Skitmatch

GÖTAHOLM - LEKSTORP 1-2 (1-0)

1-0 Abdi Bashir (Fredrik Airosto) ca min 35
1-1 Johan Hedström (kanske?) ca min 60
1-2 Alfred Lindberg (kanske?) ca min 70


Götaholm
ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Filip-Ljungan-Felix
Matte-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Victor

Bänken:
Shafie
Freddie
Tony
Koffe
Edvardsson

Svårt att veta vad man ska börja med, förutom att jag jag hatar att förlora. Särskilt matcher där man vet att man kunde spelat bättre. Inget snack om att Lekstorp vann rättvist men Götaholm kan mycket bättre. Om vi tar det från början så startade Lekstorp matchen lite hetare och hittade lite bättre spel, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Götaholm kändes sega och var inte riktigt på tårna. Sakta men säkert tog man sig dock in i matchen lite mer och skapade lite halvchanser mest dock via långa inkast, långbollar och några frisparkar som lyfts in mot mål. Götaholm tar även ledningen då en Rasta-hörna hittar skallen på Abdi som kan nicka upp bollen i nättaket. Götaholm skapar även farligheter på en annan hörna som nickas ner mot mål men Lekstorps duktige målvakt Kim Granqvist räddar. Lekstorp skapar lite halvchanser och har några hörnor och frisparkar som dock blir resultatlösa.

Väldigt mycket långbollar från lagens backlinjer och inte så mycket ordnat spel på mitten från något lag. GBK går dock till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek fortsätter med mycket kamp och fler långbollar. Götaholm hittar lite spel på mitten och Rasta hittar ut med en boll till Shafie som sätter fart in i straffområdet. Där stöter han på två Lekstorpsspelare och han slår bollen framför sig och blir manglad från båda hållen. Ingen av LIF-spelarna är i närheten av att träffa bollen då Shafie som sagt la den framför sig. Hade han hunnit upp bollen? Det får vi aldrig veta men domaren pekar iallafall på straffpunkten. Inte så mycket att snacka om tycker Götaholmaren, och det hade han tyckt oavsett vilket lag som fått straffen.

Gamlestadsvallens gräsmatta börjar se hyfsad ut på sina ställen men det kan konstateras att straffpunkten är en mindre krater. Detta gör att bollen hamnar uppe på en kulle med ett stort hål precis innan (ingen ursäkt dock för en usel straff). Efter 10 raka straffmål under tre säsonger tog Rastas 100%-iga straffacit slut. Rasta vågar inte ta i ordentligt och straffen blir tam och i perfekt slänghöjd för målvakts-Granqvist. Bollen åt ena hållet och målvakten åt samma håll. Matte är där och hugger på returen men Granqvist täcker till hörna.

Det var nog på tiden att Götaholm byter straffskytt, kanske till någon som inte bara kan lägga en bredsida till höger om målvakten. Det fungerade iofs tio gånger men nu är det slut...

Om Rastas usla straff hade gått in så känns det som Götaholm hade fått med sig alla tre poängen.

Götaholm har dock en hyfsad period efter straffmissen och skapar lite halvchanser. Matchen präglas fortfarande av mycket långbollar och långa utsparkar från de båda målvakterna. LIF börjar dock skapa lite chanser och till slut får de utdelning. Lekstorp får en hörna som slås snabbt innan Götaholm hinner hitta markering och en omarkerad LIF-spelare (möjligtvis Johan Hedström) kan nicka in kvitteringen.

Götaholm försöker ta tag i spelet men det är en hel del trötta ben och inte så långt efter kan ett hetare Lekstorp även ta ledningen. Götaholmaren tror att det möjligen var #11 Alfred Lindberg som kunde slita sig loss och ta sig in i straffområdet och avslossa ett lågt skott som smiter in nere vid stolproten.

LIF hade även lite andra chanser (möjligen innan andra målet), bland annat en hård frispark som gick rakt på Mackan, ett friläge som Mackan kommer ut bra på och räddar och även en frispark som chippas fram till en LIF-spelare som missar målet.

LIF:s 2-1-mål kommer med ca 15-20 minuter kvar av matchen och det blir en ganska väntad avslutning på matchen. GBK går ner på en trebackslinje (Ljungan upp i anfallet) och dunkar upp långbollar. Lekstorp försvarar sig och ligger på kontring.

Götaholm skapar några halvchanser på hörnor och frisparkar. Rasta har en frispark i bra läge men även den är uselt slagen. Victor har ett bra frisparksläge men får ingen bra träff. Det skapas även några hörnor. Matte har en nick i ribban på en hörna men om inte minnet sviker var det vid ställningen 1-1.

Götaholms andra förlust är ett faktum och som Götaholmaren resonerade i förra inlägget är det alltid det bästa laget som vinner. Det kan väl sägas att Lekstorp spelade "Götaholms spel" (kriga, kämpa, jobba och slå en hel del långbollar) bättre än vad Götaholm gjorde och vann därför matchen.

Lekstorp har en hel del duktiga spelare. Sebastian Fransson oroade Götaholmsförsvaret mest hela matchen och kapten Robin Granqvist tog väl hand om Götaholms två och en halv meter dansk. Brorsan Kim var väldigt stabil i målet, inte bara för att han räddade en straff (den hade Hasse Ravelli tagit) men han var ute och plockade ner en hel del bollar och styrde sitt lag.

En riktigt tung förlust och det går att analysera varför och vrida och vända på det. Sanningen har dock hunnit ifatt Götaholm. Sliter, kämpar och krigar man inte så kommer man inte att hålla sig kvar i toppen. Visst kan Götaholm stundtals bjuda på fin fotboll, inget snack om det, men utan fokus och hårt jobb funkar det inte.

Grunden för att detta ska fungera är att vi orkar och för att orka måste alla träna. Väldigt enkel matematik. Ska Götaholm förbli ett topplag gäller det att alla har samma mål och prioriteringar. Har föreningen och styrelsen (och spelarna själva för den delen) satt upp sina mål och vad som krävs för detta så får spelarna anpassa sig till detta...

Trots att dagens förlust känns riktigt tung så ligger Götaholm bara tre poäng från serieledarna efter halva säsongen. En helt klart godkänd vårsäsong (även om den första matchen efter att serien har vänt ska spelas nästa vecka).

Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Det är bara att glömma detta och blicka framåt...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Matchrapporter för de andra matcherna i den 10:e omgången kommer i morgon (orkar inte det just nu). Här är iallafall resultaten från de spelade matcherna i den 10:e omgången:

Gårda-Björndammen 8-0 (igår)
Marieholm-FC Bosona 0-1 (idag)
Olskroken-Elisedal 2-1 (idag)
Götaholm-Lekstorp 1-2 (idag)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Förlusten kommer helt klart att sitta i ett par dagar men på söndag är det träning igen och då är det dags att jobba vidare.

Hatet att förlora är min drivkraft, en större drivkraft än lyckan att vinna, och försvinner den är det lika bra att lägga av. Spelar man bara för att det är kul så finns det Korpen. Förväntar mig inte att alla ska förstå detta, men så ser jag på det...

Det enda citatet som passar efter en sådan här förlust är självklart Glenn Hysen efter VM-90 när Sverige åkte ut efter 1-2, 1-2 och 1-2:
"Det här är k*ken - Nu ska jag supa mig kanon på Midsommar"

#6 

Kommentarer
Postat av: Johan Hedström LIF

Målskyttarna är rätt.



För övrigt en riktigt bra blogg, alltid kul att läsa =)

2011-06-17 @ 01:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0