Inför den 21:a omgången!

FREDAG 7/10

FC BOSONA - BJÖRNDAMMENS BK
(19.30 Bläsebovallen)

Två lag som har mycket kvar att spela för. FCB leder serien och har allt i egna händer och BBK kan bli indragna i en sista-minuten streckstrid med Öjersjö.

FCB har trummat på hela hösten, trots några förluster, och mycket talar ju för att de tar hem serien. Hade dock lite problem mot Elisedal sist och det dröjde länge innan segermålet kom.

BBK har inte vunnit på länge men tagit en del ströpoäng och spelat jämnt mot båda United Africa och Croatia senast (Croatia avgjorde i 89:e).

Tungt avbräck för Björndammen dock då lagkaptenen Mattias Palmqvist är avstängd (6 gula). FCB verkar ha ingång alla gubbar och mönstrar säkert ett starkt lag.

TIPS: Hemmalaget FC Bosona vinner och missar inte chansen att sätta riktig press på toppkonkurrenterna.

LÖRDAG 8/10

ÖJERSJÖ IF - LEKSTORPS IF (13.00 Öjersjö IP)

För Öjersjö är det bara vinst som gäller annars spelar laget i division 7 nästa säsong. Lekstorp har ångat på även om det blivit några förluster på sistone men läget i laget känns ändå positivt. Vann senast över Kroken i något som fick Slaget vid Lützen att framstå som en dag med klart väder...

Öjersjö spelar för sin existens i division 6 och LIF kan teoritiskt bli trea (om man vinner sina två avslutande matcher och United Africa förlorar båda sina) men det känns mer som de spelar för att behålla sin fjärdeplats.

ÖIF har ju haft problem på målvaktssidam under säsongen och sist så var det Mikael Kubic som vaktade kassen. Han gjorde det helt ok och släppte bara ett mål, och det är svårt när en sådan rutinerad måltjuv håller sig framme ;-). Frågan är vem som står på lördag?

Även frågetecken på lagets bästa målskytt, Mikael Nilsson, som såg matchen mot Götaholm från sidan. Möjligen skadad?

LIF laddade igår med att slå Björndammens b-lag med sitt b-lag.

Inga avstängningar som Götaholmaren känner till...

TIPS: Öjersjö skräller och kämpar sig till en vinst och behåller spänningen till sista omgången!

CROATIA GÖTEBORG - MARIEHOLM BoIK (13.15 Bergsjövallen)

Croatia slåss om topplatserna och Marieholm befinner sig i ingemansland. Trots detta var MBoIK mycket nära att slå United Africa i förra omgången samtidigt som Croatia höll på att tappa poäng mot Björndammen.

Vinner FCB och Croatia förlorar så är seriesegern utom räckhåll och det borde ju vara motivation nog för Croatia.

Som vanligt är det svårt att veta vilket spelhumör Marieholm är på, senast mot UAFC var de uppenbarligen ganska taggade. Matchen innan mot Götaholm var det ganska blekt. Toni Ceesay leder för tillfället skytteligan och det kan kanske motivera hans lagkamrater.

Croatia har inga avstängningar men Marieholm saknar Walid Shaat. Han är avstängd resten av säsongen och kommer även att missa början på nästa säsong.

Frågetecken på Boris Lesic i Croatia som missat ett par matcher på grund av skada.

TIPS: Croatia tar det, men det lär bli en tuff match...

GÅRDA BK - ELISEDALS IS (13.15 Överåsvallen)

Årets näst sista Överåsderby (Kroken möter EIS i sista omgången). Gårda har plockat en del poäng på sistone och har för tillfället tre raka. Slog VBK sist i en galen tillställning med 6-5, fokus hamnade tyvärr inte på resultatet utan på de två röda korten och bråket som uppstod i samband med det.

Marcus Lindberg saknas uppenbarligen för Gårda på grund av sitt röda kort men hade mest största sannolikhet inte spelat ändå då han enligt rapporter ådrog sig en hjärnskakning och en spricka i käken.

EIS saknar nyttige Ousman Sonko (6 gula) och Iain Stewart (som är avstängd resten av säsongen och början på nästa).

TIPSGårda tar det.

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC (13.15 Kviberg)

Götaholm gjorde en usel första halvlek mot Öjersjö sist men spelade upp sig i andra och borde gjort fler mål än det enda de fick in. Istället kvitterade ÖIF med två minuter kvar. United Africa har halkat ner till en tredjeplats och behöver lite tur med andra resultat för att kunna vinna serien. Spelade 1-1 mot Marieholm sist, men ska nog vara nöjda med den poängen då deras kvittering kom på övertid.

GBK kan nå en fjärdeplats som bäst men har självklart inget emot att ställa till det för United Africa. I vårmötet så vann Götaholm med 1-0.

Götaholm kommer dock att sakna en hel del spelare, Matte Iljin är avstängd. Mange har återvänt till sina studier i Katrineholm och Natti är bortrest. Dessutom frågetecken på Filip som jobbar.

UAFC har Ojo David avstängd.

SÖNDAG 9/10

OLSKROKENS IF - VÄSTKUSTENS BK
(14.00 Överåsvallen)

Två lag i ingemansland. Kroken är sjua och Västkusten åtta. Båda lagen har gått lite knackigt under hösten och spelat bort sig från toppstriden (som de båda var inblandade i under hösten). Kroken föll sist mot Lekstorp i en dimmig tillställning och VBK förlorade mot Gårda med 5-6.

Svårt att veta hur det står till med motivationen hos lagen? VBK går om Kroken vid vinst.

Spelarna i Kroken vill säker hjälpa Söder till en skytteligavinst så det kan motivera.

VBK saknar Erik Lukacs efter hans röda kort sist (han lär nog inte spela mer på ett tag). Kristoffer Sköld saknas hos OIF.

TIPS: Känns som en liten fördel KrokenGötaholmaren tror på hemmaseger.

--------------------------------------------------------------------------------------------

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0