Inför helgen & lite annat gött...

Götaholmaren börjar med att meddela att Nemanja "Nemo" Savovic lämnar Götaholm. Nu i veckan slogs det tyvärr fast att Götaholm inte kommer att få ihop ett juniorlag till nästa säsong vilket gör att Nemo lämnar för spel i Sävendalens juniorlag. Det har varit många turer i fallet och Nemo har varit och tränat med Sävedalen vid flera tillfällen.

Riktigt tråkigt tycker vi här på GötaholmarenNemo redan förra året knackade på dörren till a-lagsspel i Götaholm och spelade flera matcher. I år hade han med största sannolikhet fått en hel del speltid, särskilt då han kan användas på flera positioner och eftersom han utvecklas och blir bättre hela tiden.

Förhoppningsvis hämmas inte Nemos utveckling av att spela juniorfotboll ett år till istället för seniorfotboll men det är bara att respektera Nemos val och önska honom lycka till!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppslutningen till gårdagens träning får betyget "sådär". Kanske var det den tidiga träningstiden, kanske var det vädret som påverkade. 14 spelare varav två målvakter blev iallafall facit.

Större delen av träningen gick åt till att spela 4 mot 4 utespelare på en ganska liten plan med målvakter. Det rullades på tre fyramannalag där det vilande laget agerade väggar.

Spelet var hyfsat och tempot bra. Med den första bollkontakten i den första matchen gjorde Tony mål. Aleks bjöd som vanligt på några fina TV-räddningar men även en fin dubbelräddning där han fångade bollen framför fötterna på Natti. Felix var tillbaka i spel och vid ett tillfället lyckades han finta omkull Tobbe så att han blev liggande en stund. Väldigt roligt! Martin J stod för träningens miss då han sköt bollen över från en meter, kanske var det en dålig pass? Victor var tillbaka i spel och sköt på allt, en del gick på mål andra fick Lillen hämta i grannkommunen...

Inför morgondagens match mot GAIK är det fortfarande en del spelare på skadelistan. Både Ljungan och Mexico saknas. Edvardsson tränade för fullt i går men missar matchen på grund av jobb men Felix är med i matchtruppen. Aleks kommer att stå hela matchen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Resultatet från förra lördagens träningsmatch mellan Lindholmen och 6A-laget Marieholm har äntligen kommit in. Så mycket mer om själva matchen än just resultatet finns dock inte.



Marieholm spelade även i Östra Cupen i onsdags där det blev en tokförlust mot Bergsjö IF med hela 1-6. Marieholm fortsätter att blanda och ge.

---------------------------------------------------------------------------------------------------



FC Bosona fortsätter med sitt täta matchande och fortsätter även att rada upp vinster. I går besegrades 6C-laget Grimmereds BK med hela 5-1Bläsebovallen.

På grund av det täta matchandet saknades flera "ordinarie" spelare i FC Bosona, bland annat Darmin Muslimovic, Haris Memisevic och Sean Grebovic. Tanken med de många träningsmatcherna är att många spelare ska få chansen att visa upp sig. Med tanke på resultatet så verkade dessa "ordinarie" spelare inte saknas ;-)

Bosona börjar matchen med att rulla och hålla bollen inom laget. Det dröjde inte heller länge innan laget började skapa målchanser och möjligen skulle Bosona haft en straff tidigt i matchen. Ledningsmålet kom i allafall genom Tommy Lundqvist fint framspelat av Elvin Motovac.

Grimmered svarade dock direkt genom att kvittera efter en tilltrasslad situation i Bosonas straffområde. I denna situation blir även Bosonas Nima Ahmadyan skadad.

Bosona återtar dock ledningen och Motovac ligger även bakom detta mål med ett fint inlägg som Asmir Tahmaz kan dra in på volley. Grimmered tillåts inte skapa mycket framåt och innan halvtid avgör Bosona matchen med två vackra mål till signerade Amir Hadzic och Elvin Motovac.

Bosona fortsätter att spela rolig anfallsfotboll i andra halvlek och matchens gigant Elvin Motovac gör sitt andra mål. Ett mål som enligt rapporter var riktigt snyggt. Bosona kontrollerar matchen helt och kan rulla boll resten av matchen.

Bosona imponerar igen, särskilt med tanke på att starka många namn saknas. Truppen känns verkligen bred...

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Som vanligt är det många träningsmatcher med 6A-intresse till helgen. Götaholmaren har självklart full koll:

LÖRDAG 12/3

GÖTAHOLMS BK - GAIK
(Kviberg 12.00)

GAIK fick hoppa in när Styrsö gick vidare i cupen. Förra året befann sig Göteborgs AIK i femman och i år spelar man i 6B. Blir en bra värdemätare för Götaholm. GAIK har cup- och träningsspelat bra och har på sina fem matcher fyra vinster och en förlust.

FC BOSONA - GÖTEBORGS STUDENTERNA (Bläsebovallen 16.30)

Bosona fortsätter sitt hårda träningsmatchande och ställs i morgon mot division 5-laget Göteborgs Studenterna (5:a i 5A 2010). Bosona har som tradition att spela träningsmatch mot Studenterna men jagar fortfarande första segern.

LINDHOLMENS BK - CROATIA GÖTEBORG (Krokängsplan 12.00)

Croatia jagar första segern 2011 men kommer att få det tufft mot Lindholmen. LBK missade i kvalet till femman förra säsongen och slog Marieholm med 2-1 förra helgen.

LÖVET/JOHANNEBERGS IF - OLSKROKENS IF (Guldheden Södra 12.00)

Kroken har sett stabila ut hittills och fått några nya intressanta namn. I morgon ställs de mot 6B-laget Lövet/Johanneberg som slutade 6:a förra säsongen. I Lövets matchtrupp återfinns faktiskt två gamla Rödboprofiler, nämligen den evigt unge Peter "Peppedinho" Andreasson som gärna kör en klackpassning med tittfint och även den sorkdödande lastbilschaffisen med de vassa armbågarna - Christoffer Wange. Om den gode Peppe spelar på mitten lär Krokens mittfält få se upp ordentligt, inom mittcirkeln i alla fall ;-)

MARIEHOLM BoIK - MASTHUGGETS BK (Gunnaredplan 12.00)

Ska bli intressant att se hur Marieholm reagerar efter storförlusten mot Bergsjö IF i cupen i veckan. Motståndet i morgon står Masthuggets BK för, enligt Dalla på Fiskebäcksbloggen blir "Hugget" att räkna med i toppen av 6C. Förra året blev det en mittenplacering. Har värvat mycket, balnd annat ett gäng spanjorer!

RANNEBERGENS IF - LEKSTORPS IF (Hjällbovallen 14.00)

Rannebergens a-lag ligger i division 4 men enligt förbundets sida är det reservlaget som möter Lekstorp. Hur som helst blir det säkert en bra värdemätare för det ännu obesegrade Lekstorp.

ÖJERSJÖ IF - ALINGSÅS INTERNATIONELLA FF (Öjersjö IP 14.00)

Efter att ha vilat förra helgen kliver Öjersjö in i träningsmatchandet igen. Motståndare är AIFF som återfinns i division 6 Alingsås, där de slutade trea förra säsongen. Ska bli intressant att se om Öjersjö har konserverat formen sen 6-1 överkörningen av Hyppeln

VÄSTKUSTENS BK - HÖNÖ IS (Kviberg 15.00)

VBK ställs mot division 5-motstånd i morgon då Hönö IS drar till fastlandet och närmare bestämt Kvibergs konstgräs. Västkusten verkar ha hittat ett bra spel men saknar skärpan framför mål. Kanske lossnar det mot Hönö?

SÖNDAG 13/3

LÄRJE-ANGEREDS IF (Juniorer) - UNITED AFRICA FC
(Bläsebovallen 12.00)

Enligt förbundets hemsida ska denna match spelas på söndag, den finns dock inte med på UAFC:s hemsida. På Lärjes hemsida går det bara att läsa att u-truppen spelar på lördag mot FC Bosonas juniorlag. Frågetecken alltså på denna match...

BJÖRNDAMMENS BK - HÄRRYDA IF (Furulundplan 15.15)

Björndammen jagar första segern för 2011 och får nog något att bita i då division 5-laget Härryda (som vann 6B ganska överlägset 2010) står för motståndet...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK skulle ha spelat mot Mölndal i helgen men den matchen är enligt Gårdas hemsida inställd.

Elisedal spelar på måndag 14/3 mot Lokomotiv.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren tycker det är underbart att nästan alla 6A-lag är i gång i helgen!

Resultat och uppdatering för lördagens matcher kan dröja till söndagen på grund av förtäring av alkoholhaltiga drycker under lördagskvällen...

#6      


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0