Total kollaps...

Om Glenn Hysens midsommar-citat från VM-90 var befogat efter den senaste matchen mot Lekstorp så var den dubbelt så befogad efter kvällens katastrofmatch mot Croatia...

När domaren äntligen blåste av matchen stod det 9-3 till Croatia, men matchen var egentligen över redan efter 20 minuter. Vi tar det dock från början...

Götaholm hade fått lite sena återbud och ställde upp med följande lag:

Mackan
Freddan-Mange-Filip-Koffe
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Abdi-Victor

Bänken:
Freddie
Tony
Shahram

När matchen väl började blixtrade Croatia till direkt och redan i först anfallet hade Alexander Nylin (som var en av planens bästa) ett skott som touchade ribban. Även Götaholm hittade lite spel och precis i början av matchen har Abdi en jättechans då han får ett friläge men Croatias målvakt (för dagen Christian Jaconelli Celona) gör en fin räddning och i anfallet efter kan Croatia göra 1-0. Det är dock en bjudning från Götaholm då en bakåtnick blir för lös och Croatias forward (möjligen Jihad El-Hajj) hann först och kunde rulla in bollen förbi Mackan. Matchen står och väger igen och Götaholm har lite spel och Victor och Abdi oroar en del där framme. Croatia hittar sedan en bra spelvändning och Nylin kan få bollen utanför straffområdet och dra sin gubbe och dunka dit bollen med vänstern. Efter detta fortsätter bollarna att rulla in. Croatia är i stort sätt 100%-iga i början av matchen. Vissa mål är riktigt snygga, Boris Lesic har en riktigt fin klackpass till Vllaz Ibishi och andra är väl lite mer turliga då bollen studsar lite. 5-0 eller 6-0 är en straff som inte är mycket att säga om. Efter ca 30-35 minuters spel stod det 6-0 till Croatia. Bland det sjukaste jag varit med om på en fotbollsplan. Ett Croatia som har fått några mål med sig är aldrig roliga att möta...

Götaholm får ett tröstmål i slutet av halvleken. En Rasta-hörna hamnar lågt vid första stolpen och Martin skarvar den vidare till Victor som kan förpassa bollen i mål.

Matchbilden i andra halvlek blir självklart lite konstig då matchen sedan länge är avgjord. Götaholm försöker behålla sin stolthet och kämpar på. Croatia kan självklart ha kul och rulla boll. Spelet svänger fram och tillbaka och Croatia kan göra 7-1 på en hörna. Götaholm får iallafall göra två mål i andra halvlek. Shahram gjorde ett piggt inhopp och kunde nicka in ett Rasta-inlägg och sedan kunde även samme Shahram hitta in med en boll till Tobbe som kunde göra mål.

Mackan lackade ur vid Croatias nionde mål och klev av. Vad Götaholmaren tycker om det passar inte att skriva här...

Abdi hoppade oväntat in i kassen och höll nollan.

Det finns inte så mycket mer att säga. Croatia är ett väldigt bra lag och när de är på humör så spelar de en väldigt fin (och idag effektiv fotboll). Tyvärr för Götaholm. Boris Lesic har utan tvekan höjt Croatia sedan han kom tillbaka och Alexander Nylin var som sagt riktigt bra idag. Det är ingen skam att förlora mot Croatia men självklart ska inte Götaholm falla ihop helt som släppa in så mycket mål.

För Götaholm kommer sommaruppehållet ganska lägligt och det är bara att bryta ihop och komma igen.

Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag...

-----------------------------------------------------------------------------------



Ska man se något positivt med denna afton sett ur Götaholmsögon så gick iallafall de övriga resultaten Götaholms väg. Det gamla strävsamma paret FC Bosona och United Africa spelade ikväll 0-0Bläsebovallen och detta gör att inget av laget gjorde något ryck i toppen.

Det finns ännu ingen matchrapport på Bosonas hemsida så därför har Götaholmaren ingen aning om matchbilden. Sju gula kort vittnar dock om en hel del hårda tag.

Götaholmaren får återkomma med mer info.

  

I tisdags tog Lekstorp sin tredje raka seger och fortsätter sin klättring uppåt i tabellen. För Västkusten har det blivit tvärt om och laget förlorade sin tredje raka match.

Matchen började lite trevande och LIF backade hem medan VBK hade mest boll. Lekstorp var dock kompakta och lät inte Västkusten skapa några riktigt heta chanser trots allt bollinnehav.

Efter en kvart tar dock VBK ledningen då mittbacken Pouyan Babr får bollen på mitten av offensiv planhalva och drar iväg ett skott från 30 meter som sitter klockrent i klyckan!

Västkusten slappnar av lite efter målet och LIF skapar lite halvchanser. Ofta blir det farligt på fasta situationer då LIF lyfter upp sina duktiga huvudspelare. I den 37:e minuten får Lekstorp straff då Sebastian Fransson blir fälld. Inte oväntat går åsikterna isär på frågan om det var straff eller inte. Lekstorps lägret anser att Fransson var bollförare när han fälldes och Västkustenlägret anser att båda spelarna går mot bollen och missar. Götaholmaren har ingen aning, men straff blev det och mål blev det. LIF:s straffspecialist, den fällda Sebastian Fransson gör inget misstag.

Precis innan halvtid för LIF ännu en straff, denna gången mycket klarare. Marcus Pätsi kommer fri efter en djupledsboll och petar bollen förbi VBK:s målvakt och blir fälld. Fransson är iskall och ger LIF ledningen precis innan halvtid.

VBK hade mycket boll i första halvlek men skapade inte så mycket. LIF spelade lite rakare och satsade framåt på sina fasta situationer.

Andra halvlek liknar den första och VBK får en ypperlig chans att kvittera då domaren dömmer straff till Västkusten. VBK:s Jonas Karlén slår enligt rapporterna en bra straff (till skillnad från den i Götaholms förra match) men Kim Granqvist gör en idioträddning och tar en straff för andra matchen i rad!

VBK har svårt att skapa några riktigt farliga chanser efter detta och Lekstorp kan försvara sig ganska lätt och ta över matchbilden. 3-1 kommer via en frispark som Niclas Eliasson kan förpassa in i mål och 4-1 kommer genom en soloprestation av Sebastian Fransson. Istället för att satsa på ett hattrick spelar han dock istället fram Marcus Pätsi som kan lägga in bollen.

Det gick stundtals het till på planen och det utbryter lite tumult i slutet av matchen med en hel del knuffar och hårda ord och ledare på planen. Domare Jörgen Ahlgren verkade dock reda ut detta och lugna ner spelarna. Eftersom Götaholmaren inte var på plats är det svårt att uttala sig mer om vad som hände.

VBK får ett tröstmål i slutet genom Rachid Hersi.

VBK:s tränare Lindfors ansåg att Lekstorps seger var rättvis och att hans lag återigen såg väldigt loja och sega ut med mängder av felpass, dåligt jobb utan boll och dålig beslutsamhet i eget straffområde.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------

I tisdags slog Öjersjö Elisedal med 2-0 och Götaholmaren har genom sitt enorma kontaktnät lyckats komma över en liten matchrapport från ÖIF:s kapten Högberg...

Öjersjö är helt klart det bättre laget i större delen av första halvlek och kan även ta ledningen redan i den fjärde minuten genom Petar Bojovic på nick efter ett fint inlägg från Jimmy Åsell. ÖIF bjuder på många fina kombinationer i anfallsspelet och skapar en hel del chanser. 2-0 kommer efter 32 minuter genom Jacob "Gadden" Hasslöw. Mikael Nilsson slår en hårt frispark mot första stolpen där Pierre Högberg hinner före EIS-målvakt och skarvar bollen mot mål. Bollen dansar lite på mållinjen och Hasslöw tar det säkra före det osäkra och stöter in bollen. Enligt Högberg själv var bollen på väg in i mål men eftersom den gode "Gadden" inte gjort mål på 4-5 år så bjuder han på den...

Efter 2-0 målet dör matchen lite. ÖIF:s duktiga targetplayer Bojovic tvingas kliva av och EIS:s Peter Murphy blir utvisad.

I andra halvlek blir ÖIF lite för bekväma och matchen spelas mest av. ÖIF hade en del chanser men antingen blev det för omständigt eller så räddade Elisedals målvakt.

Det ska tilläggas att ÖIF hade tre 16-åringar i matchtruppen, varav två från start och en som blev inbytt...

--------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken och Björndammen spelade match idag och den slutade 2-2. Just nu finns det inte så mycket mer info om den matchen...

--------------------------------------------------------------------------------------

Beslutet om den avbrytna matchen mellan Björndammen och United Africa är nu inne och inte helt oväntat tilldöms BBK segern med 3-0. Detta är dock inte uppdaterat på förbundets sida ännu. Om det blev några personliga straff för de inblandade spelarna vet inte Götaholmaren just nu...

Möjligt att det blir ett inlägg imon innan midsommarfirandet drar igång. Annars kommer det ett under helgen. En hel del intervjuer har kommit in och vårsäsongen ska sammanfattas...

Glad Midsommar om vi inte ses i morgon!

#6  

Kommentarer
Postat av: mackan

skiter fullständigt i vad ni tycker om att jag gick av... sådär kul att släppa 9 mål när man känner att man inte gjort en direkt dålig insats, speciellt inte när man inte gjort en sämre insats än de andra på planen...

2011-06-25 @ 21:21:38
Postat av: Götaholmaren

Tycker inte att den diskussionen passar på bloggen. Vi kan ta den du och jag någon annan gång...

2011-06-25 @ 21:51:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0