Mer om omgång 8...

Sex mål, två straffar, två tvåmålsskyttar, två röda kort och nio gula! Det blev en väldigt händelserik match på Lekstorpsvallen då gästande Gårda och hemmalaget Lekstorp fick varsin pinne.

Gårda kom till matchen med positiva tongångar efter sin storseger (7-4) över Öjersjö. Lekstorp däremot kom med två jobbiga uddamålsförluster i bagaget. Hos Lekstorp gick nyförvärvet Kim Granqvist in direkt mellan stolparna och enligt matchrapporten var Marcus Pätsi med från start.

Sebastian Fransson slog in en straff i mål redan efter sju minuter. Möjligen orsakad av Oscar Arnesson i Gårda då han fick gult kort minuten före. Omid Larizadeh kvitterade dock för Gårda och 1-1 stod sig halvleken ut. En halvlek där domare Magnusson delade ut inte mindre än sex gula kort.

Andra halvlek rivstartade med ett Lekstorpsmål av Marcus Johansson. Repliken från Gårda kom dock redan åtta minuter senare då Mawuli Gokah kvitterade.

Sista halvan av andra halvlek blir väldigt händelserik. Gårdas Marcus Lindberg får rött kort direkt i minut 66. Götaholmaren gissar på en målchansutvisning (som det numera så vackert heter) i straffområdet då Sebastian Fransson slår in ännu en straff minuten efter och ger Lekstorp ledningen igen.

Lite senare får även LIF en man utvisad och det är ingen högoddsare ;-). Marcus Johansson vill upp i toppen i busligan igen och tar sitt andra gula i matchminut 71 och får lämna planen. Bara fyra minuter senare gör Larizadeh sitt andra mål för Gårda och fastställer slutreslutatet.

Båda lagen hade nog gärna tagit en trea här. LIF för att få kontakt uppåt och Gårda för att få lite avstånd neråt.

Båda lagen lär dock få möblera om en hel del till omgång 9. Förutom de spelare som fick rött kort fick både Lübbe (LIF) och Gårdas La Verghetta sina tredje gula kort för säsongen och missar alltså nästa match.

Björndammen - United Africa skulle ha spelats också men inget resultat finns på förbundets sida men enligt Everysports hemsida är matchen uppskjuten. Förbannat, säger Götaholmaren som såg fram emot att alla lagen skulle ha lika många matcher spelade efter denna helgen (UAFC-OIF spelas ju söndag).

Det har även dykt upp en matchrapport från Olskrokens match mot Öjersjö (3-3) på Krokens hemsida.

Enligt rapporten var Kroken piggast i början av matchen men sedan tog ÖIF över spelet. ÖIF #17 (Sean Suguitan Mian enligt matchrapporten) oroade Krokens försvar med sina dribblingar och skapade chanser. Precis när det verkade som ÖIF skulle göra mål var det istället Kroken som tog ledningen. En lång boll till Jonas "Söder" Söderström som tar sig förbi två försvarare och kan rulla in bollen!

Kroken höjer sig lite nu men slarvar en hel del med passningsspelet. 1-0 till Kroken i halvtid och precis i början av andra kan OIF även göra 2-0, även denna gång är det Söder som ligger bakom målet. Denna gång är det en frispark utanför straffområdet som sitter nere vid stolproten. Istället för att höja sig sjunker Kroken istället ner och blir nervösa. ÖIF rullar boll och kan både reducera (Bojovic) och kvittera (nickmål av Halldin på en hörna). Öjersjö fortsätter att föra spelet med det är Kroken som kan ta ledningen igen. En frispark på mittplan slås mot mål och Öjersjös målvakt kommer ut men Jonas Hansson hinner före och skarvar in 3-2!

De sista minuterna trycker ÖIF på och har bland annat en boll i ribban.

Det i stort sett sista som händer i matchen är att Öjersjö får en frispark som slås snabbt till en fri Marcus Halldin som kan slå in kvitteringen.

Kroken var inte nöjda med spelet och sett över hela matchen var väl ett lika resultat rättvist men det är självklart tungt att släppa in ett mål precis i slutet. Vanligtvis "snälla" Kroken fick en hel del kort och får klara sig utan nyttige mittfältaren Patrik Bengtsson och duktige Johan "Såsen" Hellenäs i söndagens match mot United Africa.

Nu har det dykt upp lite mer rapporter (från båda lagen) om onsdagens match mellan Västkusten och FC Bosona. Känslan innan match var ju att Bosona var riktigt på gång (fyra raka vinster) och att VBK tappat lite efter den fina inledningen (förluster i de två senaste). Logik har dock visat sig ganska bortkastat när det gäller 6A i år då alla verkar slå alla...

Båda lagen saknade lite folk, Babr var avstängd i VBK och FCB saknade bland annat Motovac och Dautovic och Darmin Muslimovic kom först i slutet av första halvlek. Verkar även som Betim Bajrami är avstängd, men det kan inte ha hänt i 6A-spel. Tror dock att han fick ett rött (möjligen grov utvisning) i b-lagsmatchen mot Götaholm.

När matchen väl drar igång är det ju två lag som gillar att hålla bollen inom laget och hitta spel via mitten. Det var dock Västkusten som lyckades bäst med detta. VBK kan sätta ganska hög press på Bosona som inte alls verkar på tårna. 1-0 till VBK kommer också, efter en boll in bakom Bosonas backlinje, genom Mohammad Shirviehpour. Verkar som domaren bytt plats på VBK två första målskyttar i rapporten.

VBK fortsätter att kontrollera mittfältet och därmed även matchbilden. Med en kvart kvar av halvleken kommer också 2-0 efter ett fint anfall. Bollen spelas runt tills kaptenen Aamir Fouad kan dribbla sin spelare och hitta Jean Garrido med en djupledsboll som resulterar i mål.

FC Bosona skapar några ströchanser i första halvleken. Den bästa får kapten Tin Vukusic på en hörna men hans nick går över.

I andra halvlek jämnar FCB ut spelet något och flyttar upp med folk för att sätta lite högre press på Västkusten. VBK står dock emot och kan även skapa lite egna chanser. Bosonas bästa chans att komma tillbaka in i matchen är en dubbelchans efter en hörna där bollen först rensas undan på mållinjen för att sedan skjutas i utsidan av stolpen.

När FCB trycker på framåt blir det självklart ytor bakåt och VBK kan ställa om göra 3-0. Nyförvärvet Peter Bowles tunnlar ett par gubbar nere vid kortlinjen och kan hitta en fri Erik Lukacs som inte gör några misstag.

FC Bosona har en sista chans att putsa till siffrorna men VBK:s målvakt Mauro Ponce gör en fin dubbelräddning.

VBK:s tränarduo Adilson Lima & Kenneth Lindfors var självklart nöjda med lagets insats, särskilt spelarnas hårda jobb matchen igenom och sättet de behöll fokus. Men även att laget följde den taktiska planen.

Självklart var det dystrare i Bosonalägret då laget troligtvis gör sin blekaste division 6-match någonsin (finns ju bara sju andra matcher att välja mellan). Tränare Grebovic påminner laget om det hårda jobb som krävs om det ska bli en toppplacering och att laget faktiskt är nykomlingar oavsett vad som skrivs på olika hemsidor och bloggar ;-).

Hela FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade även träning igår (klockan är nu över midnatt) och det var tyvärr inte så mycket folk. Träningen var flyttad från lördagen just för att fler skulle komma. Fast det känns som de som inte kan träna en lördag ofta inte heller kan träna en fredag och de som alltid tränar kommer oavsett tid och dag.

Kul dock att se Alexander Berg köra en sväng igen.

Hur som helst så körde vi som var där på med en hel del avslut och inlägg (där Ljungan och Rasta turades om att skjuta utanför). Det avslutande spelet bjöd på lite goa flygturer, Gurra hade en finfin kapning på Koffe och Kevin (som stod i mål) bjöd Rasta på en flygtur (men det blev mål!). Även Groggen var med en sväng och det ska väl sägas att han var lite skakig som målvakt och även han fick sig en liten tryckare av Rasta när han begav sig ut på dribblingsfärd. Ljungan var annars den som bjöd på ett par riktigt fina dribblingsräder.

Som vanligt sprang bröderna Petersson omkring och försökte kapa varandra ;-)

Groggen,
som fick lite sena 50-års presenter av laget (även lite gamla götaholmare som Ronny, Pontus och Wedberg var inblandade), bjöd på en fin Dagens Wedberg. Han skulle bjuda in de som ville till lite grillning under lördagen och förklarade att:

Det kommer även vara lite annat folk där, svärmor & lite andra goa gubbar!

Får se hur mycket mer det uppdateras i helgen. I morgon är det fullt upp med Champions Leauge-final och kanske lite rullande av hatt (DD?). På söndag spelare som bekant United Africa mot Olskroken och det blir kanske ett inlägg söndagkväll.

Möjligtvis kan det även bli lite statistik imorgon om jag orkar...