Den sista striden...

På lördag smäller det! Sista omgången i 6A och serien lever i högsta grad. Tre lag har fortfarande chansen att vinna. Läget ser ut så här inför sista matchen:

FC Bosona 40p +14


Väldigt enkelt, FCB vinner serien om man vinner mot Marieholm. Man klarar även seriesegern vid lika men då måste även United Africa och Croatia spela lika i sin match.

Croatia 39p +20

Vinner serien om man slår United Africa samtidigt som FCB förlorar eller spelar lika mot Marieholm. Skulle FCB förlora räcker det att Croatia spelar lika mot UAFC. Då har FCB och Croatia samma poäng men Croatia tar det då på bättre målskillnad.

United Africa 38p +21

Vinner serien om man slår Croatia samtidigt som FCB förlorar sin match. UAFC vinner även om man vinner över Croatia och FCB spelar oavgjort. Då hamnar UAFC och FCB på samma poäng men UAFC har då bättre målskillnad.

------------------------------------------------------------------------------------

Så här spelas sista omgången:

LÖRDAG 15/10


FC BOSONA - MARIEHOLM BoIK (11.00 Bläsebovallen)

Seger för FCB och det blir guldfest! Man lever dock lite farligt då man plötsligt tappade en massa mål då Elisedal har utgått och alla deras matcher stryks. Plötsligt har både Croatia och United Africa bättre målskillnad.

FCB har dock hyfsad form och har vunnit sina tre senaste (dock en av dessa matcher mot EIS). Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.

Det var ett tag sedan som Marieholm hade något att spela för och det har märks på resultatet. Den enda segern på de sju senaste matcherna har kommit mot Elisedal. Spelade 1-1 mot UAFC för någon omgång sedan men föll med 6-0 mot Croatia sist. Walid Shaat avstängd.

TIPS: FCB grejar detta och vinner serien!

UNITED AFRICA FC - CROATIA GÖTEBORG (11.00 Backavallen)

Båda lagen har chans att vinna serien och det lär bli en tuff kamp. Inga avstängningar hos något av lagen, iallafall inte enligt Götaholmarens noteringar.

Spontant känns Croatia hetare, laget krossade Marieholm med 6-0 sist och har sju raka segrar (även om EIS var motståndare i en av dessa matcher).

United Africa känns lite svalare. Senaste mot Götaholm hade man inte ens 11 gubbar på plats när matchen började. Konstigt när man har chans på serieseger. Hur ska det gå på lördag när matchen går 11.00Backavallen? Formen har ändå varit ok, obesegrade i fem matcher men den oavgjorda matchen mot MBoIK kostade viktiga poäng.

TIPS: Croatias form avgör och det blir vinst.

LEKSTORPS IF - GÖTAHOLM BK
(11.00 Lekstorpsvallen)

Match om fjärdeplatsen, Götaholm måste vinna för att smita förbi LIF som ligger två poäng före. Så det finns motivation även om fjärdeplatsen inte precis betyder Champions League-kval ;-).

Götaholm har gått sådär på slutet, har inte förlorat så många matcher under hösten men tappat viktiga poäng sent i matcher och tappat kontakt med täten.

LIF:s tokform har ju kommit av sig lite men laget har fortfarande gått bra under hösten. Vill helt klart avsluta säsongen med en vinst.

Tobias Petersson avstängd för Götaholm. Martin Dahlström är avstängd för LIF om inte Götaholmaren räknat fel.

Frågan är vems "efter-sista-matchen-öl" som kommer att smaka bäst?



BJÖRNDAMMENS BK - GÅRDA BK (11.00 Furulundsplan)

En match som inte betyder så mycket alls. Gårda kan klättra en placering till sjundeplatsen vid vinst, om Marieholm förlorar. BBK är väldigt fast på sin tiondeplats.

Det gick nog en suck av lättnad hos BBK när ÖIF inte vann sist och kontraktet säkrades. Frågan är hur detta påverkar laget?

Inga avstängningar.

TIPS: Väldigt svårt att veta med motivationen, men Götaholmaren tror på Gårda.

VÄSTKUSTENS BK - ÖJERSJÖ IF (11.00 Bergsjövallen)

Ännu en match utan betydelse. VBK kan iofs gå förbi Gårda vid vinst och sluta åtta istället för nia. Båda lagen har haft riktigt dåliga höstar. VBK har inte vunnit på sex matcher (dock väldigt många uddamålsförluster).

ÖIF har ju gått så uselt så att man åkt ur serien. Dock har man kämpat till sig lite poäng på slutet.

Enligt Götaholmarens noteringar är Adilson Lima avstängd hos VBK och Jimmy Åsell hos ÖIF.

TIPS: Vem vet? Lika kanske?

---------------------------------------------------------------------------

Väldigt många som har röstat till All-Star laget vilket är väldigt kul! Götaholmaren är dock väl medveten om att många röster är "kompisröster" möjligen av personer som inte sett en enda 6A-match någonsin.

Det pågår vissa röstfiskar-kampanjer på Facebook till exempel. Vi vet vilka ni är ;-)!

Som sagt, detta är mest som en rolig grej som kommer att ligga till grund för uttagningen till All-Star matchen (som verkar bli av men datum saknas fortfarande). Ska försöka lösa det så fort som möjligt.

Götaholmaren tar sig som sagt friheten att ta ut spelare oavsett hur röstningen slutat...

Men som sagt riktigt kul att många röstar och är engagerade!

Om man inte orkar scrolla ner så ligger det en länk på högersidan som man kan klicka på för att komma till röstningen.

#6

Kommentarer
Postat av: Johan

Jimmy Åsell är inte avstängd för Öjersjö. Där emot är Mikael Kubic det.

2011-10-14 @ 07:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0