Det kändes som Götaholm var tvungna att få med sig alla tre poängen hem från Öjersjö IP denna torsdag för att haka på toppen. Både Shafie och Filip saknades dock på grund av sjukdom och tränarstaben hade vaskat fram följande lag:

Freddie
Tony
Koffe

Skönt dock att få tillbaka både Mange (på ett besök från Katrineholm) och Felix (jobbar sent varannan vecka) i backlinjen. Förra året spelade inte Öjersjö sina matcher på Öjersjö IP då planen fick nytt konstgräs. Det förra konstgräset var någon form av grön dörrmatta med betong under. Det nya är helt klart en förbättring men dock inte samma sorts konstgräs som andra planer har, troligtvis på grund av att det även spelas landhockey på planen. Resultatet blev något mellanting mellan den gamla mattan och "riktigt" fotbollskonstgräs. Lite halt och inte jätteroligt för knäna...

Innan matchen kom igång var Götaholm tvungna att låna lite gröna västar av Öjersjö då domaren tyckte att Götaholms blå/vita tröjor var för lika ÖIF:s vita. När väl västarna var på började matchen.

Lagen kände lite på varandra i början men Öjersjö visade att man var att räkna med offensivt med en hel del luriga spelare. Det var dock Götaholm som kunde ta ledningen bara efter några minuters spel. Götaholm hittar lite spel via mitten och Rasta kan lägga ut bollen till Freddan och han hittar Abdi med en riktigt bra djupledsboll. Abdi gör inga misstag och kan peta in 1-0!

Tyvärr slappnar Götaholm av lite och det ska man inte göra mot ett lag som Öjersjö. ÖIF är lite hetare och skapar en del chanser och en av dessa resulterar i en hörna. Duktige huvudspelaren Marcus Halldin möter hörnan med skallen vid första stolpen och Mackan kan bara styra bollen med händerna i huvudet på sig själv och via Freddan in i mål.

Götaholm kör dock på och hittar en del spel, ibland via mitten och ibland lite längre mot Victor och Abdi. Det dröjer inte länge innan Götaholm kan ta ledningen igen. Ett inkast skarvas vidare av Matte in i straffområdet och landar hos två och en halv meter dansk. Victor kan vända om och dunka in bollen i mål på volley.

Öjersjö vägrar dock att vika ner sig och oroar Götaholms backlinje. De hittar spel via mitten på Jimmy Åsell och både Michal Kubic och Sean Suguitan Mian bytte platser och hämtade boll. Även Mikael Nilsson kändes farlig på topp. Kvitteringen kom dock. Åsell ska egentligen ha frispark när Rasta går lite väl hårt åt honom men domaren väljer att fria och bollen går ut över sidlinjen. Det borde varit Götaholms inkast men Öjersjö får det och kastar snabbt ner mot kortlinjen. Bollen kommer in i straffområdet och efter lite flipperspel hamnar det hos en Öjersjöspelare som kan placera in 2-2.

Ännu en gång har Öjersjö kvitterat men innan halvtid skulle Götaholm ännu en gång ta ledningen. Götaholm får en frispark ute vid långsidan och Tobbe slår den mot Öjersjös målvakt (tränaren Johan Andersson fick ta på sig handskarna). Andersson ska plocka ner bollen men tappar den och där står Abdi och kan stöta in ett av sina enklare mål för säsongen.

Båda lagen skapar en hel del fler lägen under första halvlek (dock lite svårt att placera in dem i rätt del av halvleken). Abdi har ett till bra läge då han fri med målvakten lobbar över. Rasta har en inåtskruvad hörna som går förbi alla (och med lite hjälp av vinden) träffar stolpen. Abdi och Victor har även några halvlägen då de är på väg igenom. Matte har en nickskarv som smiter över ribban och Martin Johansson har ett bra skottlägen utanför straffområdet.

Öjersjö hade som sagt också en del chanser. Kubic slet sig loss vid ett tillfälle men den bollen landade i skogen. Mikael Nilsson krånglar sig igenom när Mange halkar men avslutet går utanför. Mackan var bra med och kunde både plocka inlägg och komma ut på djupledsbollar.

En jämn halvlek där ÖIF svarade så fort Götaholm gjorde mål. Efter och precis innan 3-2 målet kändes det dock som Götaholm tog över lite samtidigt som Öjersjö tröttnade lite. Det smällde rejält på sina håll men spelarna lyckades ändå att reda ut det utan några större problem.

Andra halvlek böljade ganska mycket fram och tillbaka, särskilt i slutet då båda lagen var rejält trötta. Öjersjö vaskade fram några bra kvitteringschanser och hittade stundtals lite rull via Kubic och Åsell. Mackan fick göra några bra ingripanden på ett par halvfrilägen och skott. När Mackan missade en utrusning fick Felix rädda situationen genom att ta en ostskiva.

Götaholm hade även bud på några mål. Ett par Rasta-hörnor blev farliga då Victor fick gå upp och nicka. Rasta hittar även Victor med ett inlägg men han får ingen bra träff.

Matchen avgörs med en stund kvar då Freddan hittar Victor med en djupledsboll (elaka rykten säger att den var menad för Abdi). Det ser ut som målvakten ska hinna först men Victor älgar dit och det blir ett ihopslag och från dålig vinkel kan dansken rulla in 4-2 stolpe in! Betyget blir hetare än en dansk bakpotatis!

Sista delen av matchen blir mycket upp och ner och båda lagen har lite halvchanser. Freddie har kommit in och får en bra chans men avslutet blir tamt.

En riktigt skön seger i en match som blev mycket kamp men stundtals fint spel. Groggen delade som vanligt ut sina 3 stjärnor efter matchen. Mackan fick den första stjärnan för sitt stabila spel, den andra stjärnan delades av Rasta och Martin på innermitten (det sprangs en hel del på mitten idag), och den tredje stjärnan fick anfallsparet Abdi/Victor (två mål var!).

Götaholmaren pratade lite med ÖIF:s kapten Pierre Högberg efter matchen om deras jobbiga säsong. Problemet har väl varit att de använt väldigt mycket olika spelare och drabbats av en hel del skador vilket har gjort det svårt att spela ihop ett lag.

Det var en hel del hårda tag under matchen men spelarna i båda lagen kunde både ge och ta och Götaholmaren kan bara önska Öjersjö lycka till i fortsättningen! Känns som laget har material att ta sig ur bottenstriden.

Tyvärr gav det stundtals hårda spelet en hel del gula kort vilket gör att Götaholm får klara sig utan en hel del spelare i matchen mot United Africa nästa vecka. Ljungan hade nog sett för mycket på Stanley Cup-finalen då hans tackling var "lite" feltajmad ;-). Mange tog ett taktiskt gult med en fin fällning på mittplan. Felix fick ett gult när Mackan var ute och snurrade. Tobbe fick ett när det blev lite gruff i straffområdet och Matte fick ett för någon eftersläng tror jag (möjligen för olämpligt utseende med sin tofs).

Detta betyder att Tobbe, Ljungan, Felix och Matte missar matchen nästa vecka!

Det var även en del välkända ansikten på läktarplats. Wedberg är ju van att sitta jämte och titta på fotboll nuförtiden och han gjorde detta även idag. Kortedaladuon Tom Berndtsson och Pontus Svedberg var där och även Gurra, Berg och Natti.

En intressant besökare var Aleksander Petrovski som enligt uppgifter kommer att dyka upp på måndagens träning. Kan även ha funnits en och annan Gaisare och Öisare på läktarplats.

Matchrapporten är inte inne ännu från förbundet så den får komma imorgon.

2-4 Victor (Freddan)

Det var ett taggat VBK som började bäst och tog han om det mesta av spelet. Laget skapar ett par halvchanser och efter en kvart vaskar man fram en hörna. Hörnan slås mot straffpunkten och där dyker Jonas Karlén upp och möter bollen på volley! Bollen sitter som en keps på en gammal gubbe, alltså i krysset! Enligt rapporter var träffen kanske inte den renaste, men det var nog tur annars hade bollen troligtvis landat närmare Svingeln.

Västkusten fortsätter att hålla i taktpinnen med sitt snabba passningsspel och Gårda får mest jaga boll. Efter att VBK kommit runt på kanten och spelat in bollen framför mål dömer domaren straff till Västkusten då en Gårdaspelare går lite för hårt in i duellen. Straffen slås säkert i mål av Karlén på det klassiska sättet: boll i ena hörnet - målvakten i det andra!

Innan den första halvtimmen är spelad gör även VBK 3-0. Västkusten rullar inte bara boll via mitten utan varierar med en del djupledsbollar också. Jean Garrido Ortiz hittar frispelar Erik Lukacs med en av dessa djupledsbollar. Gårdas målvakt räddar dock friläget men returen hamnar hos Garrido Ortiz som kan lobba bollen i mål.

Efter detta försöker VBK mest hålla bollen inom laget och spela av halvleken. Detta straffar sig dock då det slarvas lite på mitten och efter ett ihopslag friställs Gårdas Mawuli Gokah och han kan placera in bollen i mål. Misstänkt offside men domare Ahlgren var bombsäker på sin sak.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors var väl mindre nöjd med att släppa in Gårda i matchen precis innan halvtid.

Reduceringen verkade ha tänt Gårda ordentligt för i andra halvlek kommer Gårda ut som ett helt nytt lag. De vann närkamper, var först på bollen och sprang otroligt mycket. Detta gav utdelningen nästan direkt och bara åtta minuter in i andra halvlek kommer nästa Gårdareducering. Bollen spelas ut på kanten och tar sig sedan in i straffområdet där den hamnar hos en helt fri Anton Benjam Walberg som inte gör något misstag.

För att få stopp på Gårdas framfart och för att få in lite pigga ben byter Västkusten in lite nya spelare. Gårda körde på och Västkusten fick mest slå ifrån sig under en period.

Västkusten tar sig tillbaka in i matchen och jämnar ut spelet men Gårda hotar ofta med sin spelvändningar. I minut 67 avgörs dock matchen. Efter en spelvändning av VBK får laget en, enligt uppgifter, ganska billig frispark ungefär 30-35 meter från mål. Lagkaptenen Pouyan Babr (som missade förra matchen pga avstängning) stegar fram och dunkar till bollen. Först ser det ut som bollen är på väg över men lagom innan målet dyker den ner under ribban och in i mål! Enligt rapporter ett riktigt vackert fotbollsmål!

Sist delen av matchen spelas mest av och VBK kan även göra ännu ett mål då Mohammad Shirviehpour kan ta sig runt på kanten och hitta en fristående Bahador Mohammadi som kan rulla in bollen i öppet mål.

Tränare Lindfors kände (som många andra) att det är konstigt att Gårda in är med högre upp i tabellen men det vill sig inte riktigt för Överåslaget i år. Dock anser han att VBK-segern var rättvis sett över hela matchen.

Olskroken tog en fin seger och kämpar sig kvar inom räckhåll för toppstriden. Inga matchrapporter från något lag finns ännu att tillgå. Hattrick dock av målsprutan Söder och Johan Hellenäs gjorde mål efter att ha missat förra matchen.

Götaholmaren får återkomma med mer om matchbilden senare...
------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelar FC Bosona mot Elisedal...