Götaholm kom laddade till derbyt mot seriesegrarna i division 5A 2010 Kortedala IF. Bengan hade snickrat ihop följande lag:

Bänken:
Freddie
Martin J
Koffe

Matchen började lite trevande men det var Kortedala som hade övertaget och tryckte tillbaka Götaholm. Dock utan att skapa några jättechanser. Kortedala hade några långskott och Johan får göra några ingripanden. Götaholm lyftet långt i början men efter ett tag får man ner bollen och hittar lite spel på mittfältet. Både Tobbe och Shafie har några bollar att jobba med även om Götaholm borde vänt spelet ännu mer. Matchen står och väger lite och Kortedala har aningen mer boll men Götaholm står upp väldigt bra. Kortedala är på väg igenom några gånger med antagligen Götaholms backlinje där med en fot eller så är Johan bra med. En stund innan halvtid har Götaholm en hörna. Bollen rensas iväg och Kortedala kan ställa om blixtsnabbt. Deras spelare som har bollen driver in i straffområdet och Johan kommer ut men bollen placeras i mål.

Götaholm har några vassa kontringar där sista passen tyvärr inte går fram och första halvlek slutar 1-0 till Kortedala. Gamle götaholmaren Tim Berndtson spelade hela första halvlek för Kortedala och såg pigg ut. KIF bytte nog nästan hela laget till andra halvlek och båda Tom Berndtson och Pontus Svedberg kom in.

Kortedala börjar andra halvlek lite bättre och har lite piggare ben men Götaholm står upp bra och jämnar ut spelet. Båda lagen har en hel del chanser i andra halvlek. Abdi får en hel del bollar att jobba på. Han har även 2-3 riktigt bra chanser. Även Natti har en bra chans i straffområdet. Det blir dock en lite oväntad matchvinnare. Götaholm får en frispark en bit in på offensiv planhalva och Edvardsson drar in den mot mål. Den touchar någon spelare och sedan touchar den Felix som kommer springande och ställer Kortedalas målvakt helt. 1-1!

Kortedala höjer nu tempot lite och skapar lite halvchanser men Johan är bra med. Kortedala har en del vassa omställningar och Rasta får till exempel ta ett gult kort för att stoppa en kontring. Det var bara att suga tag i tröjan och syna ostskivan.

Segermålet kommer på en hörna. Felix tar den och den går med inåtskruv mot första stolpen och över Natti och Victor trycker undan sin gubbe och bollen går direkt in! Underbart skönt och 2-1 till Götaholm!

Kortedala trycker självklart på för en kvittering men slår väldigt mycket långbollar, vilket är tacksamt för Felix och Victor. Götaholm bjuder väl inte på något skönspel i slutet men segern bärgas!

Sett över hela matchen har Kortedala mer boll men ser man till vassa målchanser så har Götaholm fler och behöver inte be om ursäkt för vinsten. Underbart jobb!

Viktigt dock att inte detta leder till hybris. Som Tobbe sa till Victor när han gick: Hem och sug! Götaholm får suga på den här karamellen ett par dagar och sedan fokusera vidare!

Dagens Wedberg stod Freddie för: Felix berättar att han precis köpt en lägenhet.

Freddie frågar: Är det hyresrätt eller bostadsrätt?
Felix svarar: Är du dum eller, klart det är en bostadsrätt?
Freddie: Man vet aldrig!

Lite poker och kanske några kalla efter matchen på lördag med laget. Tom och Pontus är inbjudna!