Lite mer från helgen...



Väldigt oväntat fanns resultatet att finna på United Africas hemsida! Även en liten matchrapport som förklarade följande: Great performance by United Africa FC yesterday.... the boys had control and discipline over the game from the first to the last minute.

En storseger för United Africa alltså så här två veckor innan serien. Svårt att bedöma motståndet dock då Gothenburg Celtic slutade 8:a i 7C förra säsongen. Efter premiären mot FC Bosona lär vi se vart vi har UAFC...

---------------------------------------------------------------------------------

Fortfarande inga resultat från Marieholm-Tuve (spelades i lördags) eller Elisedal-FC Sparta som spelades i går.

Enligt Götaholmarens direktlänk till Croatia vann IK Zenith med 2-1 och inte 2-0, källan är väldigt säker då den kommer från Croatias målskytt Thomas Celec. Enligt Celec hade Croatia ett kraftigt spelövertag och många brända chanser, särskilt i första halvlek.

---------------------------------------------------------------------------------

För er som inte läser FCF på direkten - En blogg för FC Fiskebäck (alla som är intresserade av lokalfotbollen borde göra detta) så har Dalla börjat tippa hur serierna kommer att sluta i år. När det gäller 6A har han hunnit med två lag, nämligen United Africa FC och Björndammens BK. Björndammen hamnade på 10:e plats och United Africa hamnade på den 12:e och sista platsen. HÄR kan ni läsa om Björndammen och HÄR om UAFC.

Götaholmaren kan hålla med om att BBK kan få det tufft men till skillnad från Dalla tror vi här att United Africa kan bli en obehaglig överraskning för många lag. Till Dallas försvar ska det dock tilläggas att de tippades sist mest på grund av att Dalla inte kunde hitta så mycket information om laget. Har man koll på i stort sett alla de lägre serierna i Göteborg så är det svårt att ha benkoll på alla lag. Tur då att Götaholmaren finns, som bara fokuserar på en serie, den hetaste av dem alla: 6A!

Fiskebäcksbloggen
släppte även en rejäl nyhet förra veckan och för er som inte läst om det gällde det den gamle burväktaren Bengt "Bengan" Andersson (med en massa allsvenska säsonger, SM-guld och år som utlandsproffs). Bengan är nämligen klar för Önnered! Laget åkte ur 6C förra året och tog bara 8 poäng. I år återfinns laget i 7C. En hyfsad värvning! Det återstår ju dock att se om han verkligen står några matcher.

Det dyker ju faktiskt upp lite gamla lirare i de lägre divisionerna med jämna mellanrum. Gårda hade ju ett gäng för några år sen och under min tid i Rödbo IF dök Pontus Kåmark upp som mittback i Kap Verde.

-------------------------------------------------------------------------------------

Undrar vem som tar hem skytteligan i 6A 2011? Den tanken slog redaktionen på Götaholmaren tidigare i dag. Vid en återblick på skytteligan 2010 går det att konstatera att de flesta toppnamnen är borta. Vinnaren på 24 mål Martin Delmoro har med största sannolikhet lämnat Elisedal, Croatiaduon Boris Lesic och Mikael Sephai (16 och 15 mål) spelar troligtvis inte förrän till hösten. Götaholms måltjuv Daniel Wedberg (15 mål) missar nuförtiden 3 av 4 lägen hos SG-97 och Bokedalens Jonas Nilsson och Niklas Nilsson (båda 12 mål) spelar i femman.

Av alla spelare som gjorde 10 mål eller mer förra säsongen återfinns bara två denna säsong i 6A. En av dem har en riktigt bra chans att ta hem skytteligan, nämligen Olskrokens Jonas "Söder" Söderström (tvåa 2010 med 18 mål). Den andre har inte lika stor chans om inte Götaholm får 25 straffar under säsongen eller om ett orimligt antal hörnreturer landar precis utanför straffområdet ;-)

Söder har dock satt upp ett otroligt tempo redan under försäsongen. På Krokens 7 träningsmatcher har Söder gjort 10 målGötaholmaren vill även minnas att han saknades i deras första träningsmatch. Detta ger ett snitt på 1,67 mål per match vilket på 22 seriematcher skulle ge ungefär 37 mål! Nu är det väl ingen som på fullaste allvar tror att Söder kommer piska in så många mål i serien men han kommer med största sannolikhet att vara med i toppen av skytteligan!

En annan som imponerat i träningsmatchern, i alla fall målmässigt, är Öjersjös Mikael Kubic som på Öjersjös 5 träningsmatcher gjort 8 mål, ett nästan lika bra snitt som Söder. Kubic har även gjort mål i alla fem matcherna. Förra året stannade han på 7 mål, fler att vänta i år?

Även Lekstorps Sebastian Fransson och Marcus Pätsi bör nämnas. Fransson har gjort 6 mål och Pätsi har svarat för 7 mål. Båda har även svarat för varsitt hattrick.

När skytteligan väl är avgjord lär nog någon spelare från FC Bosona finnas med. Frågan är bara vem? Kanske spelande tränaren Sean Grebovic (23 mål i 7:an förra säsongen), eller nyförvärvet från Kortedala Haris Memiosevic (19 mål när Kortedala vann 5:an) eller deras bäste målskytt under försäsongen Elvin Motovac?    

Kan Götaholms Abdi Bashir axla Daniel Wedbergs mantel som lagets målgörare? Götaholmaren tror det i alla fall!

Eftersom det saknas målskyttar från väldigt många matcher med 6A-lagen kan det hända att det finns spelare som öst in mål under försäsongen som tyvärr Götaholmaren inte märkt. Gör era mål i serien istället så dyker det garanterat upp här!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Seriestarten närmar sig med stormsteg och Götaholmaren jobbar vidare på den ultimata 6A-guiden (som dyker upp nästa vecka). Förhopppningsvis kommer det även att dyka upp lite rankningar och kanske någon rolig omröstning!

#6

Kommentarer
Postat av: Peter Rigo

var spelas genrepet till helgen lite olika info beroende på vilken hemsida man läser för på GBKs står det krokäng och på Bosnas står det kviberg

2011-03-28 @ 20:43:45
Postat av: Alex

Marieholm-Tuve 2-2.

2011-03-29 @ 16:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0