Flygande ekorrar

Götaholms b-lag tog i dag sin tredje raka seger för säsongen när Bergum besegrades med 4-3. Matte Iljins fina målform i b-laget fortsätter och han noterades för inte mindre än två fullträffar i dag. 1-0 målet firades med den legendariska flygande ekorren men vid hans 3-2 mål var målgesten mer svårläst, rapporter säger att det möjligen var ett störtande flygpan. Framspelare till 3-2 målet var lite oväntat Götaholms målvakt Johan Lundin!

Götaholms kvittering till 2-2 gjordes av Abdi Bashir, precis efter att han blivit inbytt, och 4-2 målet gjordes av lagkaptenen Martin Johansson. Enligt rapporter en väl genomförd match av Götaholm.

Båda A och B-laget toppar alltså för tillfället sina serier (även om 6A-tabellen haltar lite) vilket självklart är väldigt trevligt och skapar en bra stämning i klubben.

------------------------------------------------------------------------------------------

SAMMANFATTNING AV OMGÅNG 4

VÄSTKUSTENS BK - BJÖRNDAMMENS BK
4-1

Västkusten
fortsätter att imponera och ta poäng. Vågar lita på sin spelidé och detta ger reslutat. Tillsammans med United Africa seriens positiva överraskning än så länge. Björndammen känns väldigt upp och ner men kommer säkert att ta sina poäng här och där.

GÅRDA BK - FC BOSONA 2-4

Tack vare Darmin Muslimovics hattrick i andra halvleken vände Bosona på steken och kunde vinna och kan nu blicka uppåt i tabellen. Gårda har trots rapporter om stundtals bra spel i sina matcher inte tagit en enda poäng på de fyra första omgångarna. Segrarna kommer säkert att komma men det kan bli jobbigt om man ska upp på den övre halvan.

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG 2-6

Ingen jätteskräll att Croatia vann (även om Götaholmaren trodde på Kroken) men överraskande att det blev så stora siffror. Den ofrivilliga vilan för Kroken i omgång tre var inte bra men en vinst i den hängmatchen och man är med i toppen. Verkar som Olskroken tappade orken lite i slutet av matchen och då blir det jobbigt mot ett så pass spelskickligt lag som Croatia. Croatia har fått upp ångan med två raka segrar. När det gäller målskyttarna för Croatia hade det blivit fel på förbundets sida då 4-2 målet tillskrevs Eddie Prorokovic. Det var dock inte han utan Joel Tesfai som gjorde det.

LEKSTORPS IF - MARIEHOLM BoIK 2-4

Marieholm
 tog sin tredje seger för säsongen i den svåra bortamatchen mot Lekstorp och laget visar definitivt att man vill vara med i toppen. LIF var inte med alls i första halvlek och när man väl skärper sig i andra var det redan för sent. Det kan nog vara dags för Götaholmaren att försöka se en match med Marieholm då det är väldigt svårt att få någon uppfattning om hur de spelar. Mycket mål blir det iallafall, både framåt och bakåt.

GÖTAHOLM BK - ELISEDALS IS 5-1

Lite nervöst innan hos Götaholm då man förlorade båda mötena förra året men med 3-0 efter ungefär en halvtimmes spel så var segern aldrig i fara. En ganska avslagen och halvtaskig division 6-match. Den lite ojämna gräsmattan hjälpte inte till när det gällde passningsspelet. Götaholm har fått en riktigt bra start och toppar tabellen. Elisedal (som tappat väldigt mycket spelare) kommer att få väldiga problem att hänga kvar.

ÖJERSJÖ IF - UNITED AFRICA FC 0-1

Om den ofrivilliga vilan i tredje omgången påverkade Kroken negativt var det inga problem för United Africa. Eftersom Götaholmaren varken sett Öjersjö eller UAFC spela innan denna säsong så är det svårt att avgöra om spelsättet var typiskt för lagen. United Africa hade mycket boll men ofta blev det inte så heta chanser av det. Öjersjö fick sina chanser på kontringar och kunde gjort något mål men UAFC:s målvakt var bra. Det känns som Öjersjö kan mycket bättre än detta. UAFC har alltså full pott efter tre matcher och är helt klart den största överraskningen hittills.

SKYTTELIGAN EFTER OMGÅNG 4

5 MÅL

Fidan Hyseni
(Marieholm)
Fredrik Airosto (Götaholm) (2)

4 MÅL

Jonas Söderström
(Olskroken) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)

3 MÅL

Darmin Muslimovic
(FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Toni Ceesay (Marieholm)
Johan Jidegren (Björndammen)

FC Bosonas hemsida hittas även hela skytteligan, klicka HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den femte omgången spelas så här:

ONSDAG 4/5

UNITED AFRICA - LEKSTORPS IF

TORSDAG 5/5

MARIEHOLM BoIK - VÄSTKUSTENS BK
GÅRDA BK - GÖTAHOLM BK

FREDAG 6/5

BJÖRNDAMMENS BK - ELISEDALS IS
FC BOSONA - OLSKROKENS IF

LÖRDAG 7/5

CROATIA GÖTEBORG - ÖJERSJÖ IF

Lite mer om dessa matcher i morgon eller på tisdag...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Självklart har det inte undgått någon att helgens stora sporthändelse är att Queens Park Rangers äntligen är tillbaka i Premier League! Säsongen 1995/96 åkte man ur och var även nere en vända i tredjedivisionen men nu är man alltså tillbaka. Det behövdes bara en pinne mot Watford men efter mål av lagkaptenen och superstjärnan Adel Taarabt och Tommy Smith blev det seger.


Det enda orosmomentet är att klubben har FA efter sig angående köpet av den argentinske mittfältaren Alejandro Faurlin. Detta kan liknas vid incidenten med argentinarna Tevez och Mascherano för några år sedan. Faurlin ägs visst av en tredje part som fick pengar vid köpet, något som inte är tillåtet. FA:s beslut kommer i veckan och det har ryktats om poängavdrag även om FA vägrar kommentera dessa rykten. QPR-tränaren Neil Warnock är dock inte orolig så då får jag väl lita på honom...

Det är möjligt att det skanderades "WE ARE QPR" i närheten av Bryggeriet i lördagskväll...

#6 

Kommentarer
Postat av: Malte humle jäst eller vatten

Den andra målgesten var den filipinska rondellen!!

2011-05-01 @ 21:58:44
Postat av: Anonym

sägs att QPR ska få poängavdrag så än är det inte klart!

2011-05-02 @ 00:10:31
Postat av: Larsson

Enligt Ekwall o co på fotbollskanalen är det troligt att OPR får 10-11 poängs avdrag (det var vad Luton fick för en liknande historia) och då kan det bli play-off spel istället. Hoppas spelarna inte börjat segerfesten redan

2011-05-02 @ 12:36:36
Postat av: Götaholmaren

FA träffas i morgon för att avgöra om QPR gjort sig skyldiga till något regelbrott. På fredag kommer domen (om det blir någon). West Ham fick ju bara böter gällande Tevez och Mascherano. De lär ju i vliket fall som helst inte få så mycket poängavdrag så att de missar kvalet...

2011-05-02 @ 20:41:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0