Träningsmatch...



Götaholm fick sig en rejäl genomkörare i solen på Bergsjövallens gräsmatta. Två träningspass hade Götaholm hunnit med efter sommaruppehållet och många spelare är inte igång ännu. Laget för dagen såg iallafall ut så här:

Johan
Tony-Martin J-Ljungan-Felix
Shahram-Rasta(C)-Nicolas-Tobbe
Freddie-Natti

Bänken:
JK
Kevin
Gustav
Micro
Mexico

Bergsjö IF
började bäst och började rulla boll direkt medan Götaholm försökte hitta rätt i sina positioner. BIF skapar lite halvchanser direkt och kan även ta ledningen ganska tidigt då en ganska låg hörna går förbi alla och en Bergsjöspelare kan slå in bollen vid bortre stolpen.

Efter detta hittar Götaholm lite spel samtidigt som BIF:s spel mattas lite. 1-1 kommer efter att Natti tar emot ett inkast ute på kanten och skickar in ett inlägg som Freddie möter snyggt med skallen och kan nicka in bollen lågt. Tyvärr gör BIF 2-1 nästan direkt efter när Götaholm slarvar lite och tappar boll och en BIF-spelare frispelas och kan rulla in bollen. På grund av värmen blev det en snabb vattenpaus efter ca 20 minuter.

Under den andra halvan av första halvlek spelar Götaholm upp sig lite. Även om BIF har stort bollinnehav så är det ofta på deras egen planhalva och Götaholm ligger hyfsat bra i sina positioner. Götaholm skapar lite chanser och Freddie är pigg och trampar runt på kanten några gånger. Positivt också att Götaholm spelar en hel del via mittfältet och inte bara slår långt. Tyvärr var Ljungan tvungen att kliva av innan halvtid med knäproblem.

Även om Götaholm spelade upp sig var det inget snack om att BIF förde spelet och man kan också göra två mål till innan halvtid. Vid 3-1 får inte Götaholm undan bollen och en BIF-spelare kan dunka in den. Minnet sviker lite men 4-1 var nog ett friläge.

Det blev en hel del byten i halvtid och i stort sätt hela bänken kom in. Natti var tvungen att sticka i halvtid. BIF fortsätter att rulla på och Götaholm orkar inte komma upp i press ordentligt och då blir det jobbigt mot ett så pass spelskickligt och tekniskt lag som Bergsjö IF. Dessutom fick Götaholm flytta runt spelare väldigt mycket. Målen trillade in bakom Johan i en jämn ström och vissa var väl misstag av Götaholm och vissa var för att vi mötte duktiga fotbollspelare.

Götaholm skapade lite ströchanser men orkade inte riktigt flytta med laget upp och anfallarna blev ensamma. En Rasta-hörna blir dock riktigt farlig då inbytte Johan "Mexico" Torsholm dyker upp vid förstastolpen men nicken går över. Tobbe och Micro har lite inlägg men det var som sagt många trötta ben som inte orkade fylla på.

Götaholm får iallafall en straff i slutet när Tobbe vinner boll och tar sig in i straffområdet och blir fälld. Rasta har ställt straffläggandet till förfogande men har ändå fått förnyat förtroende. Denna gången var det ett bra beslut då straffen satt säkert...

7-2 till Bergsjö IF blev det iallafall och det är väl inte så mycket att säga om. Det skiljer två divisioner då BIF spelar i fyran och dessutom var detta deras genrep då deras serie drar igång nästa vecka. Det ska väl också tilläggas att Götaholm saknade en hel del spelare som brukar vara med och slåss om platserna i a-laget.

Ska man hitta positiva saker så försökte Götaholm att spela upp bollen via mittfältet och hade faktiskt en hel del tålamod i sitt spel. Sen att orken tryter är en helt annan sak. Självklart är det aldrig kul att släppa in så många mål och det kändes väl att det var några för mycket.

Götaholm skulle ju egentligen börjat på "riktigt" på måndag och den här matchen får väl ses som en bonusmatch och ett rejält träningspass. Alla slet på och jobbade så mycket de orkade.

Det var skönt att ha tillbaka Natti på planen han jobbade på som vanligt som bollmottgare, något som han gjorde bra. Freddie såg pigg ut innan han fick kramp ;-). Nicolas hade en lovande debut på innermittfältet även om det blev mycket bolljagande. Felix höll ihop backlinjen och kämpade och slet i 90 minuter. Han spelade säkert med 6-7 olika spelare i backlinjen under matchen.

Rasta spelade 1-1 i tunnelmatchen. Först bjöd han på en underbar tunnel på mittplan. Vad gör man om man ska vända spelet och en motståndare står i vägen? Man pressar en tungt skottpassning som går mellan benen på motståndaren och fram till medspelaren. I andra blev det lite jobbigare då Rasta åkte på en klacktunnel av BIF:s duktige yttermittfältare. Ja, ja hellre 1-1 än 0-0...

Dagens Wedberg bjöd domaren lite oväntat på. BIF hade fått frispark utanför Götaholms straffområde och då frågar domaren Bergsjöspelaren:

Vill du ha mur?

Trodde inte det var laget som fått frispark som bestämde det?

Shahram kom direkt till Bergsjövallen, enligt rykten bor han bara några meter från planen...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trots förlusten är det skönt att vara igång och nu är det bara två veckor kvar till höstsäsongen drar igång!

Nästa vecka blir det gött med tre träningar och träningsmatch!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0