Lite fler matcher...

Förutom att United Africa blev det första laget att slå Västkusten i år så vet Götaholmaren inte så mycket om denna match. VBK:s tränare Kenneth Lindfors brukar vara snabb med matchreferaten annars men det tar kanske emot lite mer efter en tung förlust.

VBK fick alltså två spelare utvisade och då är det ju svårt att vinna matcher, särskilt när den första kommer redan efter 25 minuter. United Africas defensiv imponerar också och det är lagets tre match (av fem) utan insläppt mål. Det har bara blivit 5 insläppta på 5 spelade matcher.

Även underbart namn på 2-0 målskytten, Kamal Sloppy. Arne Hergerfors hade undrat om målet möjligen var lite slarvigt ;-).

Kanske dags för Götaholmaren att sätta ihop en elva med de coolaste namnen från 6A?

----------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia är riktigt på gång och radar upp sin fjärde raka seger efter en 2-1 vinst i den tuffa bortamatchen mot Lekstorp.

Det var inget snack om att Croatia började bäst och Lekstorp känns osäkra i början. Det blåste även en del och Croatia hade vinden i ryggen i första halvlek. Detta spelade kanske inte sådan stor roll då de höll bollen på marken bra och hittade fint kortpassningsspel. Croatia tar ledningen en bit in i matchen när en djupledsboll når fram till Beshar Ali som kan placera in bollen i mål. Bara några minuter senare tar sig Joel Tesfai in i straffområdet och blir fälld. Lagkapten Vllaz Ibishi gör inget misstag utan sätter straffen säkert.

Croatia fortsätter att föra halvleken dock utan att skapa några heta chanser.

Lekstorp gör några byten i halvtid och är det bättre laget i början av andra halvlek. Croatias målvakt Christian Jaconelli Celona får jobba hårt och Croatia får mest inrikta sig på försvar. Croatia har dock några farliga kontringar och även en boll som är i mål, men domaren har hittat en offside.

Lekstorp trycker till slut in reduceringen genom Pontus Larsson men den kommer för sent och Croatia kan vinna matchen med 2-1.

Båda lagen hade fått tillbaka viktiga spelare inför denna match. En av Croatias bästa spelare från förra säsongen Boris Lesic gjorde sin första a-lagsmatch för året och kom in och spelade 25 minuter och var inblandad i ett par halvchanser.

Lekstorp har äntligen fått tillbaka Marcus Pätsi efter skada. Pätsi hade en strålande försäsong med bland annat 7 mål. Även han började dock på bänken och det är oklart hur mycket han spelade.

Imponerande av Croatia som skakat av sig den dåliga inledningen och nu är med i den absoluta toppen.

Lekstorps matchrapport hittas HÄR.
Croatias matchrapport hittas HÄR.

I morgon avslutas omgång 6 med matchen Öjersjö IF - FC Bosona (Öjersjö IP 13.00). Bosona verkar komma med en riktigt stark trupp då både Muslimovic och Memisevic är tillbaka. Dessutom är målfarlige Edis Dautovic med i truppen. Verkar dock som lagkapten Tin Vukusic saknas. Även Mirza Dervisevic saknas då han fick rött kort (igen) i senaste matchen mot Olskroken.

Öjersjö har underpresterat än så länge och tyvärr för deras del tror inte Götaholmaren att vändningen kommer i morgon. FC Bosona känns för starka och skickliga på sitt spel och har dessutom en hel del matchvinnare. FCB kommer att ta det och haka på i toppen...