalen (som gick upp från 6A förra säsongen). Programenligt blev det även seger i premiären mot Elisedal. Efter det tog ÖIF bara en enda poäng på de nio följande omgångarna och laget var befann sig i botten.

Den fina försäsongen var som bortblåst och enligt tränaren Johan Andersson trodde laget kanske att de var bättre än vad de var och alla vinsterna på försäsongen hade kommit mot ganska svagt motstånd. Dessutom drabbades laget av väldigt många skador vilket gjorde att startelvan fick ändras från match till match. Lägg till att det även var problem på målvaktssidan och tränare Andersson fick själv ta på sig handskarna i flera matcher.

Slutet på säsongen blev iallafall lite bättre och laget avslutade med två vinster och har kontakt med lagen över. Mikael Nilsson har kommit igång med målskyttet och det lär behövas inför hösten.

PROGNOS FÖR HÖSTEN: Kommer att få slåss hårt för att undvika den andra nedflyttningsplatsen (den första har Elisedal bokat sedan länge) och det gäller kommer nog bli en kamp med framförallt Björndammen. Har dock spelarmaterial att skrälla mot många lag.



Tyvärr för Elisedal hade Götaholmaren för en gångs skull helt rätt när man inför säsongen tippade att EIS skulle spela i sjuan nästa säsong. Laget tappade väldigt många spelare inför säsongen och mest märktes självklart Martin Delmoro. "Kobran" gjorde över hälften av lagets mål förra säsongen. Laget har blandat väldigt täta matcher (tre uddamålsförluster mot Croatia, Gårda och Olskroken) med riktiga bottennapp (0-13 mot Marieholm och 1-9 mot FC Bosona).

Laget ska ha en eloge för att man inte ger upp (många föreningar hade nog lagt ner efter en sådan vår) och håller den anrika föreningen flytande (bildade 1929).

Att Elisedal skulle hålla sig kvar känns inte möjligt någonstans. Som Magnus Hedman en gång sa: Där hade inte ens en mirakelräddning hjälpt ;-)

Laget skulle behöva ta 13 poäng utan att varken Öjersjö ELLER Gårda vinner några matcher. Det kommer inte att hända. Motståndarlagen får dock se upp och inte drabbas av underskattning. EIS vill nog gärna INTE åka ur med noll poäng.

PROGNOS INFÖR HÖSTEN: Det kommer att bli spel i sjuan nästa år för Elisedal men inte omöjligt att den första vinsten kommer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som en liten kul grej har Götaholmaren tagit ut VÅRENS ELVA (med några avbytare). Några spelare känns helt klart mer givna än andra och det är säkert spelare som borde varit med men som inte kom med. Det är inget personligt och förhoppningsvis kommer jag inte att bli kapad under hösten på grund av detta ;-)

Självklart kan det ju ha att göra med hur bra spelaren var i matchen mot Götaholm eller de andra matcher jag sett. Många duktiga spelare jobbar ju i det tysta och syns inte i statistiken.

Här kommer den iallafall (med en offensiv 3-5-2 uppställning):


MÅLVAKT

Solomon Kunle Akotun (United Africa FC)

Inte så mycket snack om att han har varit vårens bästa målvakt. Hållit nollan i sju matcher och är helt klart en av anledningarna till att UAFC ligger i topp. Inte så lång men har en otrolig spänst och går gärna ut och plockar bollar i luften. Har även bjudit på en del "idioträddningar". Kommer även ut bra från linjen på djupledsbollar.

BACKAR

Henrik Höljer (Olskrokens IF)

Kapten Höljer får representera den inställningen som tagit Kroken till toppen. Mycket jobb och hårt men schysst spel.

Martin Ljungdahl (Götaholm BK)

Har i Götaholmarens ögon varit den bästa spelaren i Götaholm under våren. Det gör ont att möta Ljungan och det har många av 6A:s anfallare fått känna på. Har styrt försvaret i Götaholm på ett imponerande sätt. Har även lugnat ner sig lite vilket gör att han håller sig på planen.

Tin Vukusic (FC Bosona)

Styr och ställer i försvaret som en kapten ska göra. När resten av laget öser på framåt är det tryggt att veta att Vukusic finns kvar. Är även med i många av Bosonas uppspel.

MITTFÄLT

Darmin Muslimovic (FC Bosona)

Kanske 6A:s bästa mittfältare, iallafall den målfarligaste. Har spelat lite anfallare i slutet men passar bäst som spindeln i nätet på Bosonas mittfält.

Robin Granqvist (Lekstorps IF)

Alla mittfält behöver en grovjobbare och en pådrivare. Då finns det få som gör jobbet bättre än Lekstorps kapten.

Alexander Nylin (Croatia Göteborg)

Har fått en nytändning i Croatia och avslutade våren lysande. Snabb, teknisk och kan utmana och göra sin gubbe. Verkar även kunna skjuta med båda fötterna.

Simon La Verghetta (Gårda BK)

Även om det gått tungt för Gårda så har La Verghetta imponerat. Med största sannolikhet en av 6A:s snabbaste spelare.

Boris Lesic (Croatia Göteborg)

Har varit riktigt bra sedan han kom tillbaka. Passar perfekt mellan mittfält och anfall där han både gör mål och spelar fram. Väldigt teknisk och lugn med bollen.

ANFALLARE

Toni Ceesay (Marieholm BoIK)

Även om laget gått lite upp och ner har kapten Ceesay producerat framåt. Både bra på huvudet och fötterna. Delad förstaplats i skytteligan.

Jonas Söderström (Olskrokens IF)

Söder fortsätter att ösa in mål på alla möjliga sätt. Luktar det målchans så är han där.

BÄNKEN:

Kim Granqvist (Lekstorps IF)

En riktigt stor och bra målvakt som kommer att vara viktig för LIF under hösten. Matchvinnare med två straffräddningar under våren.

Blerim Ferati (Marieholm BoIK)

Marieholms trollgubbe på mitten som gör lite som han vill med bollen. Kan både spela fram och göra mål själv.

Calvin Okafor (United Africa FC)

Många 6A-backar har fått sig en åktur av Okafor. Riktigt snabb och teknisk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till alla spelare i Götaholm så är det en ny träningsmatch inbokad lördagen den 30:e juli mot Bergsjö IF. Götaholm tjuvstartar med två träningar den veckan, vecka 30 (tisdag & torsdag). Så håll igång så ser vi till att vi blir många på träningarna den veckan!

Götaholmaren avslutar med en klassisk Wedberg! För er som inte känner till detta fenomen så är en "Wedberg" när någon säger något korkat utan att riktigt tänka efter innan. Självklart uppkallad efter Daniel Wedberg, som lämnade Götaholm för SG-97 inför denna säsongen.

Det är inte oväntat Wedberg själv som ligger bakom denna:

Tobbe, Freddie och Wedberg tittar på Sveriges damers match mot Nordkorea i fotbolls VM:

Wedberg: Är det EM eller VM de spelar?
Freddie: De möter ju för fan Nordkorea!
Wedberg: Jo, men de kanske fått tillstånd att vara med!

Klassiskt Wedberg!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tar nu lite semester men titta gärna förbi då och då. Man vet aldrig vad som händer under sommaren och det kan dyka upp ett inlägg eller två. Halva Götaholm kör ju ett inofficiellt träningsläger i Halmstad om några veckor. Inte omöjligt att det kan bli ett litet inlägg om den resan...

Götaholmaren tackar alla sina läsare och önskar alla en trevlig sommar!

BOOMSHACKALACK!

#6


Kommentarer
Postat av: T

Rolig och givande sammanfattning! Väldigt intressant läsning! :) Har bara ett fel, Öjersjös tränare heter Johan Andersson, inte Johan Nilsson :)

2011-07-03 @ 17:24:09
Postat av: Götaholmaren

Fan, gick lite snabbt där. Får rätta till det ;-)

2011-07-03 @ 20:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0