Korten på bordet...

Kommentarerna från inlägget "United Africa klara seriesegrare" är nu uppe i rekordmånga 50 stycken. Tyvärr så handlar de flesta kommentarerna inte om det som det egentligen handlar om. Antagligen läser de inte vad som skrivs i bloggen ordentligt eller så väljer dem att inte fatta...

Det har varit en hel del kommentarer om att anklagelserna mot United Africa bara är lösa påhitt och rykten från FC Bosona. Sen har det ju varit en hel del helt omotiverade attacker och personliga påhopp som är helt onödiga och inte leder någonstans.

Nu tänkte iallafall Götaholmaren lägga fram de bevis som finns mot UAFC så kan ju alla själva avgöra vad de tycker.

Spelaren det gäller heter Bosco Godson. Han började säsongen 2011 hos Sandarna BK (som spelar i division 4B).

Den 13 juni 2011 representerade Bosco Godson Sandarna BK i en match med deras reservlag. Matchrapporten (med laguppställning) hittas HÄR.

Under sommaren (tidig höst) skrevs spelaren över till United Africa FC, dock UTAN Sandarna BKs kännedom eller medgivande. UAFC plockade upp Godson som att han inte spelat för någon annan klubb de senaste 30 månaderna (och då får man gå till vilken klubb man vill).

Sandarna BK upptäckte detta via FOGIS där de såg att Godson numera tillhörde UAFC även fast de aldrig godkänt övergången.

Sandarna BK kontaktar då UAFC och meddelade att de gärna släpper Godson men att övergången måste göras ordentligt eftersom han uppenbarligen spelat för SBK under 2011 och inte kan gå som "free transfer". UAFC brydde sig inte om detta samtal.

Bosco Godson spelade sedan i UAFC under hösten:

24 augusti 2011 UAFC-Öjersö 1-0. Matchrapport HÄR.
4 september 2011 Lekstorp-UAFC 3-1. Matchrapport HÄR.
10 september 2011 UAFC-Västkusten 3-1 Matchrapport HÄR.

Här är ju då helt klara bevis på att Bosco Godson har spelat för BÅDE Sandarna BK och UAFC säsongen 2011.

Sandarna gjorde inte så mycket av denna information, troligtvis eftersom de hade annat som de ansåg viktigare i sin förening. I slutet av säsongen fick personer i Sandarna (som kände till Godson-affären) reda på att det var en massa strul i 6A angående UAFC (troligtvis gällande Marieholmsmatchen). Kanske fick de reda på det via FCF-bloggen eller möjligtvis denna bloggen. Jag vet inte och det har ju mindre betydelse.

Sandarna tyckte iallafall att det kändes fel att sitta på denna informationen gällande Godsons felaktiga övergång. DallaFCF-bloggen kontaktades och han i sin tur kontaktade mig och informationen nådde även FC Bosona. Det var alltså INTE så att Bosona kände till det här hela tiden och hade det i bakfickan för att kunna slänga fram om UAFC skulle gå om och vinna serien.

Sen är det ju inte konstigt att det är just FCB som drivit detta. De anser ju att laget som vunnit serien har fuskat och däremed inte är rättvisa vinnare.

Detta var den 25:e oktober och FC Bosona skickade in en protest till Göteborgs Fotbollsförbund (GFF). Alla bevisen var med, matchrapporter och Sandarnas uttalanden.

I mina ögon är detta ett helt solklart fall. Bosco Godsons övergång till UAFC gjordes inte på rätt sätt och bröt mot GFF och SvFFs regler. De matcher som Bosco Godson spelade för UAFC borde sluta med förlust för UAFC i dessa matcher.

Götaholmaren måste ju då utgå från att Sandarnas version stämmer men klubben har ju absolut ingen anledning att hitta på detta och lägga en massa extra tid och energi. De var ju till och med så trevliga att de kontaktade UAFC och försökte lösa övergången ordentligt.

Så, någonstans hos UAFC har det gått snett. Kanske berättade inte Bosco Godson att han spelat i SBK eller så sa UAFC att det kunde fixa det. Götaholmaren har ingen aning och även om det hela skulle vara ett misstag så har de ändå brutit mot reglerna. Lag har straffats för misstag förr.

GFF skickade protesten till SvFF som skickade tillbaka den. Till slut avslogs protesten av GFF för att den kommit in tre dagar för sent. Alltså INTE för att inte bevisen höll. Det var INTE så att GFF tittade på protesten och ansåg att den inte höll.

GFF hade kunnat godta protesten eftersom det finns en paragraf som säger att man kan göra så om "särskilda skäl" finns. Uppenbarligen ansåg GFF att en missad uppflyttning (FC Bosona) och en nedflyttning (Öjersjö) inte gäller som särsklida skäl.

Götaholmaren tycker att GFF agerade fegt och gömde sig bakom "tre dagar försent" istället för att göra det rätta.

---------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr har ju debatten om detta spårat ur. Som man kan läsa på de 50 kommentarerna till inlägget "United Africa klara seriesegrare" så verkar folk inte riktigt fatta vad det är vi pratar om!

Detta handlar INTE om följande saker:

-Vem som spelar vackrast och bäst fotboll i 6A.
-Vem som slog vem under säsongen.
-Vem som har de tjockaste spelarna.
-Vem som har lämnat in protesten och varför.
-Vem som klagat när de förlorat eller inte.
-Vem som hade flest målchanser i olika matcher.
-Vem som borde ha vunnit serien på egen hand.
-Vem som spelat bra eller dåligt under säsongen.

Det handlar INTE om dessa saker. Det handlar om EN SAK:

Har UAFC brutit mot GFF och SvFFs regler gällande övergången med Bosco Godson?

Bevisen har ni precis fått av mig. Det är bara att läsa...

-----------------------------------------------------------------------------------

Jag har inget personligt emot UAFC. Det har varit mycket rykten under säsongen om UAFC och Götaholmaren har hela tiden sagt att man är oskyldig tills det är bevisat att man är skyldig.

Götaholmaren har berömt UAFC för sitt fina spel och duktiga spelare.

MEN: Rätt ska vara rätt.

Det är flera serier som avgjort utanför planen iår. SG97 gick upp på en andraplats i 5B (och gick därmed upp) EFTER att serien var färdigspelad. GFF gick igenom alla gula kort och avstängningar och upptäckte att Bokedalen (tror jag) hade spelat med en avstängd spelare mot SG (en match som Bokedalen vann). SG fick den vinsten i efterhand och gick om Mölnlycke IF och slutade tvåa. Riktigt surt för Mölnlycke men sådana är reglerna.

Debatten om detta kommer säkert att gå vidare men Götaholmaren lägger inte mer tid på detta nu...

Dags att göra som Kungen och vända blad...

#6

Kommentarer
Postat av: oogag

GET A BETTER JOB OR FIND SOMETHING BETTER TO WRITE ABOUT, ALL THESE ARE TRASH. do you think anybody will play with uncleared players, sorry but im not writing about these anymore because you making no sense and taking side on these

2011-11-03 @ 17:13:12
Postat av: Götaholmaren

Did you read it? It's right there. I'm not taking sides, proof is proof. Maybe it was a mistake from UAFC, I don't know. It's still against the rules.

2011-11-03 @ 17:17:40
Postat av: Ultras

Läs noga, eller är de svårt att förstå?

Står ju klart och tydligt att fusk förekommit, ska bli jävligt skönt att slippa spela mot africa nästa år, bra fotbolls spelare, men en orginisation som ett dagis..... Folk vet att de är mer än EN spelare som spelar med falsk namn. Pinsamt värre......

Ring mig när ni spelar CL...



Ni kör samma tema som aik..

'' Vi är aik - vi gör vad vi vill .... ''

'' vi är africa - vi gör vad vi vill ... ''



Och AIK är inte välkomna i denna stad!!!



-----------------------------

Alltid sagt det, SvFF - FOTBOLLS MÖRDARE !!!



FEGT FEGT FEGT !

2011-11-03 @ 17:28:25
Postat av: To Ultras

FIRST AND FORMOST WHICH TEAM ARE YOU SUPPORTING????? GFF AND SFF DONT HAVE MORRONS LIKE YOU FOOL, THOSE PEOPLE ARE EDUCATED AND DESERVE BEING THERE,, NOT YOU FOOL Ultras, START SUPPORTING THE CHAMPIONS, AND INCASE YOU ARE BOSONA PLAYER OR FAN GET IT, UAFC WILL NEVER PLAY YOU PEOPLE AGAIN BECAUSE THEY ARE IN DIV 5 NOW AND NEST YEAR DIV 4 AND 3, SEE YOU GUYS IN ALSVENSKA, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA THE BEST TEAM IN GÖTEBORG IS UAFC Ultras WATCH THEM PLAY AND YOU WILL LOVE FOOTBALL

2011-11-03 @ 19:08:17
Postat av: Högberg

Magiskt skrivet Rasta!

2011-11-03 @ 20:40:06
Postat av: U

Det ryktas om att domen överklagas

2011-11-03 @ 21:27:55
Postat av: Kenneth

Vilken bra sammanfattning av läget. Nu kan alla själv se.

"Seeing is believing" som man säger.

Capslockmannen, jag önskar UAFC all lycka i framtiden men organisationen bör lära sig att hålla koll på sina spelare.

2011-11-04 @ 13:01:11
Postat av: stev

Bosco Godson is a register player with UAFC, and he was accepted by FOGIS b4 he played his first game with UAFC. for ur information Bosco Godson as not played for his old team for the past 41 months, so what do you call the blog owner?............

2011-11-05 @ 09:46:07
Postat av: Götaholmaren

Stev: You wrote this: Bosco Godson as not played for his old team for the past 41 months.



He played for Sandarna on the 13th of june 2011. Check it out below:



http://gbgfotboll.se/information/?scr=result&fmid=1619109

2011-11-05 @ 10:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0