Helgens händelser...

Igår vann United Africa över Olskroken med 2-0 i den uppskjutna matchen från omgång 3. Det finns inte så mycket information om matchen då varken förbundet eller Kroken har någon matchrapport. Det sägs dock att UAFC:s mål kom ganska sent och att United Africas målvakt, Solomon Kunle Akotun, ännu en gång var riktigt vass. Kroken saknade en hel del tongivande spelare, bland annat Johan "Såsen" Hellenäs och Patrik Bengtsson.

United Africa ligger ju dock fortfarande efter med en match då deras match mot Björndammen (i fredags) avbröts. De kommentarer som dykt upp på bloggen här (och på Björndammens hemsida) är att BBK fick straff vid ställningen 2-2 (i 89:e minuten) och att domare då kände sig hotad av en eller flera United Africa-spelare och därför beslutade att avbryta matchen. Han ska även, enligt uppgifter, ha gett BBK segern med 3-0 efter matchen avbröts. Götaholmaren frågar sig dock om en domare kan göra så direkt efter en match?

Förbundet har inget resultat från matchen.

Självklart kan man inte komma undan med att hota domaren (om det nu stämmer) och det enda rätta måste ju vara att BBK tilldöms segern.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Det hettade ju även till i matchen mellan Lekstorp och Gårda (3-3) med en massa kort i olika färger och straffar till höger och vänster. Särskilt det röda kortet på Gårdas Marcus Lindberg som resulterade i att Lekstorp fick straff (som blev mål och betydde 3-2 till Lekstorp).

Detta har kommenterats både här på denna blogg och på Gårdas "klotterplank" (där det varit en hel del hårda ord). Klicka HÄR.

Enligt de första rapporterna fick Lindberg målchansutvisning (alltså rött direkt) och sedan ska han ha mottat ett slag mot domaren!

Gårdas Simon La Verghetta kommenterade här på bloggen sin syn på matchen:

Ja det var en match med mycket känslor mycket tack vare Domaren som jag inte finner ord att beskriva, jag har aldrig stött på en sån usel domare i hela mitt liv.. 2 st straffar fick gårda emot sig, varav ena straffen så axlas en boll bort och domaren dömer straff andra straffen så lägger sig lekstorp spelaren ner utan beröring och domaren dömer straff. Gårda spelaren blir då förstås väldigt arg eftersom han inte ens rört spelaren som går i marken. Han e på väg mot domaren och vill prata med han, inget slag mottades hahaha den som skrivit det måste ha hallucinerat eller nåt.

Gårda fick även 6 gula kort (möjligen nått mer) därav flera kort delades ut för enkla lugna frågor som: "Hur kan det bli inkast till dom när vi skjuter bollen på motståndaren och den går ut?"

Jag vet att det är div.6 men det är ändå skamligt att det existerar sådana här domare som förstör matchen TOTALT.

Götaholmaren börjar med att tacka herr La Verghetta för att han inte gömmer sig bakom en anonym signatur (som tyvärr många gör) utan står för det han tycker...

Götaholmaren hade senare turen att stöta på Gårdas Alexander Bergman ute på stan på lördagskvällen (eller rättare sagt natten). Inte oväntat var det på Dancing Dingo och självklart kom Lekstorpsmatchen på tal. Om inte minnet sviker (vilket det mycket möjligt kan göra i just detta fall) så förklarade Bergman utvisningen så här: Lindberg fick inte rött direkt utan orsakade "bara" straffen, efter avblåsningen ska dock en annan Gårdaspelare sagt några väl valda ord (bland annat ett könsord) och domare trodde att detta kom från Lindberg och gav honom rött. Herr Lindberg ska då blivit så förbannad (eftersom han var oskyldig) att han försökt ta det röda kortet från domaren! Det var väl detta som uppfattades som att han slog mot domaren.

Det bästa vore väl att Lindberg själv vände sig till Götaholmaren och redde ut det hela...

Det pratades även med Alexander Bergman om ett möjligt nyförvärv från Ytterby och en möjlig skada på La Verghetta. Alltid trevligt att träffa 6A-folk ute på stan ;-).

-----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag på Kviberg 6 och det var väl en hyfsad träning. Tyvärr kom det dåliga nyheter angående Robin Larsens skada, ledbandet i knäet är skadat och resten av vårsäsongen är körd. Riktigt tråkigt.

Götaholm verkar även fått tillbaka en ny-gammal spelare. Shahram Mansouri verkar så gott som klar för klubben igen efter en sväng i Kozara. MIttfältaren körde även en sväng med Götaholm under försäsongen.

I morgon tittar vi till veckans matcher...

#6    

Kommentarer
Postat av: Johan Hedström LIF

Kan ju kommentera straffarna från min (LIFs) sida. Den första straffen va verkligen ingen axelträff, vi diskuterade det i omklädningsrummet efter och många kom fram till att det va en 50-50 situation som domaren valde att ge oss.



vid andra straffen hade våran spelare öppet mål när det kommer en boll snett inåt bakåt och blir fälld, jag va själv åskådare och det såg ut som att så va fallet där, hade han inte ramlat hade han gjort mål.



Detta är mina åsikter som spelar i LIF inte klubbens.

2011-05-30 @ 23:19:16
Postat av: Okänd

Vad har hänt med gårda? För att va ett av de trevligaste lagen tycker jag de helt klart har blivit det gnälligaste laget. Får väl hoppas att de är gnälliga pga starten de har fått annars får de nog kamma till sig lite.

2011-05-30 @ 23:52:07
Postat av: Jimmy Palmqvist BBK

Domaren bröt matchen vid 2-2 i 89:e minuten efter att vi blivit tilldömda straff. Domaren uppfattade då något som någon/några i united sa som hot vad som sades vet inte jag. Och han valde då att avbryta matchen pga att han inte accepterar hot. Sedan blev det ett ganska långt snack efteråt mellan domare och united africa spelare/ledare. Men matchen blev likväl avbruten. Skulle kännas riktigt tungt om vi inte skulle få med oss 3 poäng i den matchen med tanke på att vi hade matchboll i sista minuten om man kan kalla det så. Men att domaren istället avbryter matchen pga kalabaliken som blir.

2011-05-31 @ 12:58:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0