Inför veckans matcher...



Antagligen har inte de gula korten kommit med i förbundets matchrapport eller så var det en väldigt snäll match. I övrigt rapporteras det från matchen att det var väldigt mycket bollinnehav för United Africa mot ett ganska uddlöst Kroken...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det det gäller de två incidenterna som diskuterats flitigt (Lindbergs röda kort och den avbrytna matchen mellan BBK-UAFC) är det väl bara att vänta och se vad som händer.

När det gäller de olika åsikterna kring Lekstorp-Gårda får man helt enkelt respektera de olika synsätten på matchen...

---------------------------------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER OMGÅNG 8

11 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

10 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (1)

9 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (1)

6 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Simon La Verghetta (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm) (3)
Abdi Bashir (Götaholm)

5 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Mikael Nilsson (Öjersjö)
Johan Jidegren (Björndammen)
Calvin Okafor (United Africa)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (3)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Petar Bojovic (Öjersjö)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (1)
Fitim Aliu (Croatia)
Omid Larizadeh (Gårda)

---------------------------------------------------------------------------

Inför omgång 9 är det en hel del spelare som inte får vara med och spela. Enligt Götaholmarens noteringar rör det sig om dessa spelare:

3 GULA KORT

Mohamad Krayem (Västkusten)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Ousman Sonko (Elisedal)
Sean Grebovic (FC Bosona)
Simon La Verghetta (Gårda)

RÖDA KORT

Marcus Lindberg (Gårda)
Marcus Johansson (Lekstorp)

---------------------------------------------------------------------------

Omgång 9 ser ut så här:

ONSDAG 1/6

GÅRDA BK - VÄSTKUSTENS BK
(Överåsvallen 19.30)

Gårda har en vinst och en oavgjord på de två senaste och har till slut börjat ta lite poäng. Får dock klara sig utan duktige La Verghetta och Lindberg efter holmgången mot Lekstorp. Svårt att veta hur laget reagerar efter en sådan match. Västkusten tog en riktigt fin skalp mot FC Bosona i förra omgången efter två raka förluster, livsviktigt om man vill hänga med i toppen. Saknar Mohamad Krayem pga av 3 gula kort.

TIPS: Svårtippat men Gårda känns inte helt i balans och kommer att sakna La Verghettas snabbhet. VBK får tipset men det känns väldigt öppet.

TORSDAG 2/6

ÖJERSJÖ IF - GÖTAHOLM BK
(Öjersjö IP 13.00)

Öjersjö tog en pinne i senaste matchen mot Kroken och spelade enligt rapporter stundtals riktigt bra. Kanske det fina spelet från försäsongen är tillbaka? Får tillbaka målfarlige Kubic efter avstängning. Släpper dock en hel del mål bakåt, 16 på de tre senaste. Götaholm får tillbaka Felix Milkovic (jobbar sent varannan vecka) och den fruktansvärt långe dansken är skadefri (?!!). Dessutom är Mange Augustsson i stan och det ryktas att han kommer vara med. Saknas dock en del spelare: Robin Larsen är skadad, Filip har varit sjuk i veckan och Natti är fortfarande borta. Dessutom är den väldigt gamle Jonas Edvardsson på resande fot och missar två matcher. Kommer helt klart att bli en hård kamp. Öjersjö vill självklart lämna botten och Götaholm vill upp i topp igen...

OLSKROKENS IF - LEKSTORPS IF (Överåsvallen 13.15)

Söder fortsätter att smiska in mål men hela Kroken verkade slitna mot United Africa. Får dock tillbaka viktiga gubbar till denna matchen. Lekstorp ledde tre gånger mot Gårda men fick bara en pinne, dessutom får man klara sig utan utvisade Marcus Johansson (som även har producerat framåt i år) och Daniel Lübbe (tre gula).

TIPS: Väldigt öppen match, det får bli ett kryss.

FREDAG 3/6 

FC BOSONA - ELISEDAL IS (Bläsebovallen 19.30)

På pappret en enkel hemmaseger men topplaget Croatia hade stora problem med EIS i förra omgången. Elisedal har fått in lite nytt blod och kämpar alltid. FCB föll oväntat med hela 3-0 mot VBK i förra omgången och är säkert väldigt revanschsugna. De får dock klara sig utan spelande tränaren Sean Grebovic. Om FCB spelar som de är kapabla till och har tålamod ska det inte vara några problem.

TIPS: Förlusten senast ruskade om FCB lite och detta får Elisedal sota för. Bosonavinst.

LÖRDAG 4/6

CROATIA GÖTEBORG - BJÖRNDAMMENS BK (Gamlestadsvallen 13.00)

Det verkade som Croatia bara ställde ut skorna mot Elisedal och det straffade sig nästan, troligtvis har man lärt sig av det misstaget. Björndammen är dock luriga och hade duktiga United Africa på gaffeln (2-2 och straff) då domaren avbröt matchen. Svårt dock att veta hur laget reagerar efter det. Croatia är självklart favoriter men Götaholmaren skrällvarnar lite här...

TIPS: Croatia tar det i en hård match...

UNITED AFRICA FC - MARIEHOLM BoIK (Bläsebovallen 13.15)

Riktigt toppmöte och en spännande match. Marieholm är tunga att möta och UAFC:s backlinje och duktige Akotun i målet lär får jobba. Å andra sidan har UAFC ett par riktigt snabba och duktiga killar framåt som lär ställa till det för Marieholms försvar. Känns även som det mycket möjligt kan bli en hel del heta känslor och hårda tag...

TIPS: Tror på delad pott.

----------------------------------------------------------------------------------

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0