Never ending story & senaste Silly

Senaste inlägget här på bloggen har skapat en hel del debatt, både här och på Götaholmarens Facebooksida.

Nivån på debatten har väl varierat och är man nyfiken på vad som diskuterats så är det bara att kolla kommentarerna till förra inlägget eller gå med i Facebookgruppen "Götaholmaren".

En detalj i hela denna United Africa-soppa ska dock rättas till. Det slutgiltiga beslutet att inte godkänna protesten togs av GFF och inte SvFF. SvFF skickade tillbaka ärendet till GFF som valde att gömma sig bakom att protesten kommit in för sent. Så här står det nämligen i deras styrdokument:

§ 4.2 Beslutandeorgans egna initiativ

”Ändring av matchpoäng och målresultat kan inte göras senare än 14 dagar efter tävlingens sista match. Undantag kan göras om särskilda skäl föreligger eller om handläggningen av ett sådant ärende påbörjats senast fem dagar efter tävlingens sista match.”

Alltså kunde GFF ha godtagit protesten om de ansåg att det fanns särskilda skäl. Tyvärr så ansåg de alltså inte att medvetet fusk som påverkar vilka lag som går upp och åker ur räknas som särskilda skäl... 

Om vi återgår till den stundtals hetsiga debatten så tänkte Götaholmaren att det är viktigt att skilja på två saker:

Hur United Africa FC spelar fotboll, vilka matcher de har vunnit och förlorat


OCH
 
Om United Africa medvetet har struntat i de regler som finns gällande spelarregistrering och spelarövergångar?

Vissa som har kommenterat har väldigt svårt att skilja på dessa två saker. Götaholmaren har under hela säsongen berömt United Africa för sättet de spelar fotboll på och utan tvekan så har de varit ett av seriens bästa lag. Annars hade de ju inte varit ett topplag. De har mängder med duktiga fotbollsspelare. De har inte spelat fulare än något annat lag, eller gnällt mer eller försökt fuska sig till fördelar på planen.

Diskussionen om vilket lag som spelar bäst eller vackrast är en intressant diskussion, som dock oftast inte leder någonstans.

MEN, det är ju INTE detta som saken gäller!

Det finns regler angående vad som gäller med matchrapporter, spelarregistrering, spelarövergångar, avstängda spelare och så vidare.

För att ALLA lagen ska kunna tävla på samma villkor så måste även ALLA lagen följa dessa regler. Nu är det uppenbart att United Africa inte gjort detta.

Såvitt Götaholmaren vet så finns det inga bevis att något annat lag i serien har fuskat? Hade det funnits det så skulle Götaholmaren självklart kräva att även dessa lag straffades.

Vissa kommentarer hävdar att FC Bosona har sig själva att skylla eftersom de inte lyckades slå United Africa (en förlust och en lika) eller att de inte lyckades slå Marieholm i sista matchen.

Självklart är det så att hade FCB slagit UAFC eller MBoIK så hade de vunnit serien men det är ju som sagt inte det vi pratar om. Sen ska det ju tilläggas att UAFC inte hade vunnit serien om inte Elisedal hade gett då FCB förlorade en massa gjorda mål som skulle ha gjort att de slutat med en bättre målskillnad än UAFC.

Götaholmaren anser att det gäller att skilja på vad man pratar om...

--------------------------------------------------------------------------------------

Nu till något mycket roligare!

Götaholm startade sina öppna träningar igår. Det blev bara spel på Kviberg med hela 24 spelare och 4 målvakter! Det var även lite nya och nygamla spelare:

-Christer "Frallan" Olsson, 25-årig målvakt från Masthugget. Lång (193 cm) och pratglad målvakt som imponerade.

-Santo La Spina, 24-årig mittfältare från Masthugget. Kompis med Frallan. Santo gjorde en stabil träning och det såg intressant ut.

-Alex "Lunkan" Lundqvist. Gammal götaholmare och kompis med Patrik Iljin. Kändes väl mer som Lunkan var nere för att ha lite kul och latja lite boll.

-Pontus Svedberg. Götaholms gamle vänsterback som kvalade med Kortedala till trean (dock utan att lyckas). Inga stora förhoppningar att han återvänder. Kändes mer som han mest ville hålla igång (då Kortedala inte tränar denna veckan). Dock ett väldigt bra nyförvärv om han skulle komma tillbaka.

-Patrik Iljin. Iljin den äldre har ju tränat med Götaholm till och från under hösten. Lär lämna Kozara och vi får hoppas att det blir Götaholm. I så fall ett kanonnyförvärv!

-Thomas Celec. Mittfältare från Croatia som är gammal götaholmare. Såg stundtals pigg ut på träningen.

Så en hel del nya spelare alltså och en hel del intressanta! De två killarna från Masthugget ska enligt uppgift även ha en tredje kompis som var intresserad men som hade förhinder igår.

Träning bestod av spel på mindre planer först (två sjumannaplaner) och sedan avslutades det med helplan. Den långe dansken var stekhet i början...innan han skadade sig, som vanligt.

Ser bra ut inför framtiden. Alla tre juniorer (Gap, Ali och Rabih) var och tränade. Det var som sagt hela fyra målvakter, Mackan, Aleks, Johan och nye Christer.

Nästa hela a-truppen var där. Rasta och Tobbe tränade dock inte men följde träningen från sidan. Mange, Ljungan och Filip var inte heller med.

När det gäller Jonas Edvardsson så har han inte tagit något beslut ännu gällande vart han spelar (om han spelar) nästa säsong. Troligtvis lär han dock inte träna så mycket mer detta året. Han har dock lovat att släppa ett pressmeddelande via Götaholmaren så fort han tar ett beslut...

----------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren får även passa på att gratulera Gårdas All-Starback (och även gammal götaholmare) Sebastian Gokah, som blivit pappa till en liten flicka!

----------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Öjersjös framtid så verkar inget vara bestämt ännu. Det diskuteras en sammanslagning med Bokedalen (som åkte ur femman) men inget är klart. ÖIF:s tränare Johan Andersson kommer att ta hand om lagets juniorlag (som ska spela pojkallsvenskan) nästa säsong. Andretränaren Christopher Bishop kommer att ta hand om Sävedalens u-trupp nästa år.

Just nu är det faktiskt ingen mindre än Pierre Högberg som styr skutan hos ÖIF. Om denna tränarlösning bara är tillfällig eller kommer att bli permanent återstår att se...

Eftersom UAFC inte fälldes så kommer ju ÖIF att åka ur, räddningen skulle ju då vara en sammanslagning med Bokedalen. Händer inte detta och ÖIF verkligen spelar 7:an nästa säsong så lär nog en hel del spelare lämna...

---------------------------------------------------------------------------------

Det var allt just nu...

Götaholm tränar imon (torsdag) igen. Samma tid (18.30) och samma plats (Kviberg). Ring Görgen (0708-135330).

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0