The end of the road...

Den klassiska lilla tomheten som alltid infinner sig efter en avslutad säsong har ännu en gång dykt upp. Det brukar dock ta en vecka eller två utan fotboll för att den ska skjunka in ordentligt.

Alla matcher i 6A är färdigspelade men serien är lång ifrån avgjord och den kommer troligtvis att avgöras under ett möte på förbundet. Mer om detta senare dock, nu kollar vi till den sista omgången:



Marieholm förstörde alltså FC Bosonas guldfest och det var en besviken men ändå samlad Sean Grebovic som Götaholmaren pratade med efter matchen.

Marieholm hade ändrat om lite i sitt lag och både Fidan Hyseni och Toni Ceesay spelade på mittfältet och snabbe Jimmy-Cannon Nwadinkpa spelade anfallare. Marieholm försökte gång på gång att hitta med långa bollar bakom FCB:s backlinje och det får väl konstateras att det var en väldigt lyckad taktik då Nwadinkpa gjorde matchen första tre mål.

Ett chockat FCB kunde dock till slut omsätta sina chanser i mål men närmare kom inte närmare än 3-3. Enligt rapporterna skapade laget dock mängder med målchanser i andra halvlek samtidigt som MBoIK knappt tog sig över halva planen. Det hjälpte ju inte heller MBoIK att man fick två man utvisade.

FCB hade chanser att avgöra matcher efter Grebovics kvittering i 84:e minuten men det ville sig alltså inte för Bosona.



Götaholmaren hade lite bråttom igår eller så beror det på dåligt närminne men LIF:s Ragnar Nilhag blev utvisad INNAN Robin Granqvist kunde göra LIF:s segermål och inget annat...

Delar av lagen drabbade även samman senare på kvällen på Bryggeriet men mer om detta senare.

LIF: matchrapport HÄR.



Öjersjö verkade vara det laget som var mest motiverade att avsluta säsongen med en vinst. Laget gjorde matchens tre första mål och trots två mål av Västkustens Erik Lukacs så vann ÖIF med 4-2 till slut och fick iallafall avsluta med en seger. Ingen jättestor tröst dock då laget får ta nya tag i 7:an nästa år. Tror vi iallafall (läs mer längre ner).



Det var United Africa som var morgonpiggast och kunde besegra Croatia med 3-1Backavallen. Enligt rapporter var det lite si och så med Croatias uppladdning då spelare försov sig och kom sent.

Enligt Croatias Alexander Nylin vann UAFC rättvist och Croatia spelade för dagen ganska dåligt.

-------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr fick säsongen en delvis tråkig avslutning då matchen mellan Gårda BK och Björndammens BK fick avbrytas med ca 10 minuter kvar då slagsmål uppstod. Enligt rapporter så startade bråket då en BBK-spelare blir av med bollen och då ger han Gårdaspelaren en armbåge i ryggen och sedan en knytnäve i ansiktet. Götaholmaren vet ju inte om det hänt saker tidigare i matchen mellan dessa spelare.  Efter detta blir det en massa gruff mellan spelare och domaren väljer alltså att avbryta matchen. Gårda ledde vid detta tillfälle med 7-2. Riktigt tråkigt...

--------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren skulle jättegärna gratulera United Africa till seriesegern men sista ordet är inte sagt där ännu. Marieholm har alltså lämnat in en protest till förbundet gällande att UAFC spelade med en spelare under falskt namn när lagen möttes för några omgångar sedan. Spelaren ifråga hade ett förflutet i just Marieholm så alla där visste vad han hette, på laguppställningen stod det dock ett annat namn...

Om förbundet friar United Africa så vinner man självklart serien, inget snack där. Om man dock finner att laget spelat med en otillåten spelare så är ju frågan vad straffet blir?

En möjlig tankte är ju att man förlorar matchen mot Marieholm (som slutade 1-1). Detta skulle ju då betyda att FC Bosona vinner serien med en poäng då UAFC går miste om den poängen man fick i 1-1 matchen.

Nästa fråga är ju då om inte UAFC ska uteslutas då? Laget blev ju nämligen tilldömda en 0-3 förlust mot Björndammen efter att den fick avbrytas. Om man då även skulle bli tilldömda en 0-3 förlust mot Marieholm har man ju i så fall två "WO" matcher, vilket skulle betyda uteslutning. Götaholmaren vet dock inte om "två WO=uteslutning" gäller när WO-besluten tas av förbundet. Det är ju möjligt att det blir något annat straff, kanske poängavdrag. Då skulle ju ändå FCB vinna serien.

Om UAFC skulle uteslutas så kommer ju i så fall ALLA deras matcher att försvinna, likadant som det blev med Elisedal. FCB skulle dock klara sig ändå. Laget skulle bli av med en poäng (från 0-0 matchen mot UAFC tidigare) men skulle då ändå vinna serien en poäng före Croatia (som förlorade båda mötena med UAFC och alltså inte blir av med några poäng).

MEN, om UAFC:s alla matcher stryks så betyder det att Björndammen skulle bli av med de tre poängen man fick mot UAFC. Nu har man 13 poäng och då skulle man alltså hamna på 10 poäng. Detta skulle göra att BBK plötsligt hamnar under strecket och byter plats med Öjersjö!!!

BBK match mot Gårda är ju inte införd ännu men det känns väl inte så troligt att BBK skulle få med sig några poäng när man ligger under med 7-2 och dessutom så är det en BBK-spelare som startar bråket...

Förbundets beslut kan alltså inte bara avgöra toppen men även botten!

------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en hel del festligheter i klubblokalen efter lördagens avslutande match. Efter Liverpool-Manchester United bjöds det på riktig fotbollspropaganda då QPR tog sig an Blackburn. Rasta svarade för dagens kanske roligaste kommentar:

QPR hade hörna och bollen hamnade till slut hos Heidar Helguson i bra läge. Han väljer dock att chippa bollen varpå Rasta ställer sig upp och argt skriker:

Va fan! Ska han chippa den!

Ilskan övergår dock snabbt till glädje då bollen går över alla och in i mål ;-)

När väl festfixarna Matte och Victor dök upp var det dags för en beer-pong turnering!

De väldigt otippade vinnarna blev faktiskt old-boys laget Jean Grillson med Groggen, Lillen och Bengan! Deras taktiska genidrag att låta Groggen och Bengan kasta och Lillen dricka ölen tog de hela vägen till guldet! Groggen tog även hem den åtrovärda skytteligatiteln!

Delar av laget hamnade sedan på Bryggeriet på Avenyn där även stora delar av Lekstorp befann sig! Segerskytten Robin Granqvist var där och pratade om sin målfarlighet, Sebastian Fransson pratade norska i baren, Danny Höglund avslöjade sina mycket osympatiska AIK-sympatier, det snackades en hel del lokalfotboll med Robert Söderberg, Marcus Gylling hävdade att han var mest välhängd i hela 6A och ville gärna ha en omröstning här på Götaholmaren!

Även Johan Hedström, utvisade Ragnar "Ragge" Nilhag och annat LIF-folk var där. De hårda tagen från matchen var glömda och det var en väldigt trevlig kväll.

Även andra 6A-lag var representerad där då FC Bosonas Jasmin Hrvat dök upp i vimlet. Han var dock inte med och spelade med FCB under dagen.

Götaholmarens utsände hade även en pratstund med Johan Jidegren som gjorde en hel del mål för Björndammen tidigt på säsongen. Anledningen till att det inte blev fler är enkel. Jidegren spelar nämligen numera med Härryda.

Även Gårda ryktades vara i krokarna men ett par dörrar upp på Avenyn, närmare bestämt Babar...

Det blev iallafall en trevlig kväll med gott 6A-sällskap...

I veckan kommer serien att summeras och skytteligan kommer att färdigställas (då EIS:s matcher måste tas bort)...

Götaholmaren får tacka för denna säsongen och för visat intresse! Utan läsare hade det inte funnits någon blogg!

Självklart kör vi på under hela vintern med Silly Season och allt vad det innebär, även om inläggen kanske inte kommer lika tätt.

#6 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Västkustens Spelade med nio man fram tills dom fick en utvisning och avslutade matrchen med åtta man.

2011-10-17 @ 12:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0