Division 6A - Serien som ger dig gåshud!

Den sista omgången innan serien vänder bjöd på massor av mål, eller var sägs om 8-0, 8-0 och 6-4! Vi börjar med att ställa frågan vad som egentligen hände i matchen mellan Croatia och United Africa?



Efter en titt på laguppställningarna så märks det att Croatia hade en hel del tongivande spelare borta. Dock fanns det många duktiga spelare som var med (Lesic, Ibishi, Berhane, Tesfai, Doroci med flera).

Matchen började dock jämt dock med ett övertag i bollinnehav för United Africa. Croatia ställer dock om riktigt bra när de får läge och efter 10 minuter får Lesic ett friläge efter en kontring. Duktige Akotun räddar dock. Lite senare kan Croatia ställa om igen och denna gång hittar Lesic in med bollen till Genc Doroci men volleyskottet går över. Boris Lesic har även en till chans efter en lång utspark men inget mål. Så mycket boll för United Africa men heta chanser för Croatia.

United Africa kan lite turligt ta ledningen efter att ett inlägg styrs i mål av en Croatiaspelare förbi sin egen målvakt.

Andra halvlek börjar med ett till UAFC-mål efter ett friläge då Croatias sista man blir av med bollen.

Croatias matchrapport (som hittas HÄR) tar inte upp så mycket mer av matchen. 3-0 till United Africa kommer iallafall genom ett till självmål. 3-0 står sig till den 73:e minuten sen gör United Africa FEM mål på 17 minuter!

Götaholmaren försöker få tag i lite folk som såg matchen för att ta reda på vad som hände i slutet.

Jobbigt läge för Croatia som nu plötsligt har tre raka förluster och tappar lite mark till toppen. United Africa däremot ångar på i toppen men kan få ett jobbigt besked på tisdag då förbundet beslutar vad följderna blir efter den avbrytna matchen mot Björndammen.



Öjersjö hade kniven mot strupen inför matchen och riskerade att bli fast under strecket. Det var en hel del förändringar inför matchen med byte av spelsystem och lite nya positioner för många spelare. Offensive Mikael Kubic spelade till exempel mittback och lagkaptenen Pierre Högberg, som brukar spela mittback, återfanns på en offensiv yttermittfältsplats! 

Kanske var det dessa nya positioner som inte riktigt hade satt sig men ÖIF fick iallafall en mardrömsstart med straff emot sig efter två minuter och 0-2 i röven efter 17 minuter. Straffen sattes av Jonas Karlén (kanske dags att ringa honom och höra om det senaste inom straffteknik) och Erik Lukacs gjorde Västkustens andra mål.

Trots att det såg mörkt ut för Öjersjö vek man inte ner sig och laget kunde jobba sig in i matchen och reducera precis innan halvtid genom Mikael Nilsson. Denne Nilsson skulle spela en viktig roll på Öjersjö IP denna dag.

Innan halvtid händer dock även något mindre trevligt för ÖIFJohan Andersson (Öjersjös tränare som fått hoppa in mellan stolparna de senaste matcherna) skadar knäet ordentligt och får kliva av. Möjligt att det var hans sista match någonsin. Istället får utespelaren Freddie Jillesjö ta på sig handskarna.

Andra halvlek blir väldigt svängig och lagen följs åt fram till 4-4 (Mikael Nilsson har nu gjort ett hattrick för ÖIF). Västkusten hade några bra lägen att punktera matchen när man ledde med 4-3 men istället kvitterade alltså ÖIF. Två sena mål från Öjersjö avgör matchen. Lite ovana målskyttar då både Jimmy Åsell och Pierre Högberg gjorde sina första mål för säsongen (när det gäller gula kort ligger de dock bra till). Rykten säger att Högberg snappade upp ett och annat om målskytte när Djurgården krossade IFK med 4-0 häromveckan ;-).

Enligt just Högberg vann Öjersjö tack vare lagets inställning och hårda slit. Inget av lagen spelade jättebra men Västkusten hade mer boll och Öjersjö hade lite tur med hur bollarna studsade denna dag resonerar Öjersjös kapten vidare. Men med tanke på ÖIF:s vårsäsong kanske det var dags att ha lite flyt...

Angående vinsten säger Högberg att:

Känslan i vårt lag är oerhört bra efter gårdagen och den glädjen som var igår var helt magisk att se, det säger väl allt när två stycken av våra spelare säger att dom inte trodde man kunde få gåshud i division 6...

Sånt gillar vi här på Götaholmaren!

Division 6A - Serien som ger dig gåshud!



Matchrapporten är inne från förbundet. Abaz avgjorde som sagt med matchen enda mål.

----------------------------------------------------

Nu är alltså halva serien spelad även om omgång 12 kommer att spelas nästa vecka (tisdag, onsdag och torsdag) innan sommaruppehållet. Även en match i omgång 13 kommer att spelas innan sommaruppehållet, nämligen Croatia - FC Bosona (29/6).

Götaholmaren hade tänkt att köra lite intervjuer så här när halva säsongen är spelad. Tanken är att få höra lite åsikter från både tränare och spelare i de olika 6A-klubbarna så här innan uppehållet. Kanske även lite fakta om de olika 6A-profilerna som inte Götaholmarens läsare kände till...

Förhoppningsvis dyker detta upp under veckan...

-----------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag och tyvärr blev det ännu en inte så välbesökt helgträning. Men vi som var där fick oss en genomkörare. Bland annat tränades det (av någon konstig anledning) straffar. #6 satte sin...

Groggen svarade bland annat för en riktig TV-räddning då han stod i mål och för en nickskarv så glasögonen flög...

Imorgon blir det bland annat en uppdatering av skytteligan och lite inför veckans drabbningar.

#6


Kommentarer
Postat av: Högberg

Kan inget annat än att bara garva åt dina kommentarer :) haha fan va go du e. .

2011-06-21 @ 00:37:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0