Grogg & sammanfattning

Innan omgång 6 sammanfattas och vi blickar framåt mot veckans matcher är det viktigare saker som ska avhandlas...

Götaholmaren firar inlägg nummer 200 men det som egentligen ska firas händer i morgon. Götaholms assisterande tränare Görgen "Groggen" Johansson fyller nämligen 50!



Jag hade precis börjat i Götaholm och det var försäsong inför säsongen 2009 när Groggen presenterades som ett nytt namn i tränarstaben (då med huvudtränare Ronny Svedberg).

Ärligt talat var det svårt att i början riktigt få grepp om Oskarshamnssonen, en bohemisk version av en lite tankspridd professor Balthazar med ett fotbollsspråk som påminde om gamle förbundskaptenen Tommy Söderberg.

Som med alla nya tillskott (både spelare och ledare) tar det alltid ett tag att hitta rätt i gruppen och det fanns säkert spelare som inte tog vad Groggen sa på något större allvar...

Med tiden insåg dock de flesta att bakom den "goa gubbe-fasaden" fanns ett riktigt stort fotbollskunnande, särskilt när det kom till de offensiva delarna, då Groggen var en fruktad måltjuv i Kortedala i många år.

Under de senaste tre säsongerna har Groggen växt till en ytterst viktig del Götaholms lagbygge som förhoppningsvis ska ta sig uppåt i seriesystemet. Det är ofta de små detaljerna, som till exempel löpvägar, i anfallsspelet som Groggen ser och justerar. Han ligger även bakom den magiska förvandlingen av två och en halv meter dansk från försvarare till anfallare. Även beslutet att tillfälligt flytta ut mig på en högerkant för några säsonger sedan, vilket (mycket tack vare Pontus Svedbergs vänsterfot) resulterade i en hel del mål...

Groggen har växt till den perfekta länken mellan spelartruppen och huvudtränaren. Han sitter gärna kvar efter en lördagsträning och tar ett par kalla med spelarna eller styr upp en pokerturnering. Det fixas femkamper till träningsläger och det tas hand om all statistik från matcher (från Groggokollet) som ska upp på hemsidan...
 
Groggen verkar älska stämningen i omklädningsrummet, de små gliringarna, skratten, glädjen vid vinsterna och den sköna känslan att bara vara en i gänget...

Det finns många anekdoter om den gode Groggen, allt från hans förkärlek för Oves i Sävedalen till hans klassiska Groggmobil där man kunde hitta allt från golfklubbor till målarfärg och där pantburkarna troligtvis var värda mer än själva bilen. Bilen började först strejka när det blev minusgrader för att sedan helt dö...

Vid en resa till Halmstad förra sommaren med delar av laget agerar Groggen domare i en volleybollmatch men när båda lagen (!) inte håller med om poängställningen surar han till och går och badar istället...eller när vissa av oss dräller hem till vandrarhemmet vi bodde på framåt småtimmarna för att hitta Groggens mobil liggandes ute på ett trädgårdsbord, med musik på...

Som sagt, anekdoterna är många och alla borde nog inte skrivas här...

Det finns ett engelskt uttryck att "age ain't nothing but a number" och det passar nog sällan in så bra som på Groggen. Han må fylla 50 i morgon men i skallen är han fortfarande bara en 20-årig grabb med en enorm passion för fotboll...

Så grattis på födelsedagen, till en underbar människa, en god vän och en väldigt uppskattad ledare i Götaholm!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
SAMMANFATTNING AV OMGÅNG 6

ELISEDALS IS - MARIEHOLMS BoIK 0-13

Finns inte så mycket att säga. Marieholm krossade Elisedal totalt och är verkligen med i toppstriden. Ceesay och Hyseni fortsätter att producera. Finns absolut inget som just nu talar för att EIS spelar i sexan även nästa år.

VÄSTKUSTENS BK - UNITED AFRICA FC 0-3

Möte mellan två av seriens överraskningslag. Götaholmaren har nu fått ett matchreferat från Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

VBK började med att föra spelet dock utan att skapa några farliga chanser. Det är dock United Africa som gör första målet efter ett skott som tar på en spelare och ändrar riktning. Västkusten försöker hitta sitt spel igen med UAFC spelar tight samtidigt som VBK slarvar. VBK:s Erik Lukacs har dock ett gyllene läge att kvittera med UAFC:s duktige målvakt Akotun klarar friläget. Västkusten skapar fler lägen och efter en ribbträff drar Akotun ner en VBK-spelare och det blir straff. Straffen missas dock och precis innan halvtid kan UAFC utöka till 2-0.

VBK ändrar om till andra halvlek för att försöka skapa mer chanser men bara ett par minuter in på halvleken får man en man utvisad för att han slängt ur sig ett könsord. UAFC kunde nu kontrollera matchen och även öka på till 3-0. VBK har några ströchanser men det vill sig inte riktigt. Det blir även ett till rött kort då en VBK-spelare lyckas med konststycket att snacka till sig två gula på en minut.

Inte oväntat säsongens svagaste insats av VBK enligt Lindfors och självklart är det inte lätt att vinna matcher med 9 gubbar...

VBK har fortfarande tätkänning och UAFC visar att de verkligen är att räkna med...

GÖTAHOLMS BK - BJÖRNDAMMENS BK 4-1

En seger som satt långt inne för Götaholm men tre mål sista kvarten ordnade fortsatt serieledning. BBK är inte alls ofarliga och ställde stundtals till det för Götaholm. Sett till målchanser kändes ändå segern rättvis.

OLSKROKENS IF - GÅRDA BK 4-0

Kroken
tog en viktig derbyseger efter två raka förluster. Gårda spelade, enligt rapporter, stundtals bra men får inte till det. Jonas "Söder" Söderström bjöd på två mål bland annat lånade han "Guds hand" av Diego. Gårda får jaga vidare efter första trean.

LEKSTORPS IF - CROATIA GÖTEBORG 1-2

Croatia
öppnade bäst och gick upp till 2-0. I andra trycket LIF på men de hann inte ifatt. Croatia riktigt på gång med fyra raka segrar och starkt att ta en trea borta mot LekstorpCroatia har även fått igång duktige Boris Lesic. Marcus Pätsi gjorde comeback för LIF men rykten säger att han kanske skadade sig igen.

Croatia har snabbt tagit sig upp till toppskiktet och lär stanna där.

ÖJERSJÖ IF - FC BOSONA 4-6

FCB
 gick upp till 4-0 efter 35 minuter men spelet var jämnare än så. Vid ställningen 1-0 till Bosona får Öjersjö en straff, den missas dock och målvakten drar direkt en lång utspark som når fram till Darmin Muslimovic som kan nicka in 2-0! FCB spelar riktigt bra ett tag och kan även göra två mål till. Öjersjö får dock in en reducering precis innan halvtidsvilan. 

ÖIF börjar andra halvlek bäst och kan reducera till 2-4 och få lite kontakt. FCB flyttar dock upp laget och höjer pressen. Detta leder till 5-2 i 72:a. Efter några mål till i slutet står FCB till slut som segrare med 6-4.

FCB är med i toppen efter tre raka segrar och de känns starka. ÖIF är en riktig besvikelse och har bara en seger på sex matcher.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OMGÅNG 7

ONSDAG 18/5

UNITED AFRICA FC - ELISEDALS IS
(19.30 Kviberg)

GÅRDA BK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Överåsvallen)

FC BOSONA - LEKSTORPS IF (19.30 Bläsebovallen)

TORSDAG 19/5

OLSKROKENS IF - GÖTAHOLM BK (19.30 Överåsvallen)

MARIEHOLM BoIK - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Lövegärdesplan)

LÖRDAG 21/5

CROATIA GÖTEBORG - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Gamlestadsvallen)

Mer om dessa matcher när det närmar sig...

#6


Kommentarer
Postat av: Fredd

Ja funderar på muta groggen till sommarens resa till halmstad !!! ;) underbar läsning!!

2011-05-16 @ 20:02:47
Postat av: Groggen

Tack för de fina orden Rasta, de värmer ett småländskt hjärta

2011-05-17 @ 08:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0