Rastaman Vibrations!



Det finns segrar, sköna segrar, förbannat sköna segrar men så finns det även så in i helvete (förlåt mamma) sköna segrar! Dagens vinst hamnar lätt i den sista kategorin. Men vi tar det från början...

Götaholm hade som bekant en hel del spelare borta på grund av avstängningar men Edvardsson var tillbaka från sin 30-årskris solsemester och styrelsen hade öppnat plånboken och flygit ner Mange från Katrineholm med privatplan (eller iallafall betalat tåget kanske?). Så här såg iallafall Götaholms lag ut för dagen:

Mackan
Koffe-Mange-Filip-Tony
Freddan-Rasta(C)-Martin J-Shafie
Abdi-Victor

Bänken:
Edvardsson
Freddie
JK

Matchen startade lite trevande och United Africa började lite hetare och hittade snabbt lite rull och djupledsbollar. Mackan fick en del att göra och plockade ner ett par inlägg och var ute på några djupledsbollar. Götaholm jobbade sig dock in i matchen och kunde hitta lite spel. Abdi fick några bollar att jobba på och Shafie kunde komma runt och slå ett inlägg som Abdi nästan hann först på. Det var dock United Africa som skapade de hetare chanserna. Götaholm är lite passiva i vissa lägen och United Africa har ett par avslut utanför straffområdet varav ett som touchar ribbans överkant, känns ändå som Mackan har koll på den.

Götaholm skapar några halvchanser genom ett par frisparkar som lyfts in mot mål men trots sin ringa längd så plockar Solomon Kunle Akotun de flesta, även i kamp med tre meter Dansk. En förbannat spänstig kille. Abdi har även några halvlägen där han nästan kommer igenom. Inget snack om att United Africa har mycket boll men de riktigt heta chanserna uteblir i första halvleken. Götaholm ligger ofta rätt i sina positioner.

Precis innan halvtid kan Götaholm ta ledningen. Freddan hittar Abdi med en djupledsboll ner mot hörnflaggan. Abdi slår ett högt inlägg mot Rasta som kommer inspringandes i straffområdet. Rasta funderar på att nicka bollen men kommer som tur är ihåg att hans nickar inte tillhör hans styrka och tar istället ner bollen på bröstet. I samma ögonblick blir han klippt över knäet och domaren pekar på straffpunkten (om det hade funnits en straffpunkt på Kviberg).

Kyss av bollen, check. Korstecken, check. Målvakt åt ena hållet, check. Bollen år andra hållet, check. 1-0 till Götaholm och fortfarande 100% i Götaholmströjan. United Africa-spelarna var inte jättenöjda med domaren. Tror dock inte att det var straffsituationen utan att de ville ha frispark på mitten i ett tidigare läge.

1-0 i halvtid och en halvlek där UAFC har mest boll och lite hetare chanser men där Götaholm hittar rätt i positionerna och kämpar.

Andra halvleken kan väl beskrivas med att Götaholm backade hem och grisade och kämpade och United Africa hade boll och anföll. Det blev mycket inlägg, särskilt från Samir Abbas känsliga vänsterfot, och en hel del Africa-hörnor. Det blev även en hel del skott utifrån, som nog Götaholm ska vara glada för, som inte träffade mål och gjorde de det så var Mackan där. Snabbe Calvin Okafor hade mycket boll på kanten och dribblade en hel del men Koffe skötte detta bra och de gånger han kom förbi fanns det uppbackning. United Africa skapar ett par riktigt bra lägen. Mackan får ett skott på sig och returen hamnar framför mål men skottet går över. Calvin Okafor har en jättechans när han får ett nickläge helt ren bara några meter från mål men bollen går över. United Africa har även en straffsituation som domaren helt rätt friar då Rasta petar bort bollen när UAFC-spelaren ska skjuta och då trillar han ihop istället.

Götaholms målchanser är lätträknade i andra halvlek. Två hörnor, där en blir halvfarlig men Akotun plockar den. Freddie har ett läge ur väldigt dålig vinkel som Akotun räddar. Götaholm har dock ett helt gäng "nästan" lägen då United Africa trycker upp allt de har i slutet. Rasta har två lägen att spela upp bollen mot Freddie och Victor som bara står och väntar vid mittlinjen men passningarna stannar på UAFC-spelare. Även Martin J har en chans att frispela Götaholmsanfallarna men även han misslyckas. Efter vad som kändes som den längst halvleken någonsin blåser till slut domaren av matchen!

En helt underbar seger, men var den rättvis undrar kanske Götaholmarens läsare? Självklart var den rättvis och det bästa laget vann. Detta kanske låter väldigt kaxigt men Götaholmaren tror på en väldigt enkel formel: Det bästa laget vinner alltid. Fotboll går ut på att göra mål och då blir det laget som gör flest mål per definition det bättre laget. Väldigt enkelt. Detta gäller självklart även i alla de matcher Götaholm förlorat när de skapat mängder med chanser och fört matchen...

Hade United Africa mest boll och flest klara målchanser? Självklart, inget snack om detta. Götaholm ligger inte i toppen för att man har rullat ut sina motståndare utan för att man hittar sätt att vinna matcher på... 

På något underligt sätt känns alltid kämpasegrar lite skönare än andra segrar ;-).

Hela laget gjorde en underbar insats och Mange och Filip var lysande som mittlås. Mackan fick hålla nollan för första gången i år och var riktigt stabil. Victor vann så mycket i luften att United Africa-spelarna till slut inte ens gick dit. Hela laget spang, slet och kämpade otroligt bra hela matchen...

Även Groggen var het och det visade han redan tidigare i veckan med uttryck som "sätta sig på pottsorken" och "flyta på en räkmacka" men efter matchen idag slog han till med en klockren Wedbergare. Filip fick tre stjärnor av Groggen efter matchen med motiveringen: Han var överallt med sin snabel!

Även Abdi bjöd på lustigheter som vanligt. Lillen påpekade att United Africas coach var väldigt trevlig efter matchen Abdi utbrister då: Ja, han är frisör! 

Det var även en hel del välbekanta ansikten vid sidan om. Pontus Svedberg och Tom Berndtson dök upp och även FC Bosonas Haris Memisevic. Självklart även Götaholms styrelse och flertalet av de avstängda götaholmsspelarna...



Eftersom jag börjar bli väldigt trött så blir detta inget jättelång referat utan Götaholmaren får hänvisa till FCB:s egen matchrapport för mer detaljer.

FC Bosona satte hög press direkt på Björndammen och redan efter fyra minuter kunde man ta ledningen genom Elvin Motovac efter riktigt klapp-klapp spel. Bosona fortsätter att föra matchen och kontrollerar mitten med fint kortpassningsspel. Det skapas en hel del chanser (bland annat en boll i stolpen). BBK är dock inte ofarliga och skapar två-tre bra lägen i första halvlek, bland annat en boll som räddas på mållinjen av Betim Bajrami.

Bosona fortsätter att rulla i andra halvlek men tröttnar efter ett tag. Några byten får dock fart på laget igen och det skapas en hel del chanser, bland annat sumpar den annars så säkre Muslimovic ett par riktigt bra lägen.

Björndammen flyttar upp med folk och satsar allt framåt och har några långskott och lite halvfarliga frisparkslägen men tio minuter från slutet kan den gamle måltjuven Sean Grebovic avgöra matchen. Fint framspelad av Haris Memisevic.

FC Bosona upp i topp och BBK får kämpa vidare i mitten av tabellen.  

FCB:s matchrapport.



Lekstorp tog en viktig trepoängare medan Öjersjö sitter fast i bottenträsket. 

ÖIF började dock matchen bäst och hade mycket boll i första halvleken medan LIF mest fick kämpa. Mållöst dock i halvtid. Lekstorp får dock en bra start på andra halvlek då Christoffer Fredriksson ger laget ledningen efter en hörna. Öjersjös kvittering kommer dock tio minuter senare genom en nick av Mikael Nilsson efter en frispark. Matchen står och väger men inhopparen Fredrik "Pastorn" Abrahamsson avgör i den 81:a minuten på en retur efter en frispark.

LIF:s matchrapport.
LIF-bloggens rapport.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon avslutas den 10:e omgången med det heta mötet mellan Marieholm och Croatia. Götaholmaren kommer dock inte att uppdateras förrän tidigast söndagkväll då hela redaktionen ska till Marstrand i helgen. Röda byxor och greköppning?

Stay cool!

#6

Kommentarer
Postat av: Fjellinho

Fan vad gött gubbar! Njut av helgen efter välförtjänt slit så ses vi nästa vecka.

2011-06-11 @ 08:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0