Äntligen seger!

Det var ett Götaholm som ställde upp med ett lag som saknade flera tongivande spelare. Det positiva med detta är ju självklart att andra spelare får chansen att kliva fram och visa upp sig och truppens bredd visar sig. Redan innan var det klart att Ljungan (skadad), Victor (skadad), Freddan (bortrest) och Mackan (vilar) saknades och lagom till samlingen blev det även klart att Edvardsson (skadad) och Flilip (jobb) skulle missa matchen mot de nya seriekollegorna Björndammen. Båda lagen hade innan matchen spelat tre tränings- eller cupmatcher var utan seger. Götaholms lag såg ut som följer:

Gustav

Som framgår av laguppställningen var det en ganska nykomponerad backlinje som klev in på Kviberg. När matchen väl kom igång var det Björndammen som började bäst. Götaholm försökte mest hitta sina positioner och när man väl fick boll så blev det lite slavrigt och stillastående. Björndammen visar fint tålamod och rullar runt bollen. Efter ett tag skapas också lite chanser och Johan sätts på prov och får göra några ingripanden.

Efter 15-20 minuter fylls tyvärr Götaholms sjukstuga på när mittbacken Johan "Mexico" Torsholm sträcker sig i baksidan av låret och tvingas kliva av. Den nykomponerade backlinjen får alltså ändras nästan direkt. Tony kliver in som vänsterback och Felix går in som mittback. Våra spelare från de sydligare breddgraderna (Danmark, Skåne, Blekinge) verkar vara lite veka, kanske dags att börja värva norrlänningar?

Björndammen har som sagt ett par bra lägen, bland annat en nick i ribban, och borde kanske gjort något mål. Götaholm jämnar dock ut spelet och hittar fram med lite bollar till Natti och Abdi men även ut på kanterna till Tobbe och Freddie. Det är också GBK som tar ledningen, ett snabb inkast av Tobbe hittar Natti nere vid kortlinjen och han spelar in bollen till Abdi. Träffen är allt annat än klockren men BBK:s målvakt lyckas på något sätt tappa in bollen. Rättvist? Nja, inte riktigt, men gött var det!

Inte långt efter lyckas Götaholm även göra 2-0. Ett anfall som tar sig fram på högerkanten hittar in till Abdi i straffområdet och han kör en liten slalomåkning i straffområdet innan han väljer att spela fram en sopren Freddie som bara kan rulla in bollen i mål. Ett vackert mål!

2-0 i detta läget känns kanske inte helt logiskt eller rättvist men det gäller att göra mål på de chanserna man har. Götaholm är nu inne i en bra period och trycker på framåt. Tobbe får en hel del bollar att jobba med och han tar sig runt på kanten och hittar Rasta med ett inspel snett-inåt-bakåt men skottet går över. Även Tony är pigg som vänsterback och har några fina offensiva utflykter. På en av dessa utflykter tar han sig hela vägen ner till kortlinjen och spelar bollen snett-inåt. Där kommer Rasta farande och ser att det är ledigt vid femte maskan från vänster precis under ribban. Enligt helt opartiska källor så var det ett vackert fotbollsmål!

Just när det verkar som Götaholm har full kontroll tar sig Björndammen tillbaka in i matchen och kan även de göra ett fint mål. GBK blir lite passiva och en BBK-spelare kan får tid på sig och lobba in bollen över Johan. Götaholm får dock sista ordet i halvleken när Abdi ännu en gång spelar fram Freddie. En fin löpning och en bra boll bakom Björndammens backlinje gör att Abdi kan ta sig in i straffområdet och spela fram Freddie som väljer att ta emot bollen innan han slår in den.

En första halvlek där Björndammen börjar klart bäst men där Götaholm visar skärpa framför mål och fina offensiva kombinationer.

Det byts lite i halvtid och bland annat byter Aleks av Johan mellan stolparna. Andra halvlek är ganska jämn spelmässigt men det känns ändå kontrollerat från Götaholms sida. Det enda målet som görs kommer från en av Björndammens bättre spelare (den lille killen med blåvit-rutig mössa). Han får en djupledsboll ute på kanten och bryter in och när de flesta väntar inlägg lobbar han in den över Aleks i bortre.

Efter detta har båda lagen en del chanser. Aleks får rädda ett friläge men även Abdi har ett  friläge som räddas. Götaholm kontrar bra och med lite mer kyla i passningarna hade det kunnat bli några mål till. Både Martin J och Felix har även bra frisparkslägen. JK kommer in på innermitten efter ett tag och Gustav debuterar i Götaholmströjan som vänsterytter.

Rasta bjuder även på en tribute till den skadade herr Torsholm med en klassisk snubbelfint. I fart läggs bollen till rätta med högern för att slås med vänstern, men precis när man ska träffa med vänstern petas bollen i väg med högern. Resultatet blir ett stort hål i luften. Vad gör man inte för att sprida lite glädje?

Götaholm tog alltså sin första seger för året och visade prov på fint offensivt spel. Abdi visar med sin snabbhet och speluppfattning att han kommer bli ett hot mot vilka lag som helst. Natti var stark och kan hålla i bollen och ge Götaholm tid att flytta upp. Freddie visar att någon i familjen i alla fall vet vart målet finns (storebror Daniel lär ha blåst några bra lägen när SG förlorade i helgen).

Efter en lite snurrig inledning satte sig även det defensiva spelet trots en helt ny backlinje. Martin J skötte sig stabilt som mittback och Felix är alltid en klippa med sin stenhårda tacklingar och sneda rensningar.

Tony gjorde en pigg match som kröntes med en fin assist och JK gjorde ett bra inhopp på den lite ovana innermittspositionen.

Alltid skönt med en vinst och nu är det bara att jobba vidare!

Roligast i går var på samlingen då Groggen nämner att det är den välkände domaren Jos (Jan Ove Johansson) som ska döma matchen. Bengan hör inte riktigt och tycker sig höra något annat:

Va? Idiot?

Visst kan vissa domare vara idioter men lite hårt att såga dem innan matchen ;-)

Kroken förlorade med uddamålet mot division 3-laget Alingsås U-lagAIF tog ledningen genom en mycket fint slagen frispark och kunde utöka till 2-0 efter en hörna där bollen till slut kan tryckas i. Olskroken kommer runt en del på kanterna men hittar inte riktigt rätt med avsluten. Reduceringen genom Robin Sundqwist är i alla fall vacker då han trycker upp bollen i nättaket, fint framspelat av Yashin Hajee. Det ska tilläggas att Kroken saknade en hel del tongivande spelare och bara hade med sig 13 gubbar till matchen. AIF lyckades även få en spelare utvisad i andra halvlek men eftersom det var träningsmatch fick en annan spelare ersätta.

Nu har äntligen alla 6A-lag klivit in i träningsmatchandet. Nykomlingen United Africa ställdes i sin första match för året mot division 7-laget FC Roma UnitedBläsebovallen. Matchen började ganska nervöst och slarvligt från båda håll och det var inte förrän efter en halvtimme som något av lagen kunde få igång lite spel. När detta väl hände var det UAFC som tog tag i mittfältsspelet och kunde även ta ledningen genom Kevin Andy. Roma har några ströchanser men UAFC kan även göra 2-0 innan halvtid, även denna gång är det Kevin Andy som håller sig framme.

I andra halvlek tar Roma över och skapar mängder med chanser men United Africas målvakt Daniel Quaye stoppar allt. Enligt Romas hemsida fanns det till och med representanter från en närliggande division 3-klubb som ville kolla extra på Quaye.

Tyvärr får matchen ett lite tråkigt slut när Roma får en man utvisade och känslorna svallar över på vissa håll.

Croatias målskyttar från 3-3 matchen mot Lekstorp är inne: Alexander Nylin, Fitim Aliu och Joel Tesfai. När det gäller Croatia så träningsspelar de redan i morgon tisdag mot Anneberg.

Ett matchreferat från just denna 3-3 match har dykt upp på Lekstorps hemsida. Croatia började matchen bäst och tar också ledningen efter 9 minuter. Lekstorp kommer dock tillbaka och kan kvittera i den 26:e minuten och tar över halvleken efter detta. Trots mängder med bra chanser för LIF står det 1-1 i halvtid. Andra halvlek är jämn med liten fördel för Croatia som också kan ta ledningen i den 65:e minuten. LIF kvitterar dock igen men det är många trötta ben och många byten. I 83:e minuten kan Croatia ta ledningen för tredje gången i matchen men bara för att se Lekstorp kvittera ännu en gång. Croatia försökte som vanligt att hålla bollen inom laget och spela till sig chanser.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholms egen Gustav Vasa (Robin Larsen) tog sig till slut i mål i Mora på tiden 6 timmar 43 minuter och 30 sekunder. Detta gav honom en hedrande 4291:a plats. Nu får vi bara hoppas att han dyker upp hos GBK snart!