Vasalopp & lördagens matcher

Innan vi ger oss i kast med lördagens matcher med 6A-intresse vänder vi oss till en nästan lika stor sporthändelse, nämligen Vasaloppet. Götaholms egen slitvarg och grovjobbare Robin Larsen har just nu (kl 13.31) varit ute i 5 timmar och 11 minuter, ligger på 4198:e plats och befinner sig vid Hökberg med cirka 19 kilometer kvar till Mora. Har han tacklat någon på vägen? Flisat en pensionär? Skällt ut en funktionär? Dessa frågor återstår att besvaras...

FC Bosona kom till spel med en hel del nya spelare jämfört med matchen mot Kozara i torsdags. Enligt klubben hemsida var det 8 nya spelare från start. I backlinjen testades bland annat nya Betim Bajrami som mittback och offensivt spelade nya Haris Memisevic.

FCB startar matchen bäst och kan spela sig hela vägen från egen målvakt till klara målchanser för bland annat Memisevic och Grebovic. Dock inga mål i början av matchen för Bosona. Istället är det Wobbler som blixtrar till och kan göra mål på sin första chans. Bosona tog dock tag i spelet direkt igen och matade bollar ut på kanterna till Memisevic och Elvin Motovac som båda skapar oreda för Wobblers försvar. Efter en dribblingsräd från Motovac spelas bollen fram till tränare Grebovic som gör ett riktigt måltjuvsmål, alltså med benskyddet.

Resultatet 1-1 står sig till halvtid.

Bosona gör lite byten i halvtid, bland annat kommer Mirza Dervisevis in som defensiv innermittfältare, något som verkar vara ett lyckat drag. Bosona för matchen i andra halvlek men Wobbler sticker upp särskilt på fasta situationer då de har många långa och nickstarka spelare. Bosonas mittbackar Jasmin Hrvat och nye Bajrami löser dock detta. Bosona skapar flertalet chanser men de flesta bränns av Grebovic och Memisevic har även en boll inne som döms bort för offside. Till slut gör dock Bosona mål genom Mirza Dervisevis efter en hörna. Även 3-1 kommer då Motovac får sin andra assist då han hittar inbytte Stanko Dragutinovic.

Bosona imponerar igen och truppen ser väldigt stark ut. Bosonas matchreferat hittas HÄR.
Vill man följa FCB lite mer internt rekommenderas deras blogg.

Lokomotiv började matchen bäst och Västkusten fick mest jobba på att ligga rätt i försvarsspelet. Matchbilden fortsätter med ett förande Lokomotiv och ett förvarande Västkusten dock utan några farliga målchanser. Efter 20 minuter lyckas dock Lokomotiv få hål på VBK, två gånger om dessutom. Detta efter slarv från VBK, ena målet kom efter en snabb frispark från FKL och det andra efter passivt försvarsspel.

I slutet av första halvlek spelar VBK upp sig och börjar ta över matchen. Trots lite chanser slutar första halvlek 2-0 till Lokomotiv.

VBK fortsätter att testa lite olika spelsystem och även i denna match ändrar man till andra halvlek. VBK tar över matchen och börjar skapa mängder av chanser. Skärpan saknas dock och närmare än en reducering genom Jonas Karlén efter lite fint passningsspel och ett bra avslut kommer inte VBK.

Tränare Kenneth Lindfors var nöjd med försvarsspelet bortsett från den femminutersperiod då Lokomotiv gjorde sina två mål. Trots att laget just nu är inne i en tung träningsperiod är både Lindfors och tränarkollegan Adilson Lima nöjda med lagets utveckling även om skärpan när målchanserna kommer måste förbättras. Som i många träningsmatcher byts det mycket men spelarna är införstådda med sina roller i laget.

Vi på Götaholmaren tackar som vanligt Kenneth för matchrapporten. Är det några 6A-lag där ute som vill ha med sina matchrapporter (Götaholmaren tar sig dock rätten att korta ner och skriva om lite) så är det bara att maila: [email protected]

Drabbningen mellan två förmodade topplag i 6A slutade med delad pott (inte för att det delas ut några poäng på försäsongen). Croatia och Lekstorp följdes åt i en match där Croatia gjorde mål och Lekstorp kvitterade. Just nu kan Götaholmaren bara redovisa LIF:s målskyttar. Sebastian Fransson blev tvåmålsskytt och Alexander Ivarsson gjorde Lekstorps första mål. Götaholmaren lovar att uppdatera om matchbilden så fort information finnes.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Marieholms match mot Lindholmen saknar resultat för tillfället. Ingen av lagens hemsidor eller förbundet har något resultat. Götaholmaren får återkomma.

Götaholmaren tog sig ett litet snack med Öjersjös tränare Johan Andersson om storsegern mot Hyppeln. Lite oväntat var det Hyppeln som började bäst och Öjersjö räddades enbart av sin storspelande målvakt Andreas Rådström, som i vanliga fall återfinns i P16-laget. Öjersjö kommer dock in i matchen och får väldigt bra utdelning på sina chanser. I andra halvlek kontrollerar man matchen helt. Mikael Kubic och Mikael Nilsson blev tvåmålskyttar. Petar Bujovic och Olof Hedin gjorde varsitt mål. Kubic var Öjersjös delade bäste målskytt förra säsongen. Både Nilsson och Bujovic är nya i klubben och Hedin är även han upplockad från P16-laget.

Tränare Andersson känner att truppen är jämnare i år och mentaliteten bättre. Även samarbetet med juniorlaget hjälper a-truppen. Så räkna med Öjersjö när serien drar i gång.

Dagens matcher med bland annat 6A-mötet mellan Götaholm och Björndammen kommer att avhandlas i morgon...

Eftersom dessa inlägg tar en stund att skriva har nu Robin Larsen nästan tagit sig i mål. Han befinner sig i Eldris med 9 kilometer kvar och har passerat 6 timmar i spåret! Som vi alltid misstänkt om den gode Larsen är han bäst utan boll ;-)

QPR tog en fin hemmaseger på Loftus Road över Svennislaget Leicester medan alla de jagande lagen tappade poäng. Mot PL!