Händelserik helg...



I går spelade Götaholm sin femte match för året och efter att Styrsö inte kunnat spela (pga av cupspel) blev det alltså GAIK som stod för motståndet. Ett riktigt stabilt och duktigt motstånd skulle det visa sig. Tränarstaben hade i alla fall plockat ut detta lag:

Aleks
Freddan-Victor-Filip-Felix
Tony-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Freddie
Martin J
Koffe

Noterbart är att Götaholm på sina fem matcher i år inte spelat två matcher med samma fyrbackslinje någon gång. Nio olika spelare har startat i backlinjen under försäsongen.

Det märktes direkt att GAIK bestod av ett gäng rutinerade herrar och att Götaholm skulle få jobba hårt. Det stod också klart att Götaholm skulle få det svårt i luftrummet. GAIK hade faktiskt en boll inne efter bara ett par minuter då en frispark från kanten nickades i mål. Domaren hade dock hittat en offside.

Götaholm hade väldigt svårt att hitta uppspel på mitten eller på fötterna på sina anfallare och det matades mest med långbollar. I början skapar dock Götaholm lite halvchanser och kan även ta ledningen efter en hörna. Hörnan slås av Felix och den skruvar sig faktiskt i mål även om en GAIK-spelare är på bollen. Vissa avundsjuka vänstermittfältare hävdar bestämt att det var självmål men här på Götaholmaren noterar vi ett Felix-mål.

GAIK jobbade sig in i matchen och det kändes farligt så fort de fick hörnor eller frisparkar som de kunde lyfta mot mål. De rörde sig mycket och försökte hålla ner bollen. Götaholm kändes lite stressade och många bollar tjongades i väg utan adress när det hade gått att hålla bollen inom laget.

Trots detta gör även Götaholm 2-0. Abdi fick lite bollar att jobba med i djupet och i ett av dessa lägen tog han sig in i straffområdet. Där anser domaren att Abdi blir fälld och pekar på straffpunkten. Det ska tilläggas att straffen kan arkiveras under rubriken "billig" då Abdi föll väldigt lätt.

Rasta fortsätter att vara 100-procentig från straffpunkten i Götaholmströjan. Målvakten gick åt ena hållet och bollen åt det andra.

GAIK fortsätter dock att mala på och pressa Götaholm som har väldigt svårt att få till något ordnat spel. Trots detta vaskar man fram ett par chanser till i första halvlek. Rasta har ett hyfsat volleyskott efter en hörna som tyvärr går rakt på målvakten och Natti har ett bra lobbläge när det blir missförstånd i GAIK-backlinjen och deras målvakt är långt ute.

GAIK skapar fler och fler chanser och Aleks får göra några svettiga och får även hjälp av Freddan som räddar en boll på linjen. Till slut kan GAIK reducera efter en hörna. Aleks får inte riktigt undan bollen och en GAIK-spelare kan stöta in bollen från nära håll. Det dröjer inte länge förrän kvitteringen kommer. En djupledspassning går mot Götaholms straffområde och både en GAIK-anfallare och Götaholms mittbackar är på väg mot bollen samtidigt som Aleks kommer ut för att rensa. Aleks hinner först men rensningen hamnar hos en GAIK-spelare ute på kanten. Han slänger iväg ett skott mot mål som lite turligt touchar några spelare och går i mål. Lite turligt mål men med tanke på alla GAIK-chanser så var det helt logiskt.

Andra halvlek ser tyvärr likadan ut och GAIK fortsätter att kontrollera spelet. Götaholm har väldigt svårt att hålla bollen inom laget utan det blir mest chansbollar. GAIK fortsätter att skapa chanser, särskilt på fasta situationer då nästan alla bollar gick mot GAIK:s duktige lagkapten Jonas Andersson som nog inte förlorade en nickduell under hela matchen. Han hade ett par lägen som nog borde resulterat i mål. GAIK har dessutom en boll i insidan av stolpen efter ett friläge. I slutet av matchen blir det lite öppnare spel och Götaholm skapar faktiskt lite chanser och lite spel. Tobbe får äntligen ett par bollar på sin kant och kan komma förbi och slå in bollen. GBK har även ett par hörnor som blir halvfarliga, Tony är närmast men hans skott går över. Abdi får också en bra chans efter fint spel på mitten, uppspel på Natti som lägger hem på Freddie som på ett tillslag slår den i djupet på Abdi. Han utmanar och kommer förbi sin gubbe men skottet räddas av målvkaten.

Inte helt oväntat fick Tobbe en ostskiva av domaren efter en glidtackling som var lika sen som ett SJ-tåg i en snöstorm.

Andra halvlek slutar mållös och matchen slutar alltså oavgjord. Något som Götaholm ska vara väldigt nöjda med. GAIK är ett riktigt bra lag, tunga att möta, duktiga i luften, och det märks att de har många spelare som spelat mycket matcher högre upp i seriesystemet. Det var riktigt jobbigt på innermittfältet, särskilt mot lagkapten Andersson (med ett förflutet i bland annat IFK Göteborg, BK Häcken, SG-97 och senast Sandarna).

Götaholm såg inte helt bekväma ut med boll men ska man hitta positiva saker så fortsätter laget att göra mål även om spelet inte alltid stämmer. Dessutom slutade ju matchen faktiskt oavgjort även om GAIK hade bättre spel. GBK fick sig helt enkelt en riktig genomkörare och det är bara att blicka framåt. På torsdag står Kortedala för motståndet.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Innan matchen dök lite oväntat Alexander Berg upp. Väldigt starkt gjort då han dagen innan haft ännu en operation. Vi på Götaholmaren hoppas att allt går bra och att vi får se Berg på planen framöver...

Efter matchen blev det lite mat i klubblokalen och lite information från delar av styrelsen. Kvällen fortsatte med lite poker för vissa och till slut rullades det lite hatt i Göteborgs centrala delar. Rykten säger att delar av laget kan ha hamnat på Dingon en stund. Vissa icke namngivna spelare hade vissa problem att komma in. Andra icke namngivna spelare vek även ner sig och kom aldrig med ut. Sladjan dök upp vid en spårvagnshållplats och han verkade laddad inför torsdagens drabbning...

-------------------------------------------------------------------------------------------



Efter flera fina matcher med många mål och fin anfallsfotboll tog det stopp för FC Bosona i går då laget föll tungt mot Studenterna. Bosona var inte alls med i matchinledningen och GSIF kunde skapa två-tre bra lägen i början. GSIF satte hög press på Bosona och tryckte upp med sina ytterbackar. Det är också så GSIF tar ledningen, en ytterback kan ostört ta sig upp och slå in bollen i straffområdet där det sedan blir mål.

Bosona höjer sig lite efter detta och hittar lite djupledsspel och får ett utmärkt läge att kvittera då laget tilldöms en straff. Haris Memisevic tar dock inte tillvara på denna chans och får vänta på sitt första mål för klubben. Första halvlek slutar 1-0 till GSIF.

Bosona gör lite byten till andra halvlek och försöker få in lite pigga ben. GSIF kan dock ganska omgående göra 2-0 på en retur efter ett skott. Bosona höjer sig efter detta men får för första gången i år kliva mållösa från planen. Haris Memisevic hade några bra lägen men bollen ville inte in. Istället utökar Studenterna till 3-0.

Bosonas matchrapport hittas HÄR. Där är det ord och inga visor från tränare Grebovic, som var allt annat än nöjd efter matchen.
---------------------------------------------------------------------------------------      



Olskroken fortsätter att imponera i träningsmatcherna och i går besegrades Lövet/Johanneberg med 3-1. Att Jonas "Söder" Söderström gjorde två av dessa var väl ingen högoddsare. Även Ralph Mohlin gjorde mål för Kroken. Om matchbilden vet vi i nuläget inte så mycket, Lövet summerade matchen med tre ord: felbeslut, felbeslut och felbeslut.

Detta går även att läsa på i Krokens gästbok:

"För er som är intresserade av träningsmatcher och statistik från våra kommande motståndare i 6A så måste jag rekommendera Götaholmaren framför Fiskebäckaren. Där syns även att våra matchrapporter synas, skriv om och saxas."

Där ser man...

---------------------------------------------------------------------------------------------



Lekstorp fortsätter att spela bra och i går blev det 1-1 mot division 4-laget Rannebergen. Enligt rapporter kom RIF till spel med sitt a-lag, sånär som på ett par spelare. Målskytt för LIF blev Sebastian Fransson på straff i 65:e minuten. RIF kvitterade med fyra minuter kvar. Götaholmaren får återkomma gällande matchbilden när en matchrapport dyker upp.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Croatia tog en fin skalp när Lindholmens BK kunde besegras med 4-2 och första vinsten för 2011 bärgades. Bashar Ali, Fitim Aliu, Alex Nylin och Vlaznim Ibishi gjorde Croatias mål.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Västkusten såg fram emot en tuff match mot Hönö då motståndarna ligger högre upp i seriesystemet, men tanken var att VBK skulle försöka fortsätta att ha stort bollinnehav och skapa chanser.

De första 20 minuterna av matchen dominerar Västkusten matchen och skapar 3-4 bra lägen. Tyvärr sitter oskärpan i från tidigare matcher och bollen vill inte in. Hönö är knappt över halva planen i matchinledningen. Matchen jämnas dock ut och Hönö vaskar fram lite halvchanser och kan även ta ledningen. Ett misslyckat skott blir till en perfekt passning och en fri Hönö-spelare kan rulla in bollen bakom tränare Kenneth Lindfors som fått hoppa in i kassen. Efter detta blir VBK lite för ivriga och letar får många avgörande passningar och Hönö har inga problem att försvara sig. Båda lagen skapar lite halvchanser innan halvtid.

Andra halvlek börjar som den första med övertag i bollinnehav för VBK men Hönö ligger rätt i sina positioner och även om VBK skapar lite halvchanser har Hönö koll på läget. Hönö straffar VBK när de inte ligger rätt i sina positioner och kan skapa flera bra lägen. Ett av dessa lägen resulterar i mål, Hönö bryter ett uppspel och kan kontra på kanten och göra mål från en dålig vinkel. Möjligen att tränare Lindfors får ta på sig målet. Västkusten spelar upp sig igen och lugnar ner spelet lite. Detta resulterar i flera bra chanser men Hönös målvakt storspelar och Hönö kan ännu en gång förvandla en snabb kontring till ett mål och göra 3-0. Hönö kan även öka på till 4-0, även detta ur dålig vinkel och lite av en målvaktstabbe. Hönö får sedan en spelare utvisade och VBK kan tröstmåla genom Aamir Fouad som kan nick in ett inlägg.

Tränare Lindfors sammanfattar matchen med att VBK har (som i många andra matcher) stort bollinnehav men väldigt svårt att omsätta chanserna till mål. Hönö var dock ett stabilt och väldigt organiserat lag som kommer att hamna högt i femman. Tränarstaben vill framhålla Jonas Karlen, Erik Lukasc och Pouyan Babr.

Götaholmaren tackar Kenneth Lindfors för matchrapporten.

---------------------------------------------------------------------------------------

Det saknas som vanligt reslutat i en hel del matcher. Marieholm-Masthugget är en av dessa. Götaholmaren får även återkomma när det gäller Öjersjö - Alingsås Internationella FF.

---------------------------------------------------------------------------------------  

I dag har Björndammen spelat mot Härryda och möjligen har United Africa mött Lärjes juniorlag. I alla fall enligt förbundets hemsida. Inga reslutat från dessa matcher går att finna...

---------------------------------------------------------------------------------------

Elisedal har match i morgon mot Lokomotiv. Vissa indikationer i Elisedals hemsidas gästbok kan tolkas som att skyttekungen Martin Delmoro lämnat klubben.

---------------------------------------------------------------------------------------



QPR tog en viktig hemmaseger mot Crystal Palace med 2-1 efter två mål av islänningen Heidar Helguson. QPR glömde snabbt förlusten mot Millwall i veckan och har tagit ett rejält grepp om serien. Mot PL!

#6 (även om det var #7 i matchen mot GAIK)

Kommentarer
Postat av: J

Wobbler slog Käringön med 8-0 på överåsvallen. Inte att förglömma!

2011-03-13 @ 21:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0