Helgens matcher



Förra veckan var det Kortedala som fick se sig besegrade av Götaholm och i går var det gamla rivalerna Utbynäs. En hel del prestige stod på spel då lagen känner varandra ganska väl. Götaholms förre tränare Ronny Svedberg finns med i tränarstaben hos USK och Götaholms Nathaniel "Natti" Vanke spelade ett par säsonger i Utbynäs.

Bengan hade formerat laget så här denna soliga lördag:

Johan
Freddan-Mange-Ljungan-Tony
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Koffe
JK
Victor
Felix

Felix
var mest med om det skulle krisa då han egentligen är halvskadad sedan han klantade sig på jobbet och tappat grejer på foten.

Matchen började lite trevande och lagen kände på varandra. Det stod ganska klart att det skulle be en hel del kamp och hårda dueller. Götaholm tog ett litet intiativ och skapade en del halvchanser. Abdi hade ett bra läge när han snodde bollen för en Utbynäsförsvarare men efter att ha rundat målvakten rann bollen över linjen. Tobbe var pigg i inledningen och fick en del bollar att jobba med och han kunde utmana och skapa lägen. Natti började även han bra och tog emot mycket boll och fick många frisparkar med sig.

Halvleken svängde sedan över lite till Utbynäs fördel och laget skapade bland annat en hel del hörnor och inlägg. Det blev mycket bollar från båda lagens backlinjer direkt upp till anfallarna och inte mycket spel på innermittfältet. Det smällde som sagt på en hel del och Freddan fick inte oväntat syna den berömda ostskivan efter en sen tackling. Mange och Ljungan fick slita hårt som mittlås.

Halvleken svängde ännu en gång över till Götaholms fördel och laget kunde göra två lägliga mål innan halvtid. Vid det första bryter Natti en passning från Utbynäs målvakt och får fritt fram. Skottet räddas dock men landar hos Abdi som behärskat kan slå in bollen i mål. Vi på Götaholmaren är snälla och ger Natti en hockeyassist (alltså assist för skottet när någon annan gör mål på returen). Enligt Natti själv var allt dock genomtänkt och han "vallade" bollen till Abdi via målvakten ;-).

2-0 målet kom bara minuter senare. Tony slår en fin boll i luften från sin vänsterbacksplats på en löpande Abdi. Han tar sig förbi sin back och ner till kortlinjen. En klassisk snett-inåt-bakåt-pass till Natti som trycker upp bollen i nättaket! Ett vackert fotbollsmål.

Utbynäs kapten Pär Lagerqvist var väl sådär nöjd med detta mål (troligtvis ville han ha det till offside) och påpekade detta till domaren. Trots att Pär hade händerna bakom ryggen när han la fram sina åsikter verkade domaren mindre imponerad och sa till slut åt honom att han förbrukat de privilegier som en lagkapten har och att han skulle skicka av honom av planen vid mer klagande...

Götaholm gick alltså till pausvila med en 2-0 ledning och hyfsat spel. Mange klev av i halvtid och en nyvaken två och en halv meter dansk tog plats brevid Ljungan som mittback.

Götaholm började andra halvlek bäst och hittade äntligen lite mer spel via mitten och matchen kändes under kontroll. Utbynäs reducerar dock en stund in på andra halvlek genom ett långskott som Johan inte når och bollen seglar in under ribban. I detta läge vände matchbilden helt och Utbynäs tar över, duktige Fredrik Jarnevi har kommit in på mitten för Utbynäs och Götaholm får mest slå ifrån sig. USK kommer runt mycket på kanterna och inläggen duggar tätt in i Götaholms straffområde. Det dröjer inte länge förrän 2-2 målet kommer. Götaholm tappar boll mitt på egen planhalva och Utbynäs kan ställa om. Bollen når till slut fram till Fredrik Jarnevi som kan placera in bollen i öppet läge.

Götaholm ryker dock upp sig lite efter detta och får en frispark en bit utanför straffområdet. Ljungan tar sats och drar in bollen mot mål. Natti tar emot den och den hamnar hos Edvardsson som skjuter. Målvakten är på bollen men orkar inte hålla den utan 3-2 är ett faktum.

Resten av matchen böljar lite fram och tillbaka men med fördel Utbynäs som jagar en ny kvitteringen. Det blir grinigt och hårda närkamper på sina håll och det märks att det är en hel del prestige på spel. Utbynäs Alexander Devos kan intyga att Ljungans axlar håller alldeles utmärkt ;-). Ljungan fick ett gult kort som belöning för sina fina insatser.

Götaholm håller undan och kan ta en fin skalp. Det blir lite onödigt tjafs när slutsignalen går men det visar väl bara att det fanns en hel del vinnarskallar på planen.

Natti gjorde sin bästa match i Götaholmströjan och var inblandade i alla målen mot sin gamla klubb. Han fungerade perfekt som bollmottagare och fick många frisparkar med sig när motståndarna hängde som ryggsäckar på honom.

Det ska dock inte dras för stora växlar av detta. Självklart gött med ännu en vinst och särskilt mot Utbynäs. USK kommer nog dock att få kämpa hårt när femman drar igång.

Det var faktiskt inga problem alls att komma hem och säga till flickvännen (som spelar i Utbynäs 7-manna damlag) att min klubb är (just nu) lite bättre än din klubb... 

------------------------------------------------------------------------------------------------ 



Precis när Götaholmaren trodde att Croatia fått igång målskyttet (8 mål på de två senaste) tar det stopp mot IK Zenith (som åkte ur femman förra året). Zenith gillar att träningsspela mot 6A-lag men detta var den första vinsten på det fjärde försöket denna försäsong. Helt klart oväntat att det kom just mot tippade topplaget Croatia.



Öjersjö tog en riktigt fin seger i derbyt mot förra 6A-laget Bokedalen. Matchen hade inte direkt vänskapskaraktär och de röda och gula korten duggade tätt. ÖIF börjar bäst och håller i bollen medans Bokedalen försöker hitta lite längre bollar. Efter en halvtimme tar ÖIF ledningen med 1-0 genom Joakim Halldin som hittar krysset med ett fint skott. Bokedalen rycker upp sig och skapar en bra chans vid en hörna där Öjersjös målvakt Sellberg får visa prov på fina reflexer. Det var som sagt hårt spel och innan halvtid får Öjersjö en man utvisad efter två ostskivor.

I början av andra halvek rullar Öjersjö boll fint och detta leder till slut till en hands i Bokedalens straffområde. Straffen sitter i nättaket, fint lagd av Marcus Halldin och ÖIF utökar till 2-0Öjersjö har full kontroll och kan även öka till 3-0 genom Mikael Kubic (hans 8:e mål på 5 träningsmatcher!). Bokedalen får in en reducering och trycker på men istället är det ÖIF som är nära att göra fler mål. Även Bokedalen får en man utvisad i slutet. Information om matchen kommer från Öjersjös hemsida.

Imponerande av Öjersjö men frågan är om det ska tolkas som att Öjersjö kommer fightas i toppen av 6A eller att Bokedalen kommer att få det svårt i femman? Kanske både och? Vi får vänta och se...



Efter fem raka förluster och ett riktigt bottennapp med 1-8 mot Lundby 06 senast reste sig Västkusten och tog sin första vinst när Styrsö besegrades med hela 4-0!

Västkusten tar tag i taktpinnen direkt och Styrsö hänger inte med i tempot. Det skapas några chanser, den bästa är ett friläge som dock bommas av Erik Lucacs. Styrsö skapar inga farligheter i första halvlek men VBK tappar lite i tempo och halvleken slutar mållös.

I andra fortsätter VBK att trumma på och då kommer även 1-0 målet. Trötta Styrsöspelare tappar boll på egen planhalva och efter fint spel av VBK kan Edmond Shala enkelt rulla bollen i mål. 2-0 målet kommer strax efter då Shala hittar Lucacs i djupet och denna gången sitter bollen i mål. VBK har nu tagit över matchen helt och ökar på till både 3-0 och 4-0. 3-0 målet är ett riktigt vackert skott från Rashid Harsi och det sista målet görs av Lucacs som blir tvåmålsskytt. Styrsö har någon ströchans och VBK har flera lägen att göra fler mål.  

Tränare Lindfors var självklart nöjd med denna matchen särskilt i andra halvlek då VBK bestämde tempot. Att båda anfallarna fick göra mål är självklart viktigt men även att grovjobbareb Harsi fick komma med i målprotokollet.

Västkusten har alltså äntligen omvandlat sina målchanser till mål och då är de farliga.



Lekstorp spelade 3-3 mot division 3-laget Annelunds U-lag på sitt träningsläger. Målen gjordes av Magnus Andersson, Alfred Lindberg och Robert Söderberg.

I lördags spelades även Marieholm - Tuve men Götaholmaren lyckades inte hitta något reslutat.



Tidigare i dag tog Olskroken en riktigt fin seger då Pushers besegrades med hela 4-0. Måltjuven Jonas "Söder" Söderström gjorde Krokens alla mål! Tre spelmål och ett straffmål blev facit. Hela Krokens matchrapport hittas HÄR.

De andra söndagsmatcherna, FC Sparta-Elisedal och United Africa - Gothenburg Celtics har Götaholmaren inga uppgifter ifrån. Björndammen skulle ha spelat mot Hisingsbacka men de spelade final i Hisingsmästerskapen (förlust mot Torslanda) så den matchen blev inte av...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med lite humor a la Daniel Wedberg. Några av grabbarna och Wedberg hade tittat på kvalhockey och Mange skojade med Wedberg och ställde frågan:
Kommer Jidhe från Växjö eller Småland?
Wedberg nappade självklart på detta och började fundera: Växjö...nej, vänta...Småland...nej....Växjö!

Wedberg
hade även problem med om Södertälje eller Växjö låg längst söderut. Wedberg använde logiskt tänkande och kom fram till att det måste ju vara Södertälje - det hör man ju på namnet!

Wedberg, som var och tittade på Utbynäsmatchen, lyckades även att trassla in sig när det gäller skostorlekar. Enligt honom betyder skonumret hur långa fötter man har i centimeter!

Fotbollsmässigt verkar det dock gå bättre för Wedberg. Han har gjort mest mål under försäsongen för sitt nya lag SG-97 (7 mål på 9 matcher).

I dag spelade SG oavgjort mot IF Väster.

#6 (även om det blev #7 på ryggen i går)


 


Kommentarer
Postat av: Butcher

Betyder detta att Götaholm ska vara med i toppen i år eller att Utbynäs kommer att få det svårt i femman?

2011-03-27 @ 21:17:37
Postat av: Götaholmaren

Ja, du. Förhoppningsvis både och ;-)

2011-03-27 @ 21:24:14
Postat av: Groggen

Underbar läsning Rasta!! Speciellt när man befinner sig på ostkusten och inte kan vara med vid planen.

2011-03-27 @ 23:37:04
Postat av: Peter Rigo

hur blir det med matchen på lördag ska den spelas på krokäng eller kviberg läser man på Bosnas sida så står det kviberg och krokäng på våran och på förbundets sida så står den inte med

2011-03-28 @ 19:16:08
Postat av: Götaholmaren

Ja du. Borde väl vara Kviberg eftersom jag tror vi redan hade den bokad för match mot Lindholmen. Iofs konstigt att det inte står Kviberg på vår hemsida då...

2011-03-28 @ 20:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0